Mens en Dier

De Eerste Kamer is opzettelijk verkeerd geïnformeerd over orgaandonatie. Zo werd het wetgevingsproces beïnvloed

Help anderen door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Neurologen hebben de Eerste Kamer opzettelijk verkeerd geïnformeerd over het begrip hersendood. Dat stelt het Comité Orgaandonatie Alert.

“Door te betogen dat hersendood dood is en dat er geen verschil van opvatting tussen professionals bestaat, is willens en wetens onjuiste informatie verschaft,” liet woordvoerster Annet Wood weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Zij wil mensen laten zien dat de voorlichting rond orgaandonatie niet deugt en dat een hersendode met passende zorg weer gezond kan worden.

Pertinent onjuist

Wood heeft voorzitter van de Gezondheidsraad Pim van Gool en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie George Kienstra aangeklaagd, schrijft het Noordhollands Dagblad deze week.

Kienstra schreef in een brief, die werd gesteund door de Gezondheidsraad, aan de Eerste Kamer: “Hersendood is dood. Dit is onomkeerbaar. Het bewustzijn is voorgoed en compleet uitgeschakeld.”

Dat is volgens Wood pertinent onjuist.

Bijkwamen

Artsen hebben eerder beschreven hoe patiënten die hersendood waren verklaard toch weer bijkwamen, aldus de woordvoerster.

Als organen worden verwijderd lijdt de donor mogelijk pijn, stelt het Comité Orgaandonatie Alert.

Kienstra en Van Gool wassen hun handen in onschuld.

Op onaanvaardbare wijze beïnvloed

Een maand nadat Kienstra de brief had verstuurd nam de Eerste Kamer de nieuwe donorwet aan.

Volgens Wood hebben neurologen ‘het wetgevingsproces op onaanvaardbare wijze beïnvloed’.

[Noordhollands Dagblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
5 jaren geleden

Wat mij betreft wordt iedere dokter die organen uit een mens haalt aangeklaagd voor moord. Hersendood bestaat niet. Je bent levend of dood. Ben je dood dan zijn ook je organen dood en dus onbruikbaar.. Eigenlijk kun je het ook wel welbewust martelen noemen.

Jelled
Jelled
5 jaren geleden

Ooit een docu gezien hoe de heilige staat daar beneden naast Syrië de draaischijf was van organen uit kinderlijfjes die slachtoffer waren van de khazarische oorlogen.
Hop snijtafel op en poenscheppen. Ziek

Vroeger had ik andere mening over buitenlanders omdat ik blind geloofde in dit systeem. Wel nu heb ik het gevoel dat die mensen nog heel braaf zijn met ons als je ziet wat dit systeem heeft uitgericht in die mooie landen.

Btw militairen worden massaal wakker. Ooit zullen de… boeten voor hun daden. Ze zullen hun straf op aarde dan wel ontlopen. Maar ze zullen nooit vergeten worden. Best begraven ze die… Op een plek die geheim is want er zal niets meer van over blijven.

Als mensen samen 1 worden is het game over voor hun. Dus zetten ze ons opzettelijk tegen mekaar op.

Starseed
Starseed
5 jaren geleden

Een meisje van 19 lag in coma en volgens haar arts was er geen hoop meer, ze zou zeker nooit meer wakker worden, het was zelfs niet waarschijnlijk dat ze nog lang zou blijven leven. De ouders werd dan ook gevraagd in te stemmen met orgaandonatie. De ouders gingen akkoord en er werd besloten hun dochter niet langer te beademen. Normaal gesproken wordt meteen daarna begonnen met het verwijderen van de organen, als je te lang wacht sterven ze namelijk af waardoor ze onbruikbaar worden. Deze keer liep het echter anders.
Na het uitschakelen van de beademing bleef het meisje ademen. En niet alleen bleek ze uit zichzelf te kunnen ademen, een dag later werd ze zelfs wakker.

https://web.archive.org/web/20121023045617/http://grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9186

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x