Lezersbrieven

Econoom schrijft brief aan minister Dijsselbloem

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Beste minister Dijsselbloem,

Als econoom verwonder ik me al een lange tijd over de gang van zaken met Griekenland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Door de EU wordt net gedaan of er een groot probleem is, terwijl het in verhouding eigenlijk gaat om geneuzel achter de komma.

Net als in Nederland is ongeveer 80% van de staatsschuld in Griekenland het gevolg van het feit dat door banken etc. in de periode van 1970 t/m 2014 te hoge rente is berekend. Griekenland heeft daarnaast in opdracht van Duitsland en Frankrijk ook jarenlang extreem veel aan bewapening besteed (bij Duitse en Franse wapenfabrikanten gekocht). Daarom deel ik de mening van het rapport van de Griekse schuldencommissie dat (bijna) de hele staatsschuld van Griekenland illegaal is en bestaat uit Odious debt.

U heeft samen met uw collega’s van de EU een probleem van private banken en wapenfabrikanten, die vele jaren vet aan de hierboven genoemde rente en wapenverkopen hebben verdiend, een publiek probleem gemaakt. Voor deze grove (opzettelijke) fout zouden de belastingbetalers in Europa u en uw collega’s eigenlijk persoonlijk aansprakelijk moeten stellen. Maar goed dit lost praktisch niets op, vandaar ook mijn volgende voorstel.

De ECB kan ongeveer de helft van de Griekse staatsschuld kwijtschelden, door de hele financiële sector in Europa eenmalig ongeveer 0,1% van hun balanstotaal als een speciale heffing voor deze actie te laten betalen. Hierdoor daalt de Griekse staatsschuld naar een gemiddeld niveau in Europa. Daarna kunnen we verder kijken hoe we het probleem met Griekenland oplossen. De kosten van deze eenmalige heffing is een fractie van wat de financiële sector in Europa ieder jaar opnieuw aan winst maakt.

Bij iemand die tot over zijn oren in de schulden zit als een klein kind blijven zeuren dat hij de totale schuld met bijkomende rente en incasso-/boetekosten moet betalen is onzin. Praten over principes dat schuldenaren een lesje moeten leren heeft nu ook helemaal geen zin en is meten met twee maten (van Duitsland hebben we van de Eerste en Tweede Wereldoorlog ook nog steeds iets te goed)…

Mijn advies/verzoek is om op te houden met het toneelspel dat er een groot probleem met Griekenland is. En leg de rekening voor het oplossen van het probleem bij de veroorzakers hiervan neer.

Met vriendelijke groet,
Hans van S.
Breda

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Dijselbloem de Bilderberger gaat goed en constructief advies opvolgen? Volgens mij had hij andere instructies gekregen.
Aan de andere kant; nooit geschoten is altijd mis…

peter
peter
8 jaren geleden

0,1%……

En bedenk daarbij dat alle zogenaamde schuldgerelateerde problemen geen echte problemen zijn. Deze econoom gebruikt zijn gezonde verstand en zet de ‘grote’ griekse schuld simpel af tegen de gigantische omzetten in de financiele wereld. Doe dit zelfde maar eens met andere problemen die ons raken zoals bijv zorg en onderwijs…. Tadaa! 😉

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Andries
Andries
8 jaren geleden

Regeringen liegen voor wat ze waard zijn over alles waar ze maar over kunnen praten.
Dijsselblompie is onderdeel van die leugenfabriek, dus het is welhaast crimineel naief om te denken dat een open brief zijn mening zal veranderen. Kijk, het doel van de regeringen is om mensen in het kader van agenda 21 en een one world government zoveel mogelijk te vermoorden, vaccineren, onderdrukken en weet ik wat allemaal voor gore dingetjes.
Dus over de economie en financieen wordt gewoon glashard gelogen.
Door Dijsseltje. En alle andere politici net zo hard, uiteraard.
Denk maar zo: de lipjes bewegen, dus het liegt.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x