Buitenland

In Ierland wordt een doodenge wet doorgedrukt en de hele bevolking is ertegen

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

In Ierland is grote ophef ontstaan over een wetsvoorstel dat gevangenisstraffen mogelijk maakt voor mensen die ‘aanzetten tot geweld of haat’.

Critici vergelijken het wetsvoorstel met 1984, de roman van George Orwell. In de wereld die Orwell schetst, kunnen burgers veroordeeld worden voor ‘gedachtenmisdaden’ of het hebben van een ‘foute’ mening.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens de Ierse justitieminister Helen McEntee is het wetsvoorstel populair omdat activisten en door de overheid gefinancierde ngo’s er voorstander van zijn. Ja, echt.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Allemaal negatief

De enige voorstanders van de wet zijn zelfverklaarde activisten en door de overheid gefinancierde ngo’s die al jaren campagne voeren voor dergelijke wetgeving.

De Ierse overheid kan de noodzaak van de controversiële wet op geen enkele manier aantonen. Ieren zijn niet van mening dat dit soort wetten nodig zijn. De reacties van gewone burgers op de internetconsultatie waren allemaal negatief. De enige positieve reacties waren afkomstig van de activisten en ngo’s.

Ierland probeert Canada te overtreffen

Psycholoog Jordan Peterson merkt op dat Ierland Canada probeert te overtreffen. “En dat is niet makkelijk met Justin Trudeau aan het roer.”

De Amerikaanse advocaat Jonathan Turley verwacht dat de Ierse wet ook in andere landen zal worden doorgedrukt. Hij merkt op dat dit onderdeel is van een meedogenloze beweging in Europa, met name de Europese Unie, die erop gebrand is de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen.

4.9 180 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gene
Gene
10 maanden geleden

De EU is en was het geesteskind van het nazisme en dat is nog steeds zo! Voor de rest lees ik immer dat ‘het volk’ er helemaal tegen is maar iedereen zwijgt en blijft zwijgen omdat de mensen niet eens meer in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en liever aan de overheidstieten blijven hangen!

Ernst Gluipers
Ernst Gluipers
10 maanden geleden

Hier is toch ondertussen ook toch al zo,n wet na het aftreden van Mussert IV heimelijk aangenomen?

Charles Bronson
Charles Bronson
10 maanden geleden

Bijna ieder mens is tegen het ‘aanzetten tot geweld of haat’. Klinkt als een woke wet. Een overheid die voor het volk denkt te bepalen, wat de definitie van bovenstaande is, valt sowieso niet te vertrouwen.

Bataaf
Bataaf
10 maanden geleden

Niets te zien hier, doorgaan.
Allemaal samenzweringstheorieen.

Alles versnelt er lijkt haast te zijn.
Waar komt die haast vandaan, wat is er nog meer gaande?

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x