Mens en Dier

De Jonge gaat sneller vaccineren met AstraZeneca: ‘Dit is echt crimineel’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Huisartsen mogen de tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin eerder aan mensen tussen de 60 en 65 jaar geven. Ook zorgverleners kunnen de tweede prik eerder krijgen, zegt zorgminister Hugo de Jonge.

Volgens De Jonge gaat het om een groep van ongeveer een miljoen mensen. Hij wil dat iedereen de tweede prik voor de zomer heeft gekregen. De Gezondheidsraad heeft gezegd dat de periode tussen de twee doses terug kan naar vier tot 12 weken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In een aantal EU-landen, waaronder Oostenrijk, wordt AstraZeneca niet meer gebruikt vanwege de bijwerkingen. Oostenrijk stopt zodra de huidige voorraad op is. Ook Denemarken en Noorwegen stopten met het AstraZeneca-vaccin.

Je mag deze DNA-vectoren niet als vaccins bij mensen toedienen

“We gaan versnellen. We gaan de tijd tussen de eerste en tweede prik met het AstraZeneca-vaccin zoveel mogelijk verkorten,” kondigt De Jonge triomfantelijk aan op social media. “Hierdoor kunnen 60-64-jarigen en zorgmedewerkers eerder hun tweede Astra-prik krijgen en zijn zij sneller volledig gevaccineerd.”

De aankondiging schoot bij Peter Borger, expert op het gebied van moleculaire genetica, in het verkeerde keelgat. “Dit is echt crimineel, Hugo de Jonge. Deze vaccins zijn gebaseerd op adenovirussen. Ze werden als gentherapie ontwikkeld om in het DNA van kankercellen te integreren. Je mag deze DNA-vectoren niet als vaccins bij mensen toedienen,” schrijft hij op Twitter.

Afwijkingen

De AstraZeneca-prik is een vectorvaccin. Dat is een vaccin gemaakt van DNA-virussen, gewoonlijk adenovirussen, waarbij de virulentiegenen zijn verwijderd. Algemeen wordt aangenomen dat adenovirussen onschadelijk zijn voor mensen en hooguit verkoudheid veroorzaken.

DNA-vectorvaccins zouden niet in het genoom integreren, maar toch gebeurt dat, stelt Borger. Na vaccinatie met een DNA-vectorvaccin heeft de ontvanger genetisch aangepaste cellen in zijn of haar lichaam. Ongeveer 1 tot 5 per 1000 cellen, licht hij toe.

Hopelijk worden deze genetisch aangepaste cellen herkend en uitgeschakeld. Als dat niet gebeurt, kunnen er na verloop van tijd onverwachte neurologische en immunologische afwijkingen ontstaan, benadrukt Borger. Hij raadt vaccinatie met een DNA-vectorvaccin dan ook ten zeerste af.

4.5 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden

Deal van de week! Ook Japan wil deze niet dus onze Hugo heeft weer een dealtje kunnen maken!! We spuiten ze gewoon in de onnozele Nederlanders…

vladi
vladi
2 jaren geleden

waar blijven die aanklachten,rechtszaken en arrestaties?
op dit niveau van kwalijkheid zou het toch veel sneller moeten gaan.

fff

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

En Pfizer dan?
Zelfde principe alleen met nanodeeltjes wordt iets de cel ingebracht.

Maar goed, 7 miljoen prikjes zijn al gezet. Waarschijnlijk rond de 5 miljoen unieke personen zijn geprikt.
Nog 12 miljoen te gaan.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Hugo de Jonge IS een crimineel. Zoveel is inmiddels echt wel duidelijk. Hij kan wel zo veel willen, maar of hij daar de mensen ook voor mee krijgt is nog maar de grote vraag. Het gaat dus in dit geval om 60- 65-jarigen en zorgpersoneel. Van de eerste groep verwacht ik niet zoveel, ook al omdat zij hun eerste shot al gehad hebben. Van de tweede groep, de zorgmedewerkers, zou je kunnen verwachten dat ze beter weten. De tijd zal het echter leren.
En dan heb ik ook nog een opmerking over die huisartsen. Als er één beroepsgroep is, waar ik ooit in het grijze verleden bewondering voor had, heb ik inmiddels diepe minachting voor gekregen. En dan heb ik het uiteraard niet over de groep moedige artsen, die NIET mee willen werken aan dit suïcidale gebeuren. Zij handelen nog wel met eer en geweten, al wordt het hun natuurlijk steeds moeilijker gemaakt.

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x