Homepagina » Buitenland » In Zweden, waar geen lockdown van kracht is, gaat het eigenlijk best wel goed. Is dit de oplossing?
zweden

In Zweden, waar geen lockdown van kracht is, gaat het eigenlijk best wel goed. Is dit de oplossing?

In tegenstelling tot veel andere Europese landen is Zweden niet in lockdown. Bijeenkomsten met meer dan 50 mensen zijn verboden, en universiteiten en middelbare scholen houden hun deuren gesloten, maar lagere scholen, crèches, restaurants, cafés, parken en winkels zijn wel gewoon open.

De voormalige Zweedse hoofdepidemioloog en adviseur van het Zweedse Gezondheidsagentschap Johan Giesecke zei dat andere landen ‘politieke, ondoordachte maatregelen hebben genomen’ die niet gesteund worden door feiten.

Het is voor het eerst dat we gezonde mensen in plaats van zieke, kwetsbare mensen in quarantaine hebben geplaatst.

Onmogelijk

“Wij proberen maatregelen uit waarvan bewezen is dat ze werken,” zei arts Emma Frans van het Zweedse Karolinska-instituut.

Het probleem met lockdowns is dat je ‘het systeem te veel belast’, stelde de Zweedse hoofdepidemioloog Anders Tegnell.

“Je kunt een lockdown niet maandenlang aanhouden, dat is onmogelijk,” zei hij. “Werklozen vormen een grote bedreiging voor de volksgezondheid. Dat is een factor waar je rekening mee moet houden.”

Als sociale isolatie de verspreiding van het virus helpt te verminderen, zou je in Zweden tienduizenden coronagevallen verwachten. Er zijn in het land tot nu toe 401 coronadoden gemeld (stand op 6 april, red.).

Aantal ic-opnames blijft gelijk of neemt af

Op de Zweedse ic-afdelingen liggen vooral oudere mensen, waarvan 77 procent onderliggende aandoeningen heeft zoals hartziekte, diabetes of een longaandoening.

In Zweden blijft het aantal ic-opnames al een week lang gelijk of neemt zelfs af.

Het land bereikt groepsimmuniteit door niet in paniek te raken. Zweden verspreiden het virus, grotendeels asymptomatisch, net als tijdens een normaal griepseizoen.

Zij maken beschermende antilichamen aan die het steeds lastiger maken voor het coronavirus om ouderen te bereiken en te besmetten.

Laat de natuur haar werk doen

Het sterftecijfer in Zweden door corona (40 per 1 miljoen) ligt aanzienlijk lager dan bij de griep (80 per 1 miljoen in 2018).

Ter vergelijking zijn in Zwitserland, waar mensen zoveel mogelijk binnen moeten blijven, al 715 coronadoden geteld (6 april).

Laat de natuur haar werk doen. We hebben zo vaak te maken met nieuwe virussen. De beste manier is om jonge, gezonde mensen antilichamen aan te laten maken en zo de ouderen en zieken te beschermen.

Na verloop van tijd zal duidelijk worden dat je met sociale isolatie heel weinig bereikt.

Het aantal sterf- en besmettingsgevallen zal niet afnemen, maar de economie krijgt wel een opdoffer van jewelste, met veel ellende, pijn, sterfte en ziekte tot gevolg.

[National Review]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
10 maanden geleden

Ze hebben straks nog wel wat uit te leggen in europa over hun niet altijd goed door dachten maatregelen, ze hebben een mate van paniek in zich,Zweden zal Wel eens daar een voorbeeld in kunnen zijn met hun op zijn eigen manier van handelen, natuurlijk wilt europa dat ze dezelfde maatregelen nemen,zodat er niet te veel vergelijkingen kunnen optreden met de Maatregels,
.Ze willen en moeten Een Zijn daarin zijn ,maar zweden doet het net even Anders,en als het blijkt dat deze maatregelen ook gewoon werkt zonder een lockdown dat hebben ze wel wal wat uit te leggen hier in Europa met deze maatregels die dan veel meer [financiële]schade heeft opgelopen dan zonder de paniek maatregel die ze de burger persoonlijk en werk gelegenheden oplegde, Nu heeft zweden een afwijkende maatregel en dat zit ze natuurlijk niet lekker in europa – als ze dezelfde maatregel zouden doen het na spiegeltjes gedrag van heel Europa dan was er een minderen vergelijking ,nu is er straks een vergelijking aanwezig dank zij ZWEDEN . Maar afwachten hoe deze angst gekte zich verder ontwikkelt.

Elise
Elise
10 maanden geleden

We weten nu wel dat er iets anders aan de hand is!

Willem
Willem
Reactie op  Elise
10 maanden geleden

Wij wel maar slapend Nederland is echt nog in de ban van het virus , pols maar eens onder bekenden en collega,s

Geen schaap
Geen schaap
10 maanden geleden

Ik ben de afgelopen 20 jaar niet ziek geweest.

Tot deze februari.

Ik voelde me doodmoe, hondsberoerd, had amper zin om te eten wat al niet smaakte. Ging amper de deur uit en leefde van mijn voorraden. Af en toe naar de stad voor een klein dingetje. 5 km fietsen was doodvermoeiend. Na het ontbijt, middageten of avondeten ging ik maar weer beroerd naar bed. ‘s nachts was het draaien, woelen en zweten, heel veel zweten. Hoesten met slijm waar ik bijna in stikte. De pyama kon ik smorgens letterlijk uitwringen.

Als ik het nu aanschouw, was dat corona. Ik heb het overleefd. Met de kou een paar weken terug in de winterjas op het balkon. Nu fiets ik veel, eet gezond en veel fruit en supplementen zoals propolis, honing, vitamine c-1000 en echinacea. Ik zie al bruin.

Mijn conditie, weerstand en immuunsysteem zijn beter dan ooit.

Binnen zitten en niks doen is het slechtste advies was deze regering geeft.

supermen
supermen
10 maanden geleden

Oei oei oei als ooit bekend wordt wat Thierry Baudet suggereerde in het kabinet…
Wat een heel hoop zelf nadenkende Nederlanders waarschijnlijk zelf ook al wel vermoedden.
Dat de meeste Nederlanders het virus al gehad hebben en weinig tot geen symptomen hebben ondervonden.

Die hele lockdown, al dat drama, kleine bedrijven om zeep, economie op zijn gat, alleen om een griep-achtig virus…

Jan Doornbos
Jan Doornbos
10 maanden geleden

Oei, “de ouderen en zieken beschermen”. Bij ons krijg je steeds meer het idee dat deze lieve mensen worden geruimd. De ouderen en zieken zullen toch niet tot de groep behoren waarover mijnheer Gates al vele jaren oreert? “Een reductie van 10 a 15 procent van de mondiale populatie, onder andere door de inzet van vaccins? Nehhh…..toch meneer Gates? Over “ruimen” gesproken.

Mark
Mark
10 maanden geleden

Dit is allemaal ook wel te toevallig.

Bill gates zegt dat we misschien over 2 jaar óf nooit meer sociaal contact met elkaar kunnen hebben tenzij…. Je zijn vaccinatie in je lichaam spuit…

En wat is de EU van plan…. Uiteraard! over 2 jaar een vaccinatie paspoort invoeren.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=ID2PXrzBJ5CSsAe8xLy4Bw&q=european+vaccine+pasport&oq=european+vaccine+pasport&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIGCAAQFhAeOgIIADoICAAQFhAeEBM6BQghEKABSgwIFxIIMTEtNjZnNjhKCggYEgYxMS0yZzZQ5M8KWNPWCmCP2QpoAXAAeACAAUaIAfADkgEBOJgBAKABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwi80e2z0tvoAhUQCewKHTwiD3cQ4dUDCAs&uact=5
(bovenste link download gelijk een pdf)

En hier het artikel over dat hij een microchip bedrijf heeft/sponsord. (zogenaamd fake news maar wij weten hier wel beter)

Daaristieweer
Daaristieweer
10 maanden geleden

Deze experts verdienen echt een Europese topfunctie tav medische beslissingen. Bij ons dient daarentegen Ab Oosterhaus allang in de EBI van Vught te zitten. Maar nee, wij laten die crimineel elke dag op tv opdraven…..en nemen hem en het RIVM serieus…

Marcel
Marcel
10 maanden geleden

Wij moeten in quarantaine om de ouderen en zwakkeren te beschermen. En dat terwijl het hier letterlijk grijs ziet van de fietsende recreanten….
Ben er zooooo klaar mee. Ik wil weer LEVEN!!! Ja, er zijn verschillende soorten covid in omloop, maar hier in Nederland hebben we de zwakke variant.
Laten we met zijn allen weer gewoon gaan LEVEN….. En als ze bij het RIVM in quarantaine willen blijven, prima. Maar niet heel Nederland.
Als ze straks de covid app ook nog eens gaan verplichten pleur ik mijn smartphone tegen de muur en koop een simpele telefoon wasrmee je kunt bellen en sms’en.
Wat kissinger betreft met zijn wereldregering in strijd tegen de pandemie : go f*ck yourself!

Paul
Paul
10 maanden geleden

Aaron Russo vertelde ca. 15jaar geleden in een interview met Alex Jones dat hij bevriend was met Nick Rockefeller.
Nick had Aaron uitgenodigd na zijn tv programma “Mad as Hell” om te filosoferen over hoe Aaron tegen de wereld aankeek.
In het interview met Alex vertelde Aaron er over dat men een RFID chip bij elk mens op aarde wil inplanten. Daarnaast cash geld afschaffen etc. etc..
Kortom, de machtelites van de wereld. Joodse bankier families voornamelijk willen zodoende slaven van ons maken.
Google “Aaron Russo” op YouTube en verbaast je over zijn uitspraken die hij deed in het interview en zie hoe we nu hierin rollen en werkelijkheid wordt.

Coldshot
Coldshot
10 maanden geleden

Zweden is toch het land waar de meeste schapen al gechipt zijn? en waar maximale hoeveelheden islamieten zijn binnengehaald?

x

Check Also

corona

Opgepast: dit zit er in de coronavaccins

Om gebruikers te informeren over hun medicijnen ...

baudet

Baudet maakt gehakt van 10 jaar Rutte: ‘Dit is nou precies wat het vertrouwen in de overheid ondermijnt’

Wat gebeurt er als minister Grapperhaus op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x