Buitenland

In Zweden, waar geen lockdown van kracht is, gaat het eigenlijk best wel goed. Is dit de oplossing?

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In tegenstelling tot veel andere Europese landen is Zweden niet in lockdown. Bijeenkomsten met meer dan 50 mensen zijn verboden, en universiteiten en middelbare scholen houden hun deuren gesloten, maar lagere scholen, crèches, restaurants, cafés, parken en winkels zijn wel gewoon open.

De voormalige Zweedse hoofdepidemioloog en adviseur van het Zweedse Gezondheidsagentschap Johan Giesecke zei dat andere landen ‘politieke, ondoordachte maatregelen hebben genomen’ die niet gesteund worden door feiten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het is voor het eerst dat we gezonde mensen in plaats van zieke, kwetsbare mensen in quarantaine hebben geplaatst.

Onmogelijk

“Wij proberen maatregelen uit waarvan bewezen is dat ze werken,” zei arts Emma Frans van het Zweedse Karolinska-instituut.

Het probleem met lockdowns is dat je ‘het systeem te veel belast’, stelde de Zweedse hoofdepidemioloog Anders Tegnell.

“Je kunt een lockdown niet maandenlang aanhouden, dat is onmogelijk,” zei hij. “Werklozen vormen een grote bedreiging voor de volksgezondheid. Dat is een factor waar je rekening mee moet houden.”

Als sociale isolatie de verspreiding van het virus helpt te verminderen, zou je in Zweden tienduizenden coronagevallen verwachten. Er zijn in het land tot nu toe 401 coronadoden gemeld (stand op 6 april, red.).

Aantal ic-opnames blijft gelijk of neemt af

Op de Zweedse ic-afdelingen liggen vooral oudere mensen, waarvan 77 procent onderliggende aandoeningen heeft zoals hartziekte, diabetes of een longaandoening.

In Zweden blijft het aantal ic-opnames al een week lang gelijk of neemt zelfs af.

Het land bereikt groepsimmuniteit door niet in paniek te raken. Zweden verspreiden het virus, grotendeels asymptomatisch, net als tijdens een normaal griepseizoen.

Zij maken beschermende antilichamen aan die het steeds lastiger maken voor het coronavirus om ouderen te bereiken en te besmetten.

Laat de natuur haar werk doen

Het sterftecijfer in Zweden door corona (40 per 1 miljoen) ligt aanzienlijk lager dan bij de griep (80 per 1 miljoen in 2018).

Ter vergelijking zijn in Zwitserland, waar mensen zoveel mogelijk binnen moeten blijven, al 715 coronadoden geteld (6 april).

Laat de natuur haar werk doen. We hebben zo vaak te maken met nieuwe virussen. De beste manier is om jonge, gezonde mensen antilichamen aan te laten maken en zo de ouderen en zieken te beschermen.

Na verloop van tijd zal duidelijk worden dat je met sociale isolatie heel weinig bereikt.

Het aantal sterf- en besmettingsgevallen zal niet afnemen, maar de economie krijgt wel een opdoffer van jewelste, met veel ellende, pijn, sterfte en ziekte tot gevolg.

[National Review]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
4 jaren geleden

Ze hebben straks nog wel wat uit te leggen in europa over hun niet altijd goed door dachten maatregelen, ze hebben een mate van paniek in zich,Zweden zal Wel eens daar een voorbeeld in kunnen zijn met hun op zijn eigen manier van handelen, natuurlijk wilt europa dat ze dezelfde maatregelen nemen,zodat er niet te veel vergelijkingen kunnen optreden met de Maatregels,
.Ze willen en moeten Een Zijn daarin zijn ,maar zweden doet het net even Anders,en als het blijkt dat deze maatregelen ook gewoon werkt zonder een lockdown dat hebben ze wel wal wat uit te leggen hier in Europa met deze maatregels die dan veel meer [financiële]schade heeft opgelopen dan zonder de paniek maatregel die ze de burger persoonlijk en werk gelegenheden oplegde, Nu heeft zweden een afwijkende maatregel en dat zit ze natuurlijk niet lekker in europa – als ze dezelfde maatregel zouden doen het na spiegeltjes gedrag van heel Europa dan was er een minderen vergelijking ,nu is er straks een vergelijking aanwezig dank zij ZWEDEN . Maar afwachten hoe deze angst gekte zich verder ontwikkelt.

Elise
Elise
4 jaren geleden

We weten nu wel dat er iets anders aan de hand is!

Geen schaap
Geen schaap
4 jaren geleden

Ik ben de afgelopen 20 jaar niet ziek geweest.

Tot deze februari.

Ik voelde me doodmoe, hondsberoerd, had amper zin om te eten wat al niet smaakte. Ging amper de deur uit en leefde van mijn voorraden. Af en toe naar de stad voor een klein dingetje. 5 km fietsen was doodvermoeiend. Na het ontbijt, middageten of avondeten ging ik maar weer beroerd naar bed. ’s nachts was het draaien, woelen en zweten, heel veel zweten. Hoesten met slijm waar ik bijna in stikte. De pyama kon ik smorgens letterlijk uitwringen.

Als ik het nu aanschouw, was dat corona. Ik heb het overleefd. Met de kou een paar weken terug in de winterjas op het balkon. Nu fiets ik veel, eet gezond en veel fruit en supplementen zoals propolis, honing, vitamine c-1000 en echinacea. Ik zie al bruin.

Mijn conditie, weerstand en immuunsysteem zijn beter dan ooit.

Binnen zitten en niks doen is het slechtste advies was deze regering geeft.

supermen
supermen
4 jaren geleden

Oei oei oei als ooit bekend wordt wat Thierry Baudet suggereerde in het kabinet…
Wat een heel hoop zelf nadenkende Nederlanders waarschijnlijk zelf ook al wel vermoedden.
Dat de meeste Nederlanders het virus al gehad hebben en weinig tot geen symptomen hebben ondervonden.

Die hele lockdown, al dat drama, kleine bedrijven om zeep, economie op zijn gat, alleen om een griep-achtig virus…

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x