CoronaBinnenland

Dringende Kamervragen over manier waarop overheid coronacritici de mond snoert: ‘Dit is dictatoriaal’

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!

Uit vrijgegeven Wob-documenten over de coronacrisis blijkt dat coronakritische burgers en politici door de overheid in de gaten gehouden zijn, waaronder BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen en PVV-Kamerlid Fleur Agema.

De overheid blijkt actief critici van het coronabeleid op social media te hebben gevolgd. Daarbij werd zelfs de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) ingezet. “Onschuldige burgers die niets meer deden dan zich uitspreken, zijn geschaduwd als ware zij staatsgevaarlijk. BVNL is geschokt,” laat de partij weten in een verklaring.

Niet meer in een democratie leven

“Dit zijn dictatoriale praktijken,” zegt Kamerlid en BVNL-voorman Wybren van Haga. “Als je je in Nederland niet eens meer uit mag spreken over het beleid van de overheid, kunnen we wel stellen dat we niet meer in een democratie leven.”

Hij heeft dringende Kamervragen gesteld. Van Haga wil onder meer weten of er sprake is van structureel beleid om burgers direct of indirect te benaderen over hun berichten op social media die in de ogen van de overheid onwelgevallig zijn.

Ook wil hij weten of er sprake is van een georganiseerde aanpak van de rijksoverheid, om burgers met een kritische mening over het coronabeleid in diskrediet te brengen.

Dystopische realiteit

Als er inderdaad sprake is van doelbewuste, georganiseerde censuur vanuit de overheid, dan is dat een bijzonder kwalijke zaak, waar heel Nederland zich grote zorgen over zou moeten maken, stelt het Kamerlid.

“Big Brother is watching you, het was ooit slechts fictie. Maar inmiddels lijkt het steeds meer de dystopische realiteit te worden.”

4.8 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
8 maanden geleden

Wanneer grijpt de 2e kamer eens in?

Hoe lang blijft dit doorgaan.

Aangifte, motie van wantrouwen: dit kan toch niet zo. Wat een nepkamer dat ze dit laten gebeuren.

Edwin
Edwin
8 maanden geleden

Fantastisch. Beetje laat, maar beter laat dan nooit. En vervolgens gaat de poppenkast gewoon verder. Van Haga zal binnenkort ook wel een serie pesterijen tegemoet kunnen zien in de pers en van de kamerleden van de niet VVD coalitiepartijen. Het is inmiddels zo doorzichtig dat het niet eens meer vermakelijk nog nieuwswaardig is.

Joost
Joost
8 maanden geleden

Dat weten we al meer dan een jaar. Hij toch ook? Heb je geen WOB-verzoek voor nodig. Gewoon actualiteit van de dag.

Piet
Piet
8 maanden geleden

Als je niet meeknikt met de Führer dan wordt je opgepakt.
Als je een andere mening lijkt te hebben wordt je opgepakt.
Als je geen hitlergroet brengt wordt je opgepakt.

Binnenkort ook in volle omvang hier?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

80
0
We lezen graag je reactie!x