Homepagina » Binnenland » ‘Hou je vast voor de grootste leugen ever van de NOS’
nos
Foto: Steven Lek CC BY-SA 4.0

‘Hou je vast voor de grootste leugen ever van de NOS’

Een meerderheid van de mensen in Nederland steunt het uitgangspunt van het 2G-coronasysteem, meldt de NOS. Er werden 2207 mensen ondervraagd en 55 procent zou het principe van 2G steunen.

Bij de achterban van SGP, FVD en ChristenUnie zou de weerstand het grootst zijn. Vandaag debatteert de Kamer over het coronabeleid, waaronder 2G. De ChristenUnie ziet liever een 1G-alternatief, waarbij iedereen moet testen voor toegang. De partij wil een verdere tweedeling in de samenleving voorkomen.

Bijzondere framing

Journalist Eric van de Beek zegt over het onderzoek: “Staatsomroep NOS doet een poging om het debat in de Tweede Kamer in de door het kabinet gewenste richting te sturen.” Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: “Hou je vast voor de grootste leugen ever van de NOS.”

“NOS Teletekst kopt met grote letters dat de meeste Nederlanders voor 2G zijn. Wat blijkt: er zijn slechts 2207 mensen geïnterviewd van wie 55 procent voor 2G stemt (circa 1200). Statistisch wellicht significant, maar inhoudelijk irrelevant en waanzin. Een bijzondere framing door de media,” stelt crisisexpert Gert-Jan Ludden.

Ik geloof hier dus niks van

Fysiotherapeut Auke Wagenmakers vraagt: “Wie gelooft dit soort mededelingen in godsnaam?” Opiniemaker Jan Roos haakt in: “Ik geloof hier dus niks van.”

Hij verwijst vervolgens naar een stelling van het radioprogramma Stand.nl: ‘Een 2G-samenleving moet koste wat het kost voorkomen worden’. Op het moment van schrijven is zo’n 10.000 keer gestemd. 85 procent van de respondenten is het eens met de stelling. Roos: “Ah, daar heb je het al.”

4.8 148 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
150 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Perm.
Perm.
10 dagen geleden

En we gaan de komende tijd de duimschroeven nog verder aandraaien !!

Peter R de Elburger
Peter R de Elburger
10 dagen geleden

De grootste leugen van de NOS is voor mij dat ze hun satellietwagen tijdens de uitzending van de persco buiten hebben staan, maar de kabels helemaal niet aangesloten zijn. Logisch natuurlijk, want die persco wordt inmiddels van te voren opgenomen.

Fritz
Fritz
10 dagen geleden

Kunnen we met wekelijkse crowdfunding Maurice de Hondt niet wekelijkse onderzoeken laten doen over bijv. 3 vragen die we steeds zelf kiezen?

Ron
Ron
10 dagen geleden

De nachtelijke shows op de openbare omroepen aangaande corona en klimaat sind sum kotsen en volledig maar dan ook volledig onwetenschappelijk ook al noemen de meest opdravende idioten zich experten.

x

Check Also

grapperhaus

Grapperhaus dreigt met nieuwe avondklok als mensen niet naar kabinet luisteren: ‘Totaal absurd en ongepast’

Om het coronavirus in te dammen kan ...

van meijeren

Strijdbare Gideon van Meijeren: ‘Wij zullen nooit zwichten voor tirannen. Wij zullen nooit zwijgen’

Het schaapachtige deel van de bevolking – ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

150
0
We lezen graag je reactie!x