Binnenland

‘Hou je vast voor de grootste leugen ever van de NOS’

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een meerderheid van de mensen in Nederland steunt het uitgangspunt van het 2G-coronasysteem, meldt de NOS. Er werden 2207 mensen ondervraagd en 55 procent zou het principe van 2G steunen.

Bij de achterban van SGP, FVD en ChristenUnie zou de weerstand het grootst zijn. Vandaag debatteert de Kamer over het coronabeleid, waaronder 2G. De ChristenUnie ziet liever een 1G-alternatief, waarbij iedereen moet testen voor toegang. De partij wil een verdere tweedeling in de samenleving voorkomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Bijzondere framing

Journalist Eric van de Beek zegt over het onderzoek: “Staatsomroep NOS doet een poging om het debat in de Tweede Kamer in de door het kabinet gewenste richting te sturen.” Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: “Hou je vast voor de grootste leugen ever van de NOS.”

“NOS Teletekst kopt met grote letters dat de meeste Nederlanders voor 2G zijn. Wat blijkt: er zijn slechts 2207 mensen geïnterviewd van wie 55 procent voor 2G stemt (circa 1200). Statistisch wellicht significant, maar inhoudelijk irrelevant en waanzin. Een bijzondere framing door de media,” stelt crisisexpert Gert-Jan Ludden.

Ik geloof hier dus niks van

Fysiotherapeut Auke Wagenmakers vraagt: “Wie gelooft dit soort mededelingen in godsnaam?” Opiniemaker Jan Roos haakt in: “Ik geloof hier dus niks van.”

Hij verwijst vervolgens naar een stelling van het radioprogramma Stand.nl: ‘Een 2G-samenleving moet koste wat het kost voorkomen worden’. Op het moment van schrijven is zo’n 10.000 keer gestemd. 85 procent van de respondenten is het eens met de stelling. Roos: “Ah, daar heb je het al.”

4.8 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Perm.
Perm.
2 jaren geleden

En we gaan de komende tijd de duimschroeven nog verder aandraaien !!

Peter R de Elburger
Peter R de Elburger
2 jaren geleden

De grootste leugen van de NOS is voor mij dat ze hun satellietwagen tijdens de uitzending van de persco buiten hebben staan, maar de kabels helemaal niet aangesloten zijn. Logisch natuurlijk, want die persco wordt inmiddels van te voren opgenomen.

Ron
Ron
2 jaren geleden

De nachtelijke shows op de openbare omroepen aangaande corona en klimaat sind sum kotsen en volledig maar dan ook volledig onwetenschappelijk ook al noemen de meest opdravende idioten zich experten.

Jootje
Jootje
2 jaren geleden

De firma list en bedrog draait op volle toeren! ?

Back to top button
148
0
We lezen graag je reactie!x