Homepagina » Gezondheid » Indiase boeren gebruiken cola als bestrijdingsmiddel
Indiase boeren gebruiken cola als bestrijdingsmiddel

Indiase boeren gebruiken cola als bestrijdingsmiddel

Het is een fractie van de prijs van echte chemicaliën, maar lijkt minstens zo effectief in de bestrijding van ongedierte: cola. Bovendien is cola veel veiliger om mee te werken: minder giftig en dus minder schadelijk voor de gezondheid.

In de Indiase deelstaat Chhattisgarh worden Pepsi en Coca-Cola al sinds jaar en dag succesvol ingezet als pesticide. Wetenschappers zeggen dat de frisdrank door het hoge suikergehalte een geschikt bestrijdingsmiddel is. Suiker trekt mieren aan, die zich op hun beurt tegoed doen aan de larven van insecten. Boeren gebruiken de cola onder meer om hun rijstplantages te beschermen tegen ongedierte.

In andere delen van India worden lokale colamerken ingezet als pesticide. Cola is in India over het algemeen een stuk goedkoper dan pesticiden. Vroeger gebruikten Indiase boeren gur, een ruwe, stroopachtige vorm van suiker om hun gewassen te beschermen. Pepsi en Coca-Cola worden gebruikt om hetzelfde resultaat te bereiken.

Andere wetenschappers denken dat de gewassen een directe toevoer van koolhydraten en suiker krijgen, waardoor hun immuunsysteem een boost krijgt. Dat zou weerslag hebben op de hele oogst.

Kan er nog een andere verklaring zijn voor het succes van Coca-Cola en Pepsi als bestrijdingsmiddel? Het Indiase Centrum voor Wetenschap en Milieu ontdekte in 2003 dat cola die in India wordt geproduceerd, een gevaarlijke hoeveelheid pesticiden bevat.

Analisten onderzochten 57 monsters van 11 verschillende soorten frisdrank, alle geproduceerd door Coca-Cola en Pepsi. In de frisdranken zaten gemiddeld 24 keer meer pesticiden dan toegestaan. Het ging om een cocktail van vier tot vijf verschillende soorten bestrijdingsmiddelen, waaronder lindaan, DDT, malathion en chloorpyrifos. Volgens de frisdrankfabrikanten werkt hun product niet op dezelfde manier als gif.

Het centrum voegde toe dat ieder monster giftig genoeg was om op de lange termijn kanker, schade aan het zenuwstelsel, geboorteafwijkingen en verstoring van het immuunsysteem te kunnen veroorzaken. Als gevolg van overmatig pesticidegebruik is het grondwater in India door de jaren heen sterk vervuild geraakt.

[Prevent Disease]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Oh ik vergeet er nog een paar…..
  Bevroren ruiten ontdooien,Bloed verwijderen,Bloemen langer goed houden,Ontroesten van chromen zaken als bumpers of uitlaten,Sneller compost maken,Een mentosfontein,Foto sepia maken,Groener gras,Kauwgom uit je haar verwijderen,Verstopte gootsteen,Theepot met aanslag,Doffe munten weer glanzend maken,Olievlekken van de van de straat verwijderen,etc,etc eigenlijk kan je al je chemische producten wel weg doen en alleen cola onder de gootsteen zetten “weloppassen dat de kinderen er niet bij kunnen”

  21 likes
 2. Ook goed voor autobanden mooi zwart te maken.
  Roest verwijderen en ohja sommige mensen drinken het ook : p

  13 likes
 3. Cola werkt ook uitstekend als gootsteenontstopper.

  9 likes
 4. toch wel een heel goed middel die cola het blijft een of je het nu drinkt of gebruikt om je toilet te reinigen
  het blijft een drinkmiddel die het tocht goed doet als schoonmaak middel zowel inwendig als uitwendig.

  4 likes
 5. Cola werkt ook uitstekend als schoonmaakmiddel voor zilveren en bronzen sieraden.

  1 likes
 6. geen cola met aspartaam hé! Lijkt me niks op de composthoop!

  1 likes
 7. Mijn Yucca is dolgelukkig als hij wat cola krijgt van mij, hij glimt en doet.
  Helemaal happy, vermoed dat de plant mij zelf telepathisch aanroept om een half glas cola te mogen krijgen! Dus slecht is cola niet, zelfs Edgar Cayce zei dat verdunde cola goed was bij maagproblemen

  1 likes
 8. Wel een duur bestrijdingsmiddel.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

samenleving

SEH-artsen: ‘We moeten samenleving weer opengooien omdat lockdowns ons immuunsysteem verzwakken’

Daniel W. Erickson, een voormalige spoedeisende hulparts, ...

5G

Tv-presentator verdedigt theorie dat 5G coronavirus veroorzaakt: ‘Ik accepteer dit niet’

Televisiepresentator Eamonn Holmes heeft opmerkelijke uitspraken gedaan ...