Homepagina » Buitenland » Leger Irak heeft 50.000 ‘spooksoldaten’ op loonlijst
Leger Irak heeft 50.000 'spooksoldaten' op loonlijst

Leger Irak heeft 50.000 ‘spooksoldaten’ op loonlijst

Het leger van Irak blijkt 50.000 valse namen op de loonlijst te hebben staan. Deze ‘spooksoldaten’ bestaan niet, maar hun salaris wordt wel betaald. Dat is gebleken uit een corruptieonderzoek.

Het kantoor van premier Haider al-Abadi heeft laten weten dat de betalingen inmiddels zijn stopgezet. Het onderzoek is een paar weken geleden begonnen, na de vorige betaling van salarissen. Afgelopen week zeiden Iraakse legerleiders en parlementariërs tegenover de Amerikaanse krant The New York Times dat corruptie welig tiert in het Iraakse leger.

Vermoedelijk zijn de salarissen in de zakken van corrupte ambtenaren terechtgekomen. Onder de tienduizenden valse namen zaten ook namen van omgekomen of gedeserteerde soldaten. De Amerikaanse overheid heeft de afgelopen 10 jaar ruim 20 miljard dollar geïnvesteerd in het Iraakse leger.

[Elsevier]


Vind je deze informatie waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Tja, Irak heeft spooksoldaten
  Griekenland heeft spookburgers met uitkering.
  Turkije en Marokko heeft spook kinderen met Ned, uitkeringen.

  En Nederland? In ieder geval spook staatsloten, spook nota’s zorgverlening en eigenlijk vermoed ik dat er ook spookambtenaren zullen zijn, ons kent ons.

  16 likes
 2. Als dat geen angst aanjaagt bij de vijand dan weet ik het ook niet meer!

  11 likes
 3. excellente USA politiek. op papier heeft Iraq zoveel soldaten dus leveren ze minder steun en kan ISIS makkelijk oprukken en dus: de USA bombarderen

  2 likes
  • Hoppa. Meteen is de USA het weer schuld.
   Kan het niet gewoon zijn, dat die Irakezen zo corrupt als de neten zijn? Waarom meteen weer het grote USA complot erbij halen?

   2 likes
   • omdat de USA t hele land aan flarden heeft geschoten en bij het vertrekken alle militair materieel heeft laten staan wellicht? Omdat de USA het Irakees leger getrained en bewapent heeft wellicht? Omdat de USA alle politieke poppetjes heeft geplaatst wellicht?
    Ik wil niet zeggen dat het Irakees leger niet corrupt is maar dit komt de USA weer goed uit dunkt me zo.
    – – – coincidence theorie – – –

    4 likes
    • Beetje een reactie als: Mijn fietsband is lek. Vroeger, werd de fiets van mijn opa afgepakt door de duitsers, dus nu zijn de duitsers het ook schuld dat m’n band lek is…zucht

     1 likes
   • is makkelijker dan “politiek incorrect” de waarheid te vertellen. dat die hele (moslim) wereld nog te slecht is om aan te pakken zoals Silber eye al in wat nettere bewoording heeft gedeeld met ons.

    0 likes
 4. CIA Geld verduistering! Het loon gaat liniarecta naar de ISIS top.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

undercoververpleegster

Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

sneeuw

Irakezen verbijsterd door uiterst zeldzame sneeuwval. Hier is voor het eerst in ruim een eeuw sneeuw van betekenis gevallen

Het zal de vaste lezer van deze ...