Financieel

Kaag verdedigt monitoren transacties vanaf 100 euro: ‘Echt ongelooflijk’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

Minister Sigrid Kaag van Financiën verdedigt het plan om alle transacties vanaf 100 euro te monitoren. Dat zei ze op RTL Z. Ze voegde toe dat de grens van 100 euro niet in steen is gebeiteld als er goede argumenten zijn om hem hoger te leggen.

Kaag stelde dat banken transacties nu al monitoren. “Dat hele belangrijke feit wordt continu vergeten. De banken doen het al vanaf nul euro.”

Goede grens

Wat we mogelijk willen maken, is dat de banken samen kunnen gaan werken omdat vooral de witwassers heel erg gebruikmaken van de kleine transacties, dat heel geraffineerd hebben georganiseerd en uiteindelijk kom je uit op gigantische bedragen die het illegale en criminele circuit in Nederland versterken, met alle consequenties van dien, aldus de minister.

Volgens Kaag heeft een studie aangetoond dat 100 euro een goede grens is. “Laten we het debat voeren over de wet. We hebben een open houding. Onderbouwing is belangrijk zodat we uiteindelijk, kabinet en Staten-Generaal, het goede kunnen doen op een nog slimmere manier en dat de Nederlandse klant zich geborgd voelt.”

Wantrouwen

Welmoed Vlieger, hoofd beleid van de Groep Omtzigt, reageert: “Het zou goed zijn als onze overheid niet wantrouwen maar vertrouwen – het fundament van de democratische rechtsstaat – weer als uitgangspunt neemt.”

“Dit gaat dus over (bijna) iedereen die maar eens per week zijn boodschappen in een supermarkt doet. Echt ongelooflijk,” zegt voormalig Statenlid Jeroen van Oort.

4.8 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
209 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TAO Foundaton
TAO Foundaton
12 dagen geleden

Ze zou zelf gemonitord moeten worden met haar bijbaantjes !

Astrid Bongers
Astrid Bongers
12 dagen geleden

Stouterikken en criminelen verzinnen na deze wet weer wel wat anders…

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
12 dagen geleden

En het heeft niets te maken met zwartgeld of drugsbestrijding maar alles met totalitaire controle.
Ga maar na….. wapens, drugs, vrouwen, enz, enz, het is allemaal open en bloot te koop onder het VVD, CDA en D’66 bewind.

Pieter
Pieter
12 dagen geleden

Iedereen is schuldig tenzij je het tegendeel kunt bewijzen. Of, oh nee dat was ooit andersom.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

209
0
We lezen graag je reactie!x