BinnenlandCorona

Inspectie roept mensen op hun werkgever te verklikken bij overtreden coronaregels: ‘NSB!’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op social media komen geregeld gesponsorde berichten voorbij van de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, die mensen aansporen om werkgevers die zich niet aan de coronamaatregelen houden aan te geven. Mensen blijken daar massaal gehoor aan te geven.

Staatssecretaris Bas van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schreef vorige maand namelijk in een brief aan de Tweede Kamer dat het aantal meldingen bij de inspectie dit jaar tot dusver bijna dubbel zo hoog is als vorig jaar. De stijging komt vooral door veel meldingen over coronaregels die op het werk niet zouden worden nageleefd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tot en met 8 november waren er in totaal 12.599 meldingen binnengekomen. Dat is 92 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarvan hebben er 5874 betrekking op corona. In veel gevallen gaat het om het onvoldoende afstand houden. De dienst heeft bij meer dan 1700 werkgevers ingegrepen.

Deze oproep van de inspectie is er één uit 1940!

De oproep om werkgevers die zich niet aan de coronaregels houden te rapporteren, doet veel mensen terugdenken aan de oorlog. “Deze oproep is er één uit 1940! NSB’ers zullen hier met vol enthousiasme gehoor aan geven,” schrijft T. Schuurbiers.

René Stekelenburg heeft een nieuwe naam bedacht voor de dienst: Inspectie NSB. “Genoeg is genoeg.”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons heeft de oproep herschreven. De oorspronkelijke tekst: “Lapt jouw werkgever de coronaregels aan zijn laars? En kom je er samen niet uit? Meld het bij de Inspectie SZW.” Hier had volgens haar moeten staan: “Behoort jouw werkgever tot de geïnformeerde mensen die weten dat de meeste maatregelen wetenschappelijk niet bewezen zijn en blijf je angstig? Bel de hulplijn.”

4.7 19 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
fred
fred
3 jaren geleden

niet normaal dit NSB praktijken de nazi tijdperk herleeft weer het vierde rijk ?

Jeroen
Jeroen
3 jaren geleden

Mark Rutte’s opa was NSB dus dit verbaast mij niets…….

Anne
Anne
3 jaren geleden

Hoe diep kun je zinken.
En dan in 75 jaar tijd zijn we weer terug bij af. Maar wel 4 mei herdenken en 5 mei vrijheid vieren dat willen ze wel. Te ziek voor woorden.

Henk R
Henk R
3 jaren geleden

En dit gaat nog veel erger worden als het punten systeem voor de deugmens wordt ingevoerd. Dan kan je namelijk een kapo functie krijgen met alle privileges van dien.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x