BinnenlandCorona

Inspectie roept mensen op hun werkgever te verklikken bij overtreden coronaregels: ‘NSB!’

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op social media komen geregeld gesponsorde berichten voorbij van de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, die mensen aansporen om werkgevers die zich niet aan de coronamaatregelen houden aan te geven. Mensen blijken daar massaal gehoor aan te geven.

Staatssecretaris Bas van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schreef vorige maand namelijk in een brief aan de Tweede Kamer dat het aantal meldingen bij de inspectie dit jaar tot dusver bijna dubbel zo hoog is als vorig jaar. De stijging komt vooral door veel meldingen over coronaregels die op het werk niet zouden worden nageleefd.

Tot en met 8 november waren er in totaal 12.599 meldingen binnengekomen. Dat is 92 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarvan hebben er 5874 betrekking op corona. In veel gevallen gaat het om het onvoldoende afstand houden. De dienst heeft bij meer dan 1700 werkgevers ingegrepen.

Deze oproep van de inspectie is er één uit 1940!

De oproep om werkgevers die zich niet aan de coronaregels houden te rapporteren, doet veel mensen terugdenken aan de oorlog. “Deze oproep is er één uit 1940! NSB’ers zullen hier met vol enthousiasme gehoor aan geven,” schrijft T. Schuurbiers.

René Stekelenburg heeft een nieuwe naam bedacht voor de dienst: Inspectie NSB. “Genoeg is genoeg.”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons heeft de oproep herschreven. De oorspronkelijke tekst: “Lapt jouw werkgever de coronaregels aan zijn laars? En kom je er samen niet uit? Meld het bij de Inspectie SZW.” Hier had volgens haar moeten staan: “Behoort jouw werkgever tot de geïnformeerde mensen die weten dat de meeste maatregelen wetenschappelijk niet bewezen zijn en blijf je angstig? Bel de hulplijn.”

4.7 19 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
fred
fred
2 jaren geleden

niet normaal dit NSB praktijken de nazi tijdperk herleeft weer het vierde rijk ?

Jeroen
Jeroen
2 jaren geleden

Mark Rutte’s opa was NSB dus dit verbaast mij niets…….

Anne
Anne
2 jaren geleden

Hoe diep kun je zinken.
En dan in 75 jaar tijd zijn we weer terug bij af. Maar wel 4 mei herdenken en 5 mei vrijheid vieren dat willen ze wel. Te ziek voor woorden.

Henk R
Henk R
2 jaren geleden

En dit gaat nog veel erger worden als het punten systeem voor de deugmens wordt ingevoerd. Dan kan je namelijk een kapo functie krijgen met alle privileges van dien.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

79
0
We lezen graag je reactie!x