Homepagina » Propaganda » Orders van bovenaf: Duitse ex-mediabaas geeft live toe dat de media gecontroleerd worden
Duitse ex-mediabaas geeft live toe dat de media gecontroleerd worden

Orders van bovenaf: Duitse ex-mediabaas geeft live toe dat de media gecontroleerd worden

Tijdens een radio-evenement in Berlijn vorige week, heeft de gepensioneerde baas van de ZDF, dr. Wolfgang Herles, live op de radio een boekje open gedaan over hoe de Duitse media gecontroleerd worden door de overheid.

Hij gaf tijdens de live-uitzending onder andere toe dat de Duitse overheid bepaalt waar wel, en niet over geschreven mag worden. Dr. Herles noemde het een ‘schandaal’ tijdens de discussie over media en de vrijheid van de pers, en vindt dat de media volledig onafhankelijk zouden moeten zijn. Wij vragen ons af wanneer er in de Nederlandse mediawereld iemand op gaat staan.

Een voormalige mediabaas geeft toe dat zijn ex-werkgevers samenwerken met de autoriteiten om de ‘nieuwsagenda’ in het land te bepalen. U zou verwachten dat zijn uitspraken gereciteerd zouden worden door onze landelijke media, maar helaas: geen enkel nieuwsmedium in Nederland heeft de moeite genomen om hier een artikel over te schrijven. Indien dit in bijvoorbeeld Rusland zou zijn gebeurd, zouden we bedolven worden met artikelen erover.

Maar aangezien het in Duitsland het geval is, zwijgen de Nederlandse media in alle toonaarden. Ze willen de Nederlandse bevolking natuurlijk niet de indruk geven dat zo een scenario ‘gewoon’ mogelijk is hier in het Westen. Niet alleen in de Nederlandse mediawereld was het stil over dit onderwerp. Er zijn in de internationale media maar een paar artikelen geschreven over de opmerkelijke uitspraken van de ex-mediabaas: de Britse Daily Mail, het Amerikaanse Breitbart, het Russische RT, en een handjevol Duitse media hebben erover gepraat.

ZDF

De Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) is de tweede publieke omroep van Duitsland. De ZDF is net als de NOS een staatsomroep en de Duitsers zijn verplicht om €17,98 per maand te betalen aan deze omroep om deze te financieren.

Dr. Herles was van 1984 tot 1987 ‘Deputy Chief Editorial Binnenlands Beleid’ van de ZDF waarna hij tot 1991 aan het hoofd stond bij de ZDF-studio’s in Bonn. Hoewel zijn contract eigenlijk in november 1992 afliep, moest hij zijn functie als studiomanager in 1991 al neerleggen. Dit kwam omdat de raad van bestuur van de ZDF aandrong op zijn vertrek, aangezien hij herhaaldelijk scherpe kritiek had op de voormalige bondskanselier Helmut Kohl. Na zijn vertrek bleef dr. Herles actief in de Duitse media. Zo presenteerde hij in de jaren 90 zijn eigen talkshow ‘Live’ en werd later een prominente journalist en redacteur.

Agenda

Tijdens een radio-evenement vorige week in Berlijn, waar journalisten spraken over het medialandschap, begon dr. Herles te praten over de huidige situatie. Toen het onderwerp ‘persvrijheid’ aan bod kwam, vroeg de presentator hem of de situatie in Duitsland ‘ernstig’ genoemd kan worden op dit moment. Hij antwoordde dat de gewone Duitsers het vertrouwen in de media helemaal aan het verliezen zijn.

Beluister hieronder het fragment:

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Stille Waarheid.Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. In Nederland zit kijk en luistergeld nog altijd in bij huurhuizen. Koop weet ik niet.

  Wel valt het mij op dat je geen normaal gesprek kan hebben met de meesten die enkel regulier nieuws volgen.
  Het is net een religie, want de mensen raken beledigd, geïrriteerd of zelfs offensief als je enkel blijk geeft dat regulier nieuws niet helemaal ‘eerlijk’ is.

  En gezien veel van deze mensen al hen kennis en mening van de wereld enkel uit de reguliere bronnen hebben, staat hun trots nu op het spel. Inzien dat de wereld niet is wat je dacht \ Inzien dat je niet zo slim bent als je dacht.

  En als trotse mensen ergens agressief van worden, is het, het in twijfel trekken van hun superieure intelligentie.
  Best griezelig hoe deze propaganda zo diep in onze cultuur en samenleving geworteld zit, en het de massa manipuleerde zonder dat het opvalt.

  39 likes
  • @Dnnnoz, je hebt helemaal gelijk. Zo ervaar ik het ook. Jaren terug heb ik het boek The ecnomic Hitman gelezen van John Perkins. Alles viel op z’n plek voor mij.
   Gezien mijn vader er altijd prat op gaat ‘goed op de hoogte te zijn’ van dingen die in de wereld gebeuren heb ik hem een NLse kopie van het boek gegeven.
   Van mijn moeder hoorde ik dat hij er steeds maar kleine stukjes van kon lezen en dan legde hij het boek weer weg – terwijl mijn vader echt een boekenvraat is.
   Toen hij het boek uit had heb ik hem gevraagd wat hij er van dacht. Hij zuchtte diep en vertelde dat het een schok voor hem was maar dat ook voor hem heel veel puzzelstukjes op z’n plek waren gevallen.

   Wie schetst mijn verbazing toen hij zich een paar weken later weer helemaal opwond over iets dat de Amerikanen over Putin beweerden!
   Ik viel van m’n stoel. Toen was het mijn tijd mijn hoofd te schudden en heb ik hem gevraagd hoe hij Putin kon beschuldigen n.a.v. iets wat de Amerikanen beweren nadat hij dat boek had gelezen.
   Hij keek me even heel stom aan en kon me geen antwoord geven.

   Het zit er zo ingebakken! En dat doet mij dan weer denken aan de uitspraak van Mark Twain:
   It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled.”

   19 likes
  • Ik weet niet onder welke ZWERFKEI je leeft maar KIJK EN LUISTERGELD is allang afgeschaft!

   Het kijk- en luistergeld is geheven belasting op het bezit van radio- en televisietoestellen. Een andere naam voor deze belasting is omroepbijdrage. Uit de opbrengst van deze heffing worden de programma’s van de publieke omroep gefinancierd. In Nederland en Vlaanderen bestaat deze heffing niet meer, maar bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en Wallonië nog wel.

   Al sinds 2001 al niet meer.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Kijk-_en_luistergeld

   5 likes
  • klopt als een bus! die zogenaamde beet weter die alleen nos kijkt wordt 3 keer per dag voorgelogen met belangen van het kapitalisme.

   0 likes
 2. Het is allemaal 1 grote farce. We leven met z’n alle onder een schijn democratie.

  25 likes
 3. Mooi dat zo’n man naar coren wil treden. We zullen als bevolking ons ook moeten realiseren dat we het niet alleen gaan redden met mensen die het vuil van de machthebbers naar buiten. Er komt een punt waarop ook wij als bevolking in actie zullen moeten komen om de klokkenluiders te ondersteunen en daarmee onze eigen lange termijn belangen gaan steunen.

  Op enig moment zullen mensen zich uit de hypnose moeten bevrijden van ‘pulp tv’, social media, verziekende voedsel en medicijn industrie, het financiele systeem. Als het echt nodig is komt dan in naam van de toekomst van die bank af en ga gezamenlijk ergens voor staan.

  21 likes
  • Het is te gek voor woorden dat 16 millioen mensen van de 17 miloen niet is opgewassen tegen een heel klein groepje die de macht heeft en cesuur toepast alsof het de enige waarheid is! ahha ik kijk allang geen nos nieuws want zij zijn alles behalve objectief!

   De waarheid is vaak net ff wat erger maar dat zie je of hoor je niet veelwordt verdraaid ten goede van wereldleugenaars want leider die ken ik niet alleen mensen die leiden onder de zogenaamde “leiders” sta is op uit je stoel en denk even een week na wie ons nou echt voor de gek houden!! iddd je weet het maar wat wil je eraan doen? dat kan alleen met ze allen tegelijk
   toon ballen

   0 likes
 4. Trotse mensen die agressief worden, waar zijn ze dan trots op? Op het feit dat ze meelopers, hun oren hun hele leven naar anderen hebben laten hangen, da’s makkelijk dachten ze misschien. Het zijn iig geen zelfstandige denkers.
  Altijd blind gelooft in Hun hogerhand die een dwaallicht bleek te zijn. Nou daar hoef je niet trots op te zijn.
  Dat ze agressief worden van hun eigen misplaatste trots is best sneu. Die mensen daar kun je niets mee.
  Ik mijd angstvallig alle contact met overtuigd 3D’ers zoals ik ze voor het gemak noem.

  Bizarre tijden, want waar kijkt de verstokte 3D kijker naar, het nieuws en Jinek lijken wel Xfiles momenteel. Waar gaat het over? En dan die uitgestreken smoelen, alsof het echt serieus zo is, Humor!
  Wat een theaterstuk met Hennis en dan wat deed Olcay Gulsen daar? ze had niets te melden.
  Mij ontging de boodschap aan alle kanten. Of het moet zijn dat ze haar speciaal uitgenodigd hebben om Hennis een veer in haar r**t te steken, zoals dat gewoon kan in een theaterstuk of in een soap want waar ze anders voor kwam zal altijd een raadsel blijven.

  Maar nog even wat anders, je zal je hele leven elke maand braaf je pensioen betaald hebben bij die baas die jou koeien met gouden horens beloofde, als je je maar uit de naad werkte en liefst ook nog ‘s avonds werken/bijscholen.
  En hem altijd gelijk geven.
  Dan ook nog een extra Zwitserleven verzekering dat je verzekerd was van een paradijselijke oude dag met een of andere tropische coconut cocktail in je hand aan een tropisch strand onder de palmen.
  Geweldige reclames die de emotie en hebzucht uitermate bespeelden/aanwakkerden.
  Ja, we hebben veel welvaart aan de commercieelen te danken met hun gebakken lucht programma’s en gebakken lucht reclames. Nu zijn ze al volledig in de PO gekropen aan het nieuws en Jinek te zien. Niets is nog echt.
  Och och wat komen mensen bedrogen uit. Aan de ene kant triest dat mensen zo belazerd worden, te goed van vertrouwen maar je hebt met uitgenaste achterbakse onderkruipsels te maken die alleen op geld en macht uit zijn.
  Aan de andere kant heeft iedereen een setje hersens bij zijn geboorte mee geleverd gekregen.
  Als je die dan zelf in de verpakking laat zitten, tja.
  Maar deze tijden moeten we doorheen en we komen er ook doorheen want de parasieten kunnen geen kant meer op. Iedereen weet nu ongeveer hoe de vork in de steel zit.
  Ze komen dus nergens meer mee weg.

  16 likes
 5. De media vernietigen zelfs film-/tv-producties die aan rampenbestrijding doen. Ze hebben doden op hun geweten.

  11 likes
 6. Dat hadden we met z’n allen ondertussen zo ook wel door, hoor!

  11 likes
 7. Ook in Duitsland is er geen vrije pers. Net zo min als hier in Nederland.
  Wat dat betreft mogen we heel erg blij zijn met internet zodat we aan wereldwijde nieuwsgaring kunnen doen.
  We spreken de Polen er op aan dat de regering daar teveel zeggenschap krijgt in de media maar kijk t is hier echt hetzelfde.
  NOS journaal is ook niet onafhankelijk.
  Net een Franse documentaire uitgekomen over Ukraine the Masks of the revolution. Zeer interessant. Je krijgt een andere kijk op dit corrupte land en je ziet wat Amerika daar heeft aangericht. Dit alles om Rusland tegen te werken. Is moeilijk te vinden de documentaire met Engelse ondertiteling.
  Ik roep op tot VRIJE PERS!! Geen orders van bovenaf

  5 likes
 8. Dat het in Nederland ook zo is, is deze week weer bewezen.
  Geen enkele landelijk medium heeft stilgestaan bij het feit dat het 1 februari 63 jaar geleden was dat de watersnoodramp plaatsvond.
  Eerlijk gezegd vind ik het vreemd dat er in de landelijke media geen moment stil is gestaan bij de grootste ramp die Nederland heeft meegemaakt.

  4 likes
 9. ‘to control’ betekent ‘beheersen’ (vooraf, actief). Controleren betekent ‘nakijken’ (achteraf dus, passief).

  DUS: het Engelse ‘control’ aub niet meer vertalen als ‘controleren’. Dat is iets eel anders.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

tweede wereldoorlog

De vernietigingskampen van Eisenhower in de Tweede Wereldoorlog. Dit mag u van de overheid niet weten

Als we Hollywood mogen geloven, was de ...

studies

19 studies: zo’n 8000 jaar geleden stond de zeespiegel METERS hoger dan nu. Bekijk hier het overzicht

In het afgelopen jaar zijn er maar ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.