Propaganda

Orders van bovenaf: Duitse ex-mediabaas geeft live toe dat de media gecontroleerd worden

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens een radio-evenement in Berlijn vorige week, heeft de gepensioneerde baas van de ZDF, dr. Wolfgang Herles, live op de radio een boekje open gedaan over hoe de Duitse media gecontroleerd worden door de overheid.

Hij gaf tijdens de live-uitzending onder andere toe dat de Duitse overheid bepaalt waar wel, en niet over geschreven mag worden. Dr. Herles noemde het een ‘schandaal’ tijdens de discussie over media en de vrijheid van de pers, en vindt dat de media volledig onafhankelijk zouden moeten zijn. Wij vragen ons af wanneer er in de Nederlandse mediawereld iemand op gaat staan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een voormalige mediabaas geeft toe dat zijn ex-werkgevers samenwerken met de autoriteiten om de ‘nieuwsagenda’ in het land te bepalen. U zou verwachten dat zijn uitspraken gereciteerd zouden worden door onze landelijke media, maar helaas: geen enkel nieuwsmedium in Nederland heeft de moeite genomen om hier een artikel over te schrijven. Indien dit in bijvoorbeeld Rusland zou zijn gebeurd, zouden we bedolven worden met artikelen erover.

Maar aangezien het in Duitsland het geval is, zwijgen de Nederlandse media in alle toonaarden. Ze willen de Nederlandse bevolking natuurlijk niet de indruk geven dat zo een scenario ‘gewoon’ mogelijk is hier in het Westen. Niet alleen in de Nederlandse mediawereld was het stil over dit onderwerp. Er zijn in de internationale media maar een paar artikelen geschreven over de opmerkelijke uitspraken van de ex-mediabaas: de Britse Daily Mail, het Amerikaanse Breitbart, het Russische RT, en een handjevol Duitse media hebben erover gepraat.

ZDF

De Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) is de tweede publieke omroep van Duitsland. De ZDF is net als de NOS een staatsomroep en de Duitsers zijn verplicht om €17,98 per maand te betalen aan deze omroep om deze te financieren.

Dr. Herles was van 1984 tot 1987 ‘Deputy Chief Editorial Binnenlands Beleid’ van de ZDF waarna hij tot 1991 aan het hoofd stond bij de ZDF-studio’s in Bonn. Hoewel zijn contract eigenlijk in november 1992 afliep, moest hij zijn functie als studiomanager in 1991 al neerleggen. Dit kwam omdat de raad van bestuur van de ZDF aandrong op zijn vertrek, aangezien hij herhaaldelijk scherpe kritiek had op de voormalige bondskanselier Helmut Kohl. Na zijn vertrek bleef dr. Herles actief in de Duitse media. Zo presenteerde hij in de jaren 90 zijn eigen talkshow ‘Live’ en werd later een prominente journalist en redacteur.

Agenda

Tijdens een radio-evenement vorige week in Berlijn, waar journalisten spraken over het medialandschap, begon dr. Herles te praten over de huidige situatie. Toen het onderwerp ‘persvrijheid’ aan bod kwam, vroeg de presentator hem of de situatie in Duitsland ‘ernstig’ genoemd kan worden op dit moment. Hij antwoordde dat de gewone Duitsers het vertrouwen in de media helemaal aan het verliezen zijn.

Beluister hieronder het fragment:

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Stille Waarheid.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

De media vernietigen zelfs film-/tv-producties die aan rampenbestrijding doen. Ze hebben doden op hun geweten.

Martijn1205
Martijn1205
8 jaren geleden

Mooi dat zo’n man naar coren wil treden. We zullen als bevolking ons ook moeten realiseren dat we het niet alleen gaan redden met mensen die het vuil van de machthebbers naar buiten. Er komt een punt waarop ook wij als bevolking in actie zullen moeten komen om de klokkenluiders te ondersteunen en daarmee onze eigen lange termijn belangen gaan steunen.

Op enig moment zullen mensen zich uit de hypnose moeten bevrijden van ‘pulp tv’, social media, verziekende voedsel en medicijn industrie, het financiele systeem. Als het echt nodig is komt dan in naam van de toekomst van die bank af en ga gezamenlijk ergens voor staan.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Dat hadden we met z’n allen ondertussen zo ook wel door, hoor!

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x