Archeologie

Tiener ontdekt dat de locaties van meer dan 100 Mayasteden verband houden met sterrenbeelden

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 15-jarige jongen uit Quebec heeft met behulp van satellietbeelden, astronomische kennis van de Maya’s en zijn eigen intuïtie een aantal mysteries rond de locaties van Mayasteden ontrafeld. Zo heeft hij onder meer een compleet nieuwe stad ontdekt. Het zou gaan om één van de vijf grootste Mayasteden ooit gevonden. Dat schrijft het Canadese dagblad Le Journal de Montréal. Veel mensen zijn onder de indruk.

William Gadoury deed onderzoek naar sterrenbeelden en besloot een kaart van een sterrenbeeld over de kaart van het schiereiland Yucatán te trekken. Hij kwam tot de ontdekking dat de locaties van bekende steden zoals Chichén Itzá en Uxmal overeenkomen met sterren van sterrenbeelden die hij in de Maya Madrid Codex, een belangrijk Maya-boek, heeft gevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Ontbrak

Na jarenlang onderzoek stelde hij vast dat 147 sterren van 22 Maya-sterrenbeelden overeenkomen met de locaties van 117 Mayasteden. De helderste sterren zijn de grootste steden. Geen wetenschapper heeft ooit een correlatie gevonden tussen de sterren en de locaties van Mayasteden.

Gadoury merkte op dat de derde ster van het 23e sterrenbeeld dat hij bestudeerde ontbrak. Hij bekeek satellietbeelden van ruimtevaartagentschappen zoals de NASA en JAXA (Japan) en Google Earth en ontdekte een derde stad op de plek waar de derde ster van het sterrenbeeld stond.

86 meter hoge piramide

De tiener heeft deze 118e stad K’aak Chi of Vuurmond genoemd. In de verloren stad, die grenst aan Belize, bevindt zich een piramide die maar liefst 86 meter hoog is. De satellietfoto’s tonen nog tenminste 30 andere bouwwerken. De methode die William heeft gebruikt kan ook worden toegepast bij de Azteken, Inca’s en Indusbeschaving.

“Er zijn geometrische vormen te zien zoals vierkanten en rechthoeken, vormen die niet gemakkelijk kunnen worden geassocieerd met natuurlijke fenomenen,” zei dr. Armand LaRocque van de University of New Brunswick.

[Journal de Montreal]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
7 jaren geleden

Oui oui sa va.

gerrit de heij
gerrit de heij
7 jaren geleden

ik vraag me af of ze toen ook al van die walgelijke oplichtings progamma’s als …. astro tv hadden op rtl maya

ff flauw geintje voor de rest awesome

Jankertje
Jankertje
7 jaren geleden

Dat zijn niet enkel de Maja steden maar ook de onze alleen zien wij dat nog niet omdat we nog niet in die dimensie zitten om het te KUNNEN zien.

Gerrit Cnossen
Gerrit Cnossen
7 jaren geleden

http://www.henriettehemmink.nl/het-geheim-der-eersten/

Gelijk zoals in Friesland de sterrenbeelden overeenkomen met de ? terpen ..

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x