Universum

Interstellaire ruimtevaart mogelijk met lasers en antimaterie

Help ons door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alhoewel de mogelijkheid om interstellair te reizen veelvuldig wordt onderzocht, krijgen missies die slechts enkele jaren hoeven te duren relatief weinig aandacht.

Voyager 1 vliegt bijvoorbeeld met een snelheid van 17 kilometer per seconde richting het sterrenbeeld Giraffe, maar zal pas over 70.000 jaar het eerstvolgende zonnestelsel bereiken.

Er zijn in het publieke domein nog geen aandrijfsystemen voorhanden die ons in staat stellen in een mensenleven naar een ander zonnestelsel te vliegen. Op basis van de raketvergelijking van Tsiolkovsky wordt duidelijk dat ruimtevaartuigen ongeveer de lichtsnelheid moeten bereiken om een interstellaire missie in een dergelijk tijdsbestek uit te kunnen voeren.

Annihilatie

Antimaterie zou ideaal zijn voor interstellaire missies. Als een deeltje en het bijbehorende antideeltje elkaar tegenkomen, kan annihilatie optreden, een proces waarbij beide deeltjes worden vernietigd en waarbij veel energie vrijkomt. Er zijn dan geen complexe en zware systemen nodig om een reactie te ontketenen.

De onzekerheidsrelatie van Heisenberg drukt uit dat er paren van grootheden bestaan, waarvoor geldt dat niet van beide grootheden de waarden tegelijkertijd exact kunnen vastliggen. Een voorbeeld van zo’n paar is: plaats en impuls. Een ander voorbeeld is: energie en tijd.

Arena

Het vacuüm is dan ook niet leeg, maar een ware arena vol kwantumactiviteit. Nobelprijswinnaar Julian Schwinger ontdekte dat met behulp van een krachtig elektrisch veld elektron-positron paren gecreëerd kunnen worden uit het vacuüm.

Zonlicht kan worden omgezet in laser-energie. Met die energie kan antimaterie worden gecreëerd uit het vacuüm door het mechanisme van Schwinger toe te passen. De Amerikaanse vliegtuigtuigbouwer Lockheed Martin voorziet onbemande vliegtuigen via laserstralen al van energie. Door laser-energie kunnen vliegtuigen in de toekomst mogelijk eeuwig in de lucht blijven vliegen.

Wanneer voldoende antimaterie is opgeslagen kan een ruimteschip interstellaire ruimtereizen maken. Alhoewel dit onderzoek zich in een zeer vroeg stadium bevindt, is onlangs een publicatie (pdf) over het onderwerp verschenen in Acta Astronautica.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jasper
jasper
10 jaren geleden

Prachtig voorbeeld van misleiding van Fox-news. De techniek om interstellair te reizen bestaat al decennia lang maar zoals hier correct vermeld niet in het publieke domein. Het openbaar maken van deze techniek zal niet gebeuren omdat deze ook hand-in-hand zal gaan met disclosure van nulpunt energie ofwel vrij energie. Beiden zijn gebaseerd op dezelfde principes die nu nog nauwelijks worden begrepen. En zo willen ze het ook houden. Je dik te laten betalen voor iets dat er altijd en overal om je heel onuitputtelijk voorradig is. Zo houden ze ons dom afhankelijk.

O. Westerman
O. Westerman
10 jaren geleden

”Er zijn in het publieke domein nog geen aandrijfsystemen voorhanden die ons in staat stellen in een mensenleven naar een ander zonnestelsel te vliegen” Precies dan zeggen ze het heel goed. In het publieke domein maar wel in het militaire black project en second spaceprogram skunk works domein en dit zeker al voor 50 jaar.
Weer voorbeeld van coverup en de dingen vooruitschuiven terwijl de technieken bestaan en toegepast worden.

padja
padja
10 jaren geleden

Je kan bij Niburu toch n workshop “vrije energie” of “nulpuntenergie” volgen. En dan met n werkend apparaat naar huis gaan.
Dus dan is die techniek nu toch bekend?

jasper
jasper
10 jaren geleden

[quote name=”padja”]Je kan bij Niburu toch n workshop “vrije energie” of “nulpuntenergie” volgen. En dan met n werkend apparaat naar huis gaan.
Dus dan is die techniek nu toch bekend?[/quote]

Nou.. Het is iets gecompliceerder dan dat. De claim van de Niburu nulpunt energie groep over hun werkend apparaat is een beetje misleidend. Het is een copie van een Youtube gebruiker en zeker interessant voor verder onderzoek. Zeker nooit aangetoond dat het werkt. Het Lijkt batterijen op te laden maar dat kan net zo goed komen door een chemische reactie in de batterijen zelf.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x