Homepagina » Universum » Interstellaire ruimtevaart mogelijk met lasers en antimaterie
Interstellair reizen

Interstellaire ruimtevaart mogelijk met lasers en antimaterie

Alhoewel de mogelijkheid om interstellair te reizen veelvuldig wordt onderzocht, krijgen missies die slechts enkele jaren hoeven te duren relatief weinig aandacht.

Voyager 1 vliegt bijvoorbeeld met een snelheid van 17 kilometer per seconde richting het sterrenbeeld Giraffe, maar zal pas over 70.000 jaar het eerstvolgende zonnestelsel bereiken.

Er zijn in het publieke domein nog geen aandrijfsystemen voorhanden die ons in staat stellen in een mensenleven naar een ander zonnestelsel te vliegen. Op basis van de raketvergelijking van Tsiolkovsky wordt duidelijk dat ruimtevaartuigen ongeveer de lichtsnelheid moeten bereiken om een interstellaire missie in een dergelijk tijdsbestek uit te kunnen voeren.

Annihilatie

Antimaterie zou ideaal zijn voor interstellaire missies. Als een deeltje en het bijbehorende antideeltje elkaar tegenkomen, kan annihilatie optreden, een proces waarbij beide deeltjes worden vernietigd en waarbij veel energie vrijkomt. Er zijn dan geen complexe en zware systemen nodig om een reactie te ontketenen.

De onzekerheidsrelatie van Heisenberg drukt uit dat er paren van grootheden bestaan, waarvoor geldt dat niet van beide grootheden de waarden tegelijkertijd exact kunnen vastliggen. Een voorbeeld van zo’n paar is: plaats en impuls. Een ander voorbeeld is: energie en tijd.

Arena

Het vacuüm is dan ook niet leeg, maar een ware arena vol kwantumactiviteit. Nobelprijswinnaar Julian Schwinger ontdekte dat met behulp van een krachtig elektrisch veld elektron-positron paren gecreëerd kunnen worden uit het vacuüm.

Zonlicht kan worden omgezet in laser-energie. Met die energie kan antimaterie worden gecreëerd uit het vacuüm door het mechanisme van Schwinger toe te passen. De Amerikaanse vliegtuigtuigbouwer Lockheed Martin voorziet onbemande vliegtuigen via laserstralen al van energie. Door laser-energie kunnen vliegtuigen in de toekomst mogelijk eeuwig in de lucht blijven vliegen.

Wanneer voldoende antimaterie is opgeslagen kan een ruimteschip interstellaire ruimtereizen maken. Alhoewel dit onderzoek zich in een zeer vroeg stadium bevindt, is onlangs een publicatie (pdf) over het onderwerp verschenen in Acta Astronautica.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • jasper schreef:

  Prachtig voorbeeld van misleiding van Fox-news. De techniek om interstellair te reizen bestaat al decennia lang maar zoals hier correct vermeld niet in het publieke domein. Het openbaar maken van deze techniek zal niet gebeuren omdat deze ook hand-in-hand zal gaan met disclosure van nulpunt energie ofwel vrij energie. Beiden zijn gebaseerd op dezelfde principes die nu nog nauwelijks worden begrepen. En zo willen ze het ook houden. Je dik te laten betalen voor iets dat er altijd en overal om je heel onuitputtelijk voorradig is. Zo houden ze ons dom afhankelijk.

 • O. Westerman schreef:

  ”Er zijn in het publieke domein nog geen aandrijfsystemen voorhanden die ons in staat stellen in een mensenleven naar een ander zonnestelsel te vliegen” Precies dan zeggen ze het heel goed. In het publieke domein maar wel in het militaire black project en second spaceprogram skunk works domein en dit zeker al voor 50 jaar.
  Weer voorbeeld van coverup en de dingen vooruitschuiven terwijl de technieken bestaan en toegepast worden.

 • padja schreef:

  Je kan bij Niburu toch n workshop “vrije energie” of “nulpuntenergie” volgen. En dan met n werkend apparaat naar huis gaan.
  Dus dan is die techniek nu toch bekend?

 • jasper schreef:

  [quote name=”padja”]Je kan bij Niburu toch n workshop “vrije energie” of “nulpuntenergie” volgen. En dan met n werkend apparaat naar huis gaan.
  Dus dan is die techniek nu toch bekend?[/quote]

  Nou.. Het is iets gecompliceerder dan dat. De claim van de Niburu nulpunt energie groep over hun werkend apparaat is een beetje misleidend. Het is een copie van een Youtube gebruiker en zeker interessant voor verder onderzoek. Zeker nooit aangetoond dat het werkt. Het Lijkt batterijen op te laden maar dat kan net zo goed komen door een chemische reactie in de batterijen zelf.

 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  mondkapje

  Rebelse neuroloog draagt toch mondkapje ‘om niet standrechtelijk geëxecuteerd te worden’

  Neuroloog Jan B. Hommel liet begin deze ...

  politieagente

  Politieagente heeft genoeg van de coronaregels en staat op

  Politieagente Birgit P. uit Oostenrijk heeft genoeg ...

  >