Homepagina » Wetenschap » Accepteert de wetenschap koude kernfusie eindelijk?
Accepteert de wetenschap koude kernfusie eindelijk

Accepteert de wetenschap koude kernfusie eindelijk?

In 1989 deelden twee van de grootste elektrochemici aller tijden, Martin Fleischman en Stanley Pons, in een persconferentie mee dat zij een opvallende ontdekking hadden gedaan.

Het tweetal was namelijk getuige geweest van low energy nuclear reactions (LENR) op atomisch niveau, oftewel koude kernfusie.

Pons en Fleischman konden hun resultaten niet consistent herhalen waardoor koude kernfusie werd verworpen. De twee wetenschappers werden in diskrediet gebracht door de wetenschappelijke gemeenschap.

Reputatie

Koude kernfusie kwam uit op een doodlopende weg. Twee verschillende commissies van het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) concludeerden dat er niet voldoende overtuigende bewijzen waren voor koude kernfusie. Ze spraken zich uit tegen het opstarten van een programma om onderzoek te doen naar koude kernfusie.

Niemand riskeerde het financieren van onderzoeksprojecten en vooraanstaande wetenschappers durfden hun reputatie niet op het spel te zetten door onderzoek te doen naar een wetenschap die volgens velen gelijkstaat aan alchemie.

Na recente LENR-demonstraties aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), de Universiteit van Missouri en de Universiteit van Bologna en presentaties van de grootste technologische pionier en leider in virtuele instrumentatie, National Instruments, heeft de Europese Commissie echter geoordeeld dat LENR een plaats heeft in de toekomst van duurzame energie.

Patentaanvragen

Bovendien is NASA geïnteresseerd geraakt in koude kernfusie. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft afgelopen jaar twee patentaanvragen ingediend.

Serieuze zwaargewichten op de markt overwegen nu de mogelijkheden van LENR en investeren in bepaalde onderzoeksprojecten. Er zijn geruchten dat Boeing met NASA werkt aan een toestel dat wordt aangedreven door LENR.

Terughoudendheid

De belofte van een schone, groene, veilige en goedkope duurzame energiebron heeft gezorgd dat veel investeerders en wetenschappers hun terughoudendheid opzij hebben gezet.

Naar verwachting zullen Boeing, National Instruments, NASA, de Amerikaanse marine of het ministerie van Energie echter niet openlijk toegeven dat ze veel geld investeren in onderzoek naar koude kernfusie. Zo moest de marine haar onderzoek naar LENR in Californië staken nadat een nieuwsbericht leidde tot ongewenste publiciteit.

Bron: Cnbc.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Het is door de wetenschap nooit verworpen. Echter de theorie van de twee wetenschappers is op de juiste manier verworpen. Alvorens een Theorie(in tegenstelling tot klimaatalarmisten) wordt geaccepteert, moeten de onderzoeken, worden herhaald, niet alleen door de onderzoekers(zoals gebeurd in de klimaat hysterie) maar door collega´s den zelfs door collega´s die kritisch tegenover de theorie staan(dus niet de vriendjes), wanneer de experimenten worden herhaald, en de uitkomst is telkens hetzelfde wordt een theorie geaccepteerd. Laat dit nu neet het onderdeel zijn waar Martin Fleischman en Stanley Pons, niet aan konden voldoen. Terecht afgewezen dus! Wat niet wegneemt dat de wetenschap niet geloofde in koude fusie, er wordt hier al minimaal 15 jaar onderzoek naar gedaan en wordt er in Europa zelfs al een experimentele centrale gebouwd. Maar ook hier zullen de klimaatgekkies weerstand gaan bieden, zoals ze tegen elke vorm van vooruitgang zijn.

  0 likes
 2. @M. Brandenburg:

  Kun jij aangegeven waar precies die experimentele centrale gebouwd wordt? Ik ben benieuwd welk land voorop loopt met LENR….

  0 likes
 3. Zie het gerelateerde artikel “NASA geeft koude fusie toe” https://www.ninefornews.nl/innovatie/nasa-geeft-koude-fusie-toe.html. Daar is een video van NASA te vinden waar ze toegeven dat koude fusie mogelijk is.

  0 likes
 4. Goede vraag Dapale,
  Ben even aan het lezen geweest en vond dit over ‘koude fusie’

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5151/Vincent-wil-zon/article/detail/3124060/2012/01/16/Koude-kernfusie-toch-geen-koude-kermis.dhtml
  en
  http://www.scientias.nl/nederlanders-redden-falende-fusiereactor/54635

  Griekenland en Nederland werden genoemd als onwikkelaars. Men spreekt hier over een huis-centrale van 500 dollar die 10kw levert.
  Wel plannen gevonden, geen grote bouw’plaats’

  Het is niet duur als die prijs klopt, hoe zit het bij een ongeval(open scheuren van de binnen ruimte)? Krijgt men dan straling vrij of is dat hierbij niet?

  0 likes
 5. Er wordt in Europa inderdaad een experimentele fusieractor gebouwd. Het gaat hier echter om een WARME fusiereactor, geen koude. Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/ITER

  0 likes
 6. Exopolitiek : de laserenergie en magnetenenergie staat beiden weer voorop in het experimentele onderzoek

  0 likes
 7. [quote name=”Dapale”]@M. Brandenburg:

  Kun jij aangegeven waar precies die experimentele centrale gebouwd wordt? Ik ben benieuwd welk land voorop loopt met LENR….[/quote]
  Sorry dit is een vergissing van mijn zijde, in Frankrijk, bouwt men wel een experimentele centrale, maar deze is gebaseerd op kernfusie. http://nl.wikipedia.org/wiki/ITER deze variant is niet echt koud…

  0 likes
 8. Koude kernfusie ? Daar is prof. Andrea Rossi al een tijdje mee bezig.
  http://www.e-catworld.com/

  0 likes
 9. Een afdeling van de Amerikaanse marine heeft jaren terug al LENR bevestigd en hun onderzoek gepubliceerd.
  En toen ging het deksel er weer op.
  Inderdaad zijn Rossi en overigens het Griekse Defkalion de bekendsten op dit gebied recentelijk. In de alternatieve media dan wel te verstaan.

  0 likes
 10. Hier is trouwens een link voor wie dat wil :
  http://lenr-canr.org/wordpress/?page_id=952

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

duitse

Duitse longarts: Corona-aanpak is ‘misdaad tegen de menselijkheid’

De Duitse longarts Wolfgang Wodarg heeft in ...