Wetenschap

Accepteert de wetenschap koude kernfusie eindelijk?

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1989 deelden twee van de grootste elektrochemici aller tijden, Martin Fleischman en Stanley Pons, in een persconferentie mee dat zij een opvallende ontdekking hadden gedaan.

Het tweetal was namelijk getuige geweest van low energy nuclear reactions (LENR) op atomisch niveau, oftewel koude kernfusie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Pons en Fleischman konden hun resultaten niet consistent herhalen waardoor koude kernfusie werd verworpen. De twee wetenschappers werden in diskrediet gebracht door de wetenschappelijke gemeenschap.

Reputatie

Koude kernfusie kwam uit op een doodlopende weg. Twee verschillende commissies van het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) concludeerden dat er niet voldoende overtuigende bewijzen waren voor koude kernfusie. Ze spraken zich uit tegen het opstarten van een programma om onderzoek te doen naar koude kernfusie.

Niemand riskeerde het financieren van onderzoeksprojecten en vooraanstaande wetenschappers durfden hun reputatie niet op het spel te zetten door onderzoek te doen naar een wetenschap die volgens velen gelijkstaat aan alchemie.

Na recente LENR-demonstraties aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), de Universiteit van Missouri en de Universiteit van Bologna en presentaties van de grootste technologische pionier en leider in virtuele instrumentatie, National Instruments, heeft de Europese Commissie echter geoordeeld dat LENR een plaats heeft in de toekomst van duurzame energie.

Patentaanvragen

Bovendien is NASA geïnteresseerd geraakt in koude kernfusie. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft afgelopen jaar twee patentaanvragen ingediend.

Serieuze zwaargewichten op de markt overwegen nu de mogelijkheden van LENR en investeren in bepaalde onderzoeksprojecten. Er zijn geruchten dat Boeing met NASA werkt aan een toestel dat wordt aangedreven door LENR.

Terughoudendheid

De belofte van een schone, groene, veilige en goedkope duurzame energiebron heeft gezorgd dat veel investeerders en wetenschappers hun terughoudendheid opzij hebben gezet.

Naar verwachting zullen Boeing, National Instruments, NASA, de Amerikaanse marine of het ministerie van Energie echter niet openlijk toegeven dat ze veel geld investeren in onderzoek naar koude kernfusie. Zo moest de marine haar onderzoek naar LENR in Californië staken nadat een nieuwsbericht leidde tot ongewenste publiciteit.

Bron: Cnbc.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Het is door de wetenschap nooit verworpen. Echter de theorie van de twee wetenschappers is op de juiste manier verworpen. Alvorens een Theorie(in tegenstelling tot klimaatalarmisten) wordt geaccepteert, moeten de onderzoeken, worden herhaald, niet alleen door de onderzoekers(zoals gebeurd in de klimaat hysterie) maar door collega´s den zelfs door collega´s die kritisch tegenover de theorie staan(dus niet de vriendjes), wanneer de experimenten worden herhaald, en de uitkomst is telkens hetzelfde wordt een theorie geaccepteerd. Laat dit nu neet het onderdeel zijn waar Martin Fleischman en Stanley Pons, niet aan konden voldoen. Terecht afgewezen dus! Wat niet wegneemt dat de wetenschap niet geloofde in koude fusie, er wordt hier al minimaal 15 jaar onderzoek naar gedaan en wordt er in Europa zelfs al een experimentele centrale gebouwd. Maar ook hier zullen de klimaatgekkies weerstand gaan bieden, zoals ze tegen elke vorm van vooruitgang zijn.

Dapale
Dapale
11 jaren geleden

@M. Brandenburg:

Kun jij aangegeven waar precies die experimentele centrale gebouwd wordt? Ik ben benieuwd welk land voorop loopt met LENR….

Lacsap
Lacsap
11 jaren geleden

Zie het gerelateerde artikel “NASA geeft koude fusie toe” https://www.ninefornews.nl/innovatie/nasa-geeft-koude-fusie-toe.html. Daar is een video van NASA te vinden waar ze toegeven dat koude fusie mogelijk is.

Pe68
Pe68
11 jaren geleden

Goede vraag Dapale,
Ben even aan het lezen geweest en vond dit over ‘koude fusie’

http://www.trouw.nl/tr/nl/5151/Vincent-wil-zon/article/detail/3124060/2012/01/16/Koude-kernfusie-toch-geen-koude-kermis.dhtml
en
http://www.scientias.nl/nederlanders-redden-falende-fusiereactor/54635

Griekenland en Nederland werden genoemd als onwikkelaars. Men spreekt hier over een huis-centrale van 500 dollar die 10kw levert.
Wel plannen gevonden, geen grote bouw’plaats’

Het is niet duur als die prijs klopt, hoe zit het bij een ongeval(open scheuren van de binnen ruimte)? Krijgt men dan straling vrij of is dat hierbij niet?

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x