Universum

In deze video wordt beweerd dat de Apollo 11-maanlanding in scène is gezet

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een YouTube-video wordt geclaimd dat beelden die in juli 1969 door astronauten vanuit Apollo 11 van de maan zijn gemaakt bewijzen dat we zijn ‘bedrogen’. Dat schrijft de Daily Express.

Veel mensen geloven dat de maanlandingen nooit hebben plaatsgevonden en dat de beelden in een studio zijn gemaakt. NASA ontkent dit en stelt dat al het beeldmateriaal echt is.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De commentaarstem zegt dat de astronauten door een mysterieuze persoon vanuit het controlecentrum werden geïnstrueerd hoe ze moesten filmen, wat zou aantonen dat de landing in scène is gezet.

Donkerder

In de video wordt gesteld dat de bemanning de lage baan om de aarde nooit verlaten heeft en de beelden heeft kunnen maken door vanuit Apollo 11 in te zoomen op een cirkelvormig raam van het ruimtevaartuig.

Verder zou de bemanning het interieur van het ruimteschip donkerder hebben gemaakt, zodat het leek op de ruimte.

De commentaarstem vraagt waarom er in het vaartuig apparatuur aanwezig was om kleurenvideo’s van hoge kwaliteit te maken, terwijl de beelden van de maanlanding zwart-wit en van lage kwaliteit waren.

Onbewerkte beelden

De NASA zou per ongeluk ruwe, onbewerkte beelden hebben vrijgegeven waaruit zou zijn gebleken hoe de nepbeelden waren gemaakt.

Volgens de video kregen bemanningsleden te horen wat ze moesten zeggen, wanneer ze iets moesten zeggen en hoe ze de camera moesten manipuleren.

“De federale overheid wil je doen geloven dat je vanuit het ruimtevaartuig in de verte de aarde ziet terwijl het de maan nadert,” klonk het. “Dat is niet het geval.”

Reactie

“Ze hebben de camera op ingenieuze wijze achterin het ruimtevaartuig geplaatst en de lens gefocust op een cirkelvormig raam op de voorgrond dat compleet wordt opgevuld door de aarde.”

Door de donkere muren van het ruimteschip lijkt het alsof de aarde zich ver weg bevindt, terwijl ze de lage baan om de aarde nooit verlaten hebben, aldus de vrouwelijke commentaarstem.

De Daily Express heeft de video opgestuurd naar de NASA en om een reactie gevraagd.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
papavanvijf
papavanvijf
6 jaren geleden

Ja zo is het idd gespeeld. Kan ik dit serieus nemen?

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

De hoeveelheden bewijzen zijn inmiddels ontelbaar geworden. In de nabije toekomst zou het een standaard psychology studie curriculum van gemaakt kunnen worden hoe de mensheid voor de gek is gehouden over de Cosmogony van onze wereld.

Mevrouw Stemband
Mevrouw Stemband
6 jaren geleden

Wat een onzin video; het klopt ook simpelweg niet wat ze beweren;

Ten eerste als Apollo 11 in een orbit om de aarde (beneden de zogenaamd zo gevreesde Van Allen Belts) zat kan je nooit de aarde volledig in beeld brengen (kijk maar naar de beelden van het ISS bijvoorbeeld)

Ten tweede zou dit betekenen dat Apollo 11 duidelijk zichtbaar aan de hemel was; ook door niemand waargenomen.

En sorry hoor, maar veel van deze beelden en info kan je gewoon al jaren terugvinden bij NASA zelf. Dat stomme gezeur over ‘never shown’ en dan nog durven praten over ‘color video camera’ terwijl het 16mm beeld is…. zucht.

Perryz
Perryz
6 jaren geleden

Nee absoluut duidelijk…

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x