Homepagina » Financieel » Eerste arrestaties in Libor-schandaal aanstaande
Barclays

Eerste arrestaties in Libor-schandaal aanstaande

De eerste arrestaties in het Libor-schandaal zijn aanstaande. Zowel in Amerika als in Europa zouden individuele bankiers worden opgepakt voor hun rol in het schandaal.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De advocaten van enkele verdachten hebben al bericht gehad dat er arrestaties aan zitten te komen.

De handelaars zouden zijn geïdentificeerd aan de hand van emails die in handen zijn gekomen van Amerikaanse aanklagers en Europese toezichthouders. Ze beginnen te ontdekken hoe handelaars van grote banken de Libor- en Euribor-tarieven manipuleerden. Naast de aanstaande arrestaties loopt er nog een onderzoek naar vijf grote banken.

Transcript

In Europa richten de toezichthouders zich op ‘meer dan een handvol handelaars van verschillende banken’. Tenminste twaalf huidige en voormalige medewerkers van grote banken als Barclays, UBS en Citigroup worden al onderzocht.

Uit documenten die deze maand zijn vrijgegeven door de New York Fed is gebleken dat Amerikaanse en Britse toezichthouders op de hoogte waren van het gesjoemel met de rentetarieven in 2008. De stukken bevatten onder meer een transcript van een telefoongesprek tussen een handelaar van Barclays in New York en Fabiola Ravazzolo van de Fed. De anonieme handelaar zei: “We weten dat we geen eerlijk Libor-tarief opgeven.”

Rechtszaken

Twee geschorste handelaars van Deutsche Bank zouden worden onderzocht, aldus één van de ingewijden. Volgens The Financial Times kijken de toezichthouders onder meer naar verdachte communicatie tussen vier handelaars die werkzaam waren voor Barclays, Crédit Agricole, HSBC en Deutsche Bank.

Naast de boetes en het strafrechtelijk onderzoek zien banken zich geconfronteerd met een toenemend aantal rechtszaken die zijn aangespannen door steden, bedrijven en financiële instellingen. Zij beweren het slachtoffer te zijn geworden van het gerommel met de rente.

Volgens een recente schatting van Morgan Stanley kunnen de kosten voor de 11 banken die in verband worden gebracht met het Libor-schandaal tot 2014 oplopen tot ruim 11 miljard euro. De Duitse financiële toezichthouder BaFin heeft gezegd dat banken die betrokken zijn bij het renteschandaal geld opzij moeten zetten in verband met schikkingen of boetes die zij mogelijk zullen moeten betalen.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
8 jaren geleden

Leuk dat het van Reuters komt. Eindelijk gaan de main stream media hierover berichten,

want Reuters is natuurlijk wel héél erg main stream 😉

Sheyan
Sheyan
8 jaren geleden

Even kritisch blijven in deze. Hoe gaat dit verder? Het kan een actie zijn om het volk tegemoet te komen, te laten zien dat er echt wat gedaan wordt. Ik blijf nog rustig op mijn stoel zitten want dit zijn nog altijd kruimels.

anouk
anouk
8 jaren geleden

Ik denk dat het veelal bij boetes blijft, dit zou schandalig zijn omdat de banken hierom lachen.

Daarnaast zijn de bank en beursmannetjes sluw en slim, dus bewijs vinden dat lijdt naar personen is zeer moeilijk.

Maar er lijkt iniedergeval iets te gebeuren, en hopelijk schrikt dit af,,,denk het niet eerlijk gezegd.

Rabbithole
Rabbithole
8 jaren geleden

Het is een deel van het proces. De ‘kleinere jongens’ gaan eerst praten bij verhoor en geven details over de acties van de grotere jongens. Zo zijn die straks aan de beurt. De hele kliek wordt opgerold. Let op mijn woorden.

Biff
Biff
8 jaren geleden

[quote name=”Sheyan”]Even kritisch blijven in deze. Hoe gaat dit verder? Het kan een actie zijn om het volk tegemoet te komen, te laten zien dat er echt wat gedaan wordt. Ik blijf nog rustig op mijn stoel zitten want dit zijn nog altijd kruimels.[/quote]

Daar heb je een punt! Het moet nog wel serieus aangepakt worden nu,

en er moet nog (héél) veel geld worden teruggegeven aan de gedupeerden

PetervR
PetervR
8 jaren geleden

Er zijn al een heleboel boetes uitgedeeld aan banken, de vraag die bij mij op komt is wie gaat die betalen ?
zullen de burgers wel zijn uiteindelijk!!

Wesley
Wesley
8 jaren geleden

[quote name=”Sheyan”]Even kritisch blijven in deze. Hoe gaat dit verder? Het kan een actie zijn om het volk tegemoet te komen, te laten zien dat er echt wat gedaan wordt. Ik blijf nog rustig op mijn stoel zitten want dit zijn nog altijd kruimels.[/quote]
Ik heb er wel vertrouwen in.

Het zijn nu namelijk de extreem rijken die bestolen zijn. Beleggers, andere banken, brokers, handelaars enz. Het zijn niet de weerloze mensen wiens pensioen of spaargeld is verdwenen. Het is nu de elite zelf die hier het grootste slachtoffer van is.

Sheyan
Sheyan
8 jaren geleden

[quote name=”Rabbithole”]Het is een deel van het proces. De ‘kleinere jongens’ gaan eerst praten bij verhoor en geven details over de acties van de grotere jongens. Zo zijn die straks aan de beurt. De hele kliek wordt opgerold. Let op mijn woorden.[/quote]
Ik hoop dat je gelijk hebt. Het is wel een scenario dat ik ergens op een Amerikaanse site heb gelezen. Zou kunnen maar ik moet het eerst nog eens zien.

Debb3
Debb3
8 jaren geleden

Eerst alle kleine visjes om bij de grote te komen. Ik zie dit als een heel positief bericht het klinkt als muziek in mijn oren en ja het zal eerst langzaam gaan maar uiteindelijk zal het steeds groter worden.. Ik heb er alle vertrouwen in en ik richt mij niet op 1 informatie bron maar velen meer zodat ik alles naast elkaar kan leggen om tot een goed oordeel te komen al is dat nog steeds best moeilijk maar alles moet groeien en de kans daar toe krijgen.. Al die Koekwauzen gewoon lekker vast zetten zijn we daar ook vanaf hopelijk krijgen ze er spijt van want dan kun je zien dat ze iets geleerd hebben.. Namasté

sneaky
sneaky
8 jaren geleden

weet je waar ik me zorgen over maak? de reactie van mijn collega’s hierop
heel lauwtjes zo van ach dat wordt toch weer een schikking ofzo
waarop ik dan denk !!!!! damn!!! je wordt bestolen en dat is je antwoord? als ik een tientje steel dan is de wereld nog te klein maar als er miljarden worden geript is er niks aan de hand
ik blijf me verbazen over de reactie’s van de sheeple op dit soort nare gein
what are we waiting for? for them to kill us just a little more?

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

van haga

Van Haga: Horrorscenario uit ‘1984’ komt akelig dichtbij

Tijdens het debat over de avondklok verdedigde ...

rutte

Lachende Rutte tegen Kamer: ‘U kunt ons niet meer wegsturen, dus wij hebben nu meer macht’

Premier Rutte is erop gebrand een avondklok ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x