Homepagina » Financieel » Sociaal besmettingsgevaar Griekse exit is groot
Griekenland

Sociaal besmettingsgevaar Griekse exit is groot

Onderschat wordt dat de chaos die in Griekenland ontstaat vrij gemakkelijk zal overslaan naar Spanje en Italië.

Er wordt momenteel hoog spel met Griekenland gespeeld en de kans is groot dat het oordeel van de geschiedenis slecht voor Europa zal uitpakken.

Zo slecht zelfs dat er van hoogverraad sprake zal zijn richting het Griekse volk dat feitelijk met de rug tegen de muur wordt gezet. Waar het om gaat is het sociale besmettingsgevaar. Dat is groot.

Zoek het maar uit

Als Duitsland, het IMF en ECB in de komende weken daadwerkelijk hun financiële steun aan Griekenland onthouden, zal dat voor chaos en paniek zorgen. Griekenland kan dan niet anders dan zichzelf failliet verklaren. De middelvinger zal door het land naar geldschieters worden uitgestoken.

Hoera, we hebben verloren

Schuldovereenkomsten zullen nietig worden verklaard. Financiële partijen die dachten aan de Griekse schuld nog een centje te kunnen verdienen, zoals Nederland, hebben het nakijken. De Griekse regering zal de onafhankelijkheid als een succes presenteren, alvorens de eigen politieke dood tegemoet te zien.

Straatgevechten in Athene?

De nieuwe Drachme zal worden geïntroduceerd en hyperinflatie zal het land vrijwel direct verwoesten. In één keer wordt de bevolking op de knieën gedwongen en in shock raken. Dan pas zullen de Grieken zich bewust worden dat ook hun politieke systeem kapot is en er niets en niemand meer is die het zaakje nog bij elkaar kan houden. Ik sluit straatgevechten in Athene niet uit, maar verbaas mij dat ik dit inderdaad als een reële mogelijkheid zie.

Oorlog?

Het beleid van de internationale elite (onder aanvoering van Duitsland) richting Griekenland stuurt momenteel op oorlog aan. Niets meer, niets minder. Toen het nog kon hadden Europa en het IMF Griekenland failliet moeten laten gaan, namelijk als een vriendendienst. Dan had men de Grieken een eenmalige zak met geld mee kunnen geven om het daarna zelf maar uit te zoeken. Ik schreef hier vele columns over, echter is het nu te laat voor de optie van faillissement.

Terugslaan

Het is nog geen drie jaar gelden dat Griekenland met opgeheven hoofd de Eurozone (tijdelijk) had kunnen verlaten om orde op zaken in eigen huis te stellen. Nu komt het faillissement achteraf en zijn de Grieken de gebeten hond, niet in de laatste plaats in eigen land. Wat doet een volk dat geknecht wordt? Dat komt in opstand tegen de overheersers. Men zal heus niet met het leger optrekken richting het noorden. Maar dat Europa door Griekenland op alle mogelijke manieren gedwarsboomd zal gaan worden staat voor mij vast.

De massa wordt rijp gemaakt

Terwijl het momenteel volop vakantietijd is wordt het publicitaire offensief met betrekking tot een ‘veilige’ exit van Griekenland volop als wapen in de strijd om het behoud van de Eurozone ingezet. Vooral in Duitsland roepen zogenaamde experts om het hardst dat niemand er last van zal hebben als Griekenland eruit stapt, al dan niet daartoe gedwongen. Partijen, zo wordt gezegd, hebben hun belangen allang veilig gesteld.

Wat een flauwekul.

Sociale besmetting

Onderschat wordt dat de chaos die in Griekenland ontstaat vrij gemakkelijk zal overslaan naar Spanje en Italië. Waar het om gaat is het sociale besmettingsgevaar. Dat is groot. Nu al is de situatie in Spanje en Italië explosief. Hoe zal een gewone Spanjaard of Italiaan reageren als hij of zij aan Griekenland ziet wat hem of haar te wachten staat, zelfs op korte termijn? Hoezo heeft een Grieks faillissement geen gevolgen?

Misschien toch een spelletje?

Er is altijd de mogelijkheid dat de EU, de ECB en het IMF blufpoker spelen om Griekenland te dwingen alsnog in de pas van Duitsland te lopen. Keer op keer hebben de Grieken laten blijken zich niet aan de bezuinigingsafspraken te houden. Zogezegd omdat ze dat niet wilden. Ik zeg omdat ze dat niet konden. Mag je van een bevolking vragen om zichzelf aan een touw op te hangen, ongeacht de lengte van het touw? Het politieke leven werkt misschien zo. Maar het echte leven werkt anders.

René Tissen
Business Universiteit Nyenrode

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Tomaat schreef:

  nu gaan ze hier weer sjoemelen met hun leugens om maar over een crisis te kunnen spreken .en van de rest van Europa weer geld af zien te troggelen terwijl zij zelf alles verduisteren ,nee hoor bij mijn niet meer allemaal dike veten leugens …hier geloof ik niks meer van

  0 likes
 • RichardBelgie schreef:

  Dit is exact wat Dr. Rath in de post op zaterdag heeft uitgelegd – de moeite waard om dit door te nemen…

  0 likes
 • San schreef:

  Raar, een land heeft schulden en de rente om te lenen gaat omhoog. Iedereen met een beetje verstand weet dat het dan moeilijk wordt om te kunnen terugbetalen. Je ziet het ook in eigen land. Een openstaande rekening wordt door deurwaarders en ander uitschot zodanig opgeschroefd dat het onmogelijk wordt om te kunnen betalen met alle gevolgen van dien. Ik vraag me af wanneer er een eind komt aan deze wanpraktijken. Ook zal ik mijn stembiljet ongeldig laten verklaren als algemeen protest tegen de onbetrouwbaarheid van de politiek, geen enkele partij is mijn stem waard, daarom krijgt niemend mijn stem.

  0 likes
 • TheCrow schreef:

  De geschiedenis leert ons dat landen, staten of steden die zelf hun geld uitgeven door een bank die NIET in privé-handen is floreren als nooit tevoren. Zie de geschiedenis in de USA: presidenten als Washington en Jackson wisten dit en koppelden hun banken los van de Engelse bank, brachten zelf geld uit en deden dit ZONDER RENTE en dus schuldvrij. Gevolg: een florerende economie, een einde aan hongersnood en armoede. De private elite-banken hebben dit helaas succesvol teniet gedaan, uit eigen winstbejag en macht. De Grieken zouden er goed aan doen acuut uit de EU(ro) te stappen en een nieuwe, staat-gecontroleerde bank op te richten die de Drachme renteloos/schuldenvrij uit gaat geven. Het geld is dan 1 op 1, schuldvrij en circuleert vanzelf door de maatschappij heen. Zie de video: Secret of Oz, een briljante docu over het bankwezen, een must-see en heel goed tevens een oplossing voor de recessie waar we collectief in zitten!

  0 likes
 • Eden schreef:

  Het wordt inderdaad tijd dat er meer landen eens goed het “truukje” afkijken van IJsland, wat betreft het bankenstelsel!

  0 likes
 • Marcel E schreef:

  Toch is het feit dat de pensiongerechtigde leeftijd in Griekenland 55 jaar is, in tegenstelling tot onze 67 jaar.

  En wat gebeurd er als etenswaren in de supermarketen te duur worden? dan gaan mensen het gewoon weer bij de boer halen, net als vroeger. Beter voor de boer en beter voor de consument. Nog altijd geen ramp lijkt me… tenminste; niet voor de burger.

  Huur en hypotheek? Als prijzen dusdanig worden dat mensen de huur of hypotheek niet kunnen betalen, denk je dan echt dat de regering DE HELE BEVOLKING op straat KAN zetten? een paar duizend man is geen probleem, maar een paar miljoen gaat niet lukken… en dan wordt het pas echt leuk… Waarom zouden de Grieken niet betalen voor hun woonruimte en de rest van Europa wel?

  Kan nog leuk worden…

  0 likes
 • Vonzie schreef:

  Wat een stennismakerij.

  0 likes
 • Rik schreef:

  Beste heer Tissen,
  In de EU houdt eenieder z’n eigen (korte termijn) belang in de gaten, niet het grotere geheel. Dat kunnen ze waarschijnlijk ook niet want dan krijg je met “het volk” te maken. Zonder grondige hervorming van ons Westerse economische systeem, waar iedereen eerst inlevert om het daarna weer beter te krijgen, is het maar beter dat Griekenland z’n eigen weg gaat en daarmee binnenkort ook een aantal andere landen. Het marktsysteem met concurrentie blijft dan voorlopig gewoon van kracht met instituties zoals IMF en ECB die niet in staat zijn een nieuwe economische ordening voor te staan.

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  ze hadden nooit aan die euro moeten beginnen maar ja zonder of met onze stem is dit toch gewoon door gedrukt omdat wij hier eikels in de regering hebben die eigenwijs zijn en niet naar de bevolking willen luisteren ! zij zitten daar door onze stem maar mogen /moeten eigenlijk ook gewoon weg gestemd worden want zij ?? vernachelen onze gemoedsrust .we hebben op dit moment 2 partijen waar ik op zou kunnen stemmen dat is weer ?? op geert of op de nieuwe partij S O P N zij beiden hebben zo iets van AAN PASSEN OF ZO NIET ? WEGWEZEN maar dat van de sopn bevalt mij ?? eigenlijk een ietsje beter .vele dingen die zij willen is een goed gehoor ligend voor de bevolking .vele dingen GRATIS

  0 likes
 • Tomaat schreef:

  ik denk het zelfde als jullie hoor alleen snappen jullie het niet denk ik …maar doet er niet toe .dit is weer een streek van hun bedoel ik .

  0 likes
 • mb schreef:

  Het is heerlijk weer buiten , genieten maar !

  0 likes
 • Jsn schreef:

  1. Bijna geen export
  2. Ambtenaren zwaar overbetaald
  3. Pensioen leeftijd belachelijk laag (als we het hebben over gelijkheid in Europa….)
  4. Grieken staan niet open voor het oplossen van hun problemen.
  5. Grieken zullen schuld NIET terug betalen (stel jezelf deze vraag maar eens over 20 jaar)

  0 likes
 • Anti Idioterie schreef:

  En dit terwijl geld uit niks wordt gemaakt !! Maak dan nog wat meer geld uit niks zodat die Grieken hun rekeningen kunnen betalen ! En er is een familie (De Rothschilds) die met die geldcreatie zoveel geld heeft vergaard dat er per aardbewoner 70.000.000 (70 miljoen) dollars is vergaard (er zijn 7 miljard aardbewoners (7.000.000.000.000). In totaal is dat dus
  490.000.000.000.000.000.000.000,– dollar
  Is daar niet wat van te verdelen ?!

  0 likes
 • ewm schreef:

  Wij zjn momenteel de slaven van de banken. Nog steeds betalen de banken bonussen uit.
  Alleen ontkent men het. Dat de regering net als een paard blinken voor heeft, betekend alleen dat ze er zelf ook rijker van worden.Ik hoop dat de nederlandse bevolking zo wijs en intelligent is, om alleen te kiezen voor een partij, die uit dit currupte bankiersnet europa wil stappen. Zoals SOPN ( zie Johan Oldenkamp via google) en PVV, dank zij de PVV kunnen we nu kiezen voor de vrijheid.

  0 likes
 • Frances schreef:

  De situatie is veel ingewikkelder dan de heer Tissen schetst. Ik woon zelf in Spanje. Hoe kunnen wij blijven concurreren op de vrije markt met een voor ons zo dure Euro? En wie denkt aan al die arme mensen die geen eten meer kunnen kopen omdat ze geen rooie rotcent meer hebben? En hun huis uit gezet worden omdat ze hun baan kwijt zijn geraakt en de hypotheek niet langer meer kunnen betalen? We zullen het Europese systeem radicaal moeten veranderen, want zo stort uiteindelijk ALLES in!

  0 likes
 • Anti Idioterie schreef:

  Stem op Geert Vousten !! (SOPN) Die heeft wat die Europese bodemloze put hetzelfde te melden als Geert Wilders (ESM is onzin !!). Daarnaast nog meer op gebied van snuggerder gezondheidszorg, onderwijs, vrede, vrijheid en welzijn en jawel de onthulling van buitenaards leven dan de partij van de bangmakerspartij (PVV) voor de “moslims” (is dat ook buitenaards leven ??) van Geert Wilders !!

  0 likes
 • Anti idioterie schreef:

  [quote name=”Frances”]De situatie is veel ingewikkelder dan de heer Tissen schetst. Ik woon zelf in Spanje. Hoe kunnen wij blijven concurreren op de vrije markt met een voor ons zo dure Euro? En wie denkt aan al die arme mensen die geen eten meer kunnen kopen omdat ze geen rooie rotcent meer hebben? En hun huis uit gezet worden omdat ze hun baan kwijt zijn geraakt en de hypotheek niet langer meer kunnen betalen? We zullen het Europese systeem radicaal moeten veranderen, want zo stort uiteindelijk ALLES in![/quote]

  En nu gaat u dus juist een reden mee helpen aangeven om die euro ten opzichte van die buitenlandse valuta (dollar, yuan, yen, zwitserse frank of zo) goedkoper te maken en daar zijn die bankierskartels al druk mee bezig (met de BIS als Centrale bank van de aardse centrale banken) als oppperpoppenspeler (gedirigeerd door die geheime genootschappen die al lang aan de touwtjes trekken). Soms gaat de ene valuta omhoog en de ander omlaag en soms weer andersom (een spel).

  0 likes
 • Stefan1962 schreef:

  We blijven die zuidelijke landen maar financieel helpen,terwijl ze hun probleem zelf hebben veroorzaakt..We kunnen al die landen geen geld blijven toestoppen,terwijl ze zelf niet willen meewerken aan een oplossing van hun (zelf gecreëerde) probleem..Waar was Europa,toen hier de hele boel om lazerde..Toen moesten we het ook ZELF oplossen.. Een Europa is een utopie,met landen die onbetrouwbaar zijn gebleken..Griekenland ligt na allerlei beloften weer dwars,en loopt weer te draaien..Evenals Spanje en straks Italië Portugal en andere landen..Op een gegeven moment is het over..Ze hebben de kans gehad,en nu is het klaar..Hier in Nederland zijn er ook mensen die het huis uitgezet worden,en naar de voedselbank moeten,omdat ze ver onder de armoede grens zitten,en door dezelfde crisis hun baan zijn verloren..Laat Nederland hier eerst maar eens voor zorgen, en daarna zien we wel verder..Wij worden hier afgeknepen door bezuinigingen en belastingen,om het luie volk hun leventje te laten behouden.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Zolang socialisten en communisten aan de mach zijn, zal men alles proberen om de EUSSR in stand te houden. De ultiem socialistische natte droom, een groot Europa, waar de zogenaamde sterke schouders de meeste lasten dragen. Echter socialisme werkt, totdat het geld van die ander ook op is. Dan heeft iedereen schulden en is uiteindelijk iedereen gelijk. Namelijk straatarm en geen droog brood te vreten. De USSr is gefaald en de EUSSR maakt doodleuk dezelfde fouten, de top van de EUSSR zit vol met onverkozen oud-communisten en rassocialisten. En het domme stemvee houdt zijn mond. Welvaartverdeling heeft nog nooit geen enkel land beter gemaakt. De aanhangers roepen dan weer in koor dat dat de foute vorm was, hoe belachelijk kan je jezelf maken. Socialisme komt telkens terug met een ander naampje en een andere vorm en telkens brengt het armoe. Nu zelfs op een heel continent. Geen gezond mens neemt schulden door wanbeleid van een ander op zich. Dat is het jezelf in de afgrond gooien.

  0 likes
 • padja schreef:

  [quote name=”Anti Idioterie”]En dit terwijl geld uit niks wordt gemaakt !! Maak dan nog wat meer geld uit niks zodat die Grieken hun rekeningen kunnen betalen ! En er is een familie (De Rothschilds) die met die geldcreatie zoveel geld heeft vergaard dat er per aardbewoner 70.000.000 (70 miljoen) dollars is vergaard (er zijn 7 miljard aardbewoners (7.000.000.000.000). In totaal is dat dus
  490.000.000.000.000.000.000.000,– dollar
  Is daar niet wat van te verdelen ?![/quote]

  Zodra het over alle koppen gelijkelijk verdeeld is verliest geld z’n waarde. Het heeft juist waarde doordat er ergens schaarste is. Verklaart een hoop, helaas.

  0 likes
 • Marcel E schreef:

  [quote name=”ewm”]Wij zjn momenteel de slaven van de banken. Nog steeds betalen de banken bonussen uit.
  Alleen ontkent men het. [/quote]

  Nee hoor, er wordt niks ontkent. Het is gewoon publiekelijk beschikbare informatie… Ze hangen het niet direct aan de grote klok, maar er wordt ook niet geheimzinnig over gedaan.

  Hetzelfde geld voor Spanje en de grote favouriete voetbalclub Barca. Die hebben een schuld van 500 miljoen waarvoor de gemeente nog altijd garant stond. Ik geloof dat dat nu afgelopen was omdat ze dat niet langer verkocht kregen naar de bewoners. Maar ook daar werden flink wat belastingcentjes in gestopt terwijl het land toch in een stevige financiele malaise zit. Naar Jan met de korte achternaam wordt nooit geluisterd, die moet geoon afdragen, lachen en zijn mond houden.

  Dus wellicht volgend jaar Messi en Iniesta in de uitverkoop…

  0 likes
 • Marcel E schreef:

  [quote name=”padja”][quote name=”Anti Idioterie”]En er is een familie (De Rothschilds) die met die geldcreatie zoveel geld heeft vergaard dat er per aardbewoner 70.000.000 (70 miljoen) dollars is vergaard (er zijn 7 miljard aardbewoners (7.000.000.000.000). In totaal is dat dus
  490.000.000.000.000.000.000.000,– dollar
  Is daar niet wat van te verdelen ?![/quote]

  Zodra het over alle koppen gelijkelijk verdeeld is verliest geld z’n waarde. Het heeft juist waarde doordat er ergens schaarste is. Verklaart een hoop, helaas.[/quote]
  De nummers ken ik niet, maar spijtig genoeg heb je helemaal gelijk.

  toch, een keer moet dit klappen, kan niet anders meer…

  0 likes
 • padja schreef:

  Zodra het over alle koppen gelijkelijk verdeeld is verliest geld z’n waarde. Het heeft juist waarde doordat er ergens schaarste is. Verklaart een hoop, helaas.[/quote]
  De nummers ken ik niet, maar spijtig genoeg heb je helemaal gelijk.

  toch, een keer moet dit klappen, kan niet anders meer…[/quote]

  Marcel E, begrijp niet waarom hier twee minnetjes staan.(nu 1 haha).ben t met je eens. Dit geldsysteem houdt de hele mensheid gevangen. Het maakt ook echt geen donder uit op wat of wie je stemt. (china is dan tenminste nog eerlijk met z’n 1partijstelsel) zolang we met dit geldsysteem te maken hebben. Hebben we arm en rijk nodig, (alweer) helaas.

  0 likes
 • padja schreef:

  [quote name=”Marcel E”][quote name=”ewm”]Wij zjn momenteel de slaven van de banken. Nog steeds betalen de banken bonussen uit.
  Alleen ontkent men het. [/quote]

  Nee hoor, er wordt niks ontkent. Het is gewoon publiekelijk beschikbare informatie… Ze hangen het niet direct aan de grote klok, maar er wordt ook niet geheimzinnig over gedaan. Naar Jan met de korte achternaam wordt nooit geluisterd, die moet geoon afdragen, lachen en zijn mond houden.

  HAHAHA, nee hoor, Jan md korte a.naam mag lekker mopperen, en naar de stembus, en YT filmpjes maken en…. En daarna lekker slapen en blij zijn dat ie t toch nog ietsjes beter heeft dan vele vele anderen.

  0 likes
 • Marcel E schreef:

  @padja

  Hahaha, ja hij/zij mag mopperen en blij zijn dat hij/zij het net iets beter heeft dan een aantal anderen. Desondanks wordt er nog altijd niet naar hem/haar geluisterd.
  Stemmen? Democratie is een farce die vooraf is bepaald, een ilusie om alle andere Jannen met korte achternamen het zwijgen op te leggen (tenminste; dat is mijn sterke onderbuik gevoel, kan het niet bewijzen dus zal het ook niet als een feit aandragen).

  0 likes
 • padja schreef:

  @Marcel

  Helemaal met jouw onderbuik eens hoor!

  Ik woon in China, vandaar mijn link naar hier. Is iig eerlijk over het feit dat er niks te kiezen valt.
  Maar als ik ze dat hier vertel…gaat er ‘n nieuwe wereld voor ze open.

  0 likes
 • Incy schreef:

  Ik lees hier zware aantijgingen in de reacties. Ik denk dat de doorsnee Griekse burger hier geen bal mee te maken heeft, maar wel moet ‘boeten’ voor het kunstje wat men Griekenland geflikt heeft met alle gevolgen van dien.
  Link Goldman Sachs en Griekenland: http://www.youtube.com/watchv=AXzlY7zFr2g&feature=player_embedded
  De hele uitzending: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Goldman-Sachs-en-de-vernietiging-van-Griekenland.html
  “In de afgelopen tien jaar blijkt de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de Griekse overheid te hebben voorzien van riskante financiële constructies die de schuld van het land lager lieten uitvallen dan ze in werkelijkheid was. Daarmee hielp Goldman Sachs Griekenland om boven zijn stand te leven en zich steeds dieper in de schuld te steken. Het leverde Goldman Sachs honderden miljoenen op en het was het begin van de structurele ondermijning van de euro.”

  0 likes
 • Jeff schreef:

  Ook het 4e Rijk is geen 1000 jaren gegeven. Ik spreek de hoop uit, dat alles maar snel moge klappen. Hoop zelf nog mee te mogen maken, dat we er werkelijk iets moois van gaan maken.
  Eerst alles aarde zwart en vervolgens licht en in kleur.

  0 likes
 • Incy schreef:

  Vervolgens lees ik nog meer berichten waarvan ik vermoed dat Goldman Sachs er nog steeds en belang bij heeft dat Griekenland in de Euro moet blijven. Link: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/12398952/__Goldman_Sachs-topman__Hou_Griekenland_in_de_euro__.html
  Vervolgens lees ik dat van elke Euro, de Griekse overheid 19 cent te spenderen heeft. De rest gaat naar de bankiers vanwege de concequenties van hun slechte investeringen. link: http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100135715/the-bailout-money-wont-go-to-ordinary-greeks/
  Complot….: Wist Monty Python in 1973 al van deze plannen?
  http://www.youtube.com/watch?v=kp-R1o753pM&feature=player_embedded

  0 likes
 • Frances schreef:

  En nu gaat u dus juist een reden mee helpen aangeven om die euro ten opzichte van die buitenlandse valuta (dollar, yuan, yen, zwitserse frank of zo) goedkoper te maken en daar zijn die bankierskartels al druk mee bezig (met de BIS als Centrale bank van de aardse centrale banken) als oppperpoppenspeler (gedirigeerd door die geheime genootschappen die al lang aan de touwtjes trekken). Soms gaat de ene valuta omhoog en de ander omlaag en soms weer andersom (een spel).[/quote]

  Dank voor je reactie. Mij lijkt dat een “goedkopere” Euro goed is voor de export ….

  0 likes
 • Frances schreef:

  Hetzelfde geld voor Spanje en de grote favouriete voetbalclub Barca. Die hebben een schuld van 500 miljoen waarvoor de gemeente nog altijd garant stond. Ik geloof dat dat nu afgelopen was omdat ze dat niet langer verkocht kregen naar de bewoners. Maar ook daar werden flink wat belastingcentjes in gestopt terwijl het land toch in een stevige financiele malaise zit. Naar Jan met de korte achternaam wordt nooit geluisterd, die moet geoon afdragen, lachen en zijn mond houden.

  Dus wellicht volgend jaar Messi en Iniesta in de uitverkoop…[/quote]

  Beste Marcel E: Voetbalclub Barcelona heeft dit jaar 48 miljoen Euro winst gemaakt en ruim 140 miljoen Euro belasting betaald. Verder is de schuld van Barça met 30 miljoen afgenomen al is die nog steeds 340 miljoen (bankleningen die volgens de overeenkomst worden afbetaald).
  Neem als voorbeeld maar eens Real Madrid ….

  0 likes
 • Marcel E schreef:

  [quote name=”Frances”]Hetzelfde geld voor Spanje en de grote favouriete voetbalclub Barca. Die hebben een schuld van 500 miljoen waarvoor de gemeente nog altijd garant stond. Ik geloof dat dat nu afgelopen was omdat ze dat niet langer verkocht kregen naar de bewoners. Maar ook daar werden flink wat belastingcentjes in gestopt terwijl het land toch in een stevige financiele malaise zit. Naar Jan met de korte achternaam wordt nooit geluisterd, die moet geoon afdragen, lachen en zijn mond houden.

  Dus wellicht volgend jaar Messi en Iniesta in de uitverkoop…[/quote]

  Beste Marcel E: Voetbalclub Barcelona heeft dit jaar 48 miljoen Euro winst gemaakt en ruim 140 miljoen Euro belasting betaald. Verder is de schuld van Barça met 30 miljoen afgenomen al is die nog steeds 340 miljoen (bankleningen die volgens de overeenkomst worden afbetaald).
  Neem als voorbeeld maar eens Real Madrid ….[/quote]

  Sorry Frances, had ik de verkeerde club aangehaald..?

  0 likes
 • Frances schreef:

  Beste Marcel E: Voetbalclub Barcelona heeft dit jaar 48 miljoen Euro winst gemaakt en ruim 140 miljoen Euro belasting betaald. Verder is de schuld van Barça met 30 miljoen afgenomen al is die nog steeds 340 miljoen (bankleningen die volgens de overeenkomst worden afbetaald). N.B. Hopelijk blijven Messi en Iniesta nog even bij Barça voetballen …
  Neem als voorbeeld maar eens Real Madrid ….[/quote]

  Sorry Frances, had ik de verkeerde club aangehaald..?[/quote]

  Hoi Marcel,
  Veel mensen denken dat het er bij Barça net zo aan toegaat als bij vele andere grote clubs, maar toch is er verschil. Degene die dat het mooiste naar buiten toe geprojecteerd heeft, is Pep Guardiola. Je hoeft je niet te verontschuldigen voor je vergissing, hoor. Ik kon het even niet laten om je verhaal recht te trekken!
  En … hopelijk blijven Messi en Iniesta nog lang voetballen bij voetbalclub Barcelona!

  0 likes
 • Rosa schreef:

  De vredesprijs voor de EU is onwettig bevonden. Maar misschien zijn er wel kansen om dat helemaal waar te maken. Ik ben geen econoom, maar er wel zeker van dat dat een andere denkwijze behoeft en wellicht mogelijk is. Alles gaat altijd nu uit van gewin, onze grootste zwakte.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  zweden

  Prominente hoogleraar: ‘Coronapandemie voorbij in Zweden’

  Een prominente Deense onderzoeker heeft gesuggereerd dat ...

  coronacrisis

  Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

  Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

  >