Financieel

Sociaal besmettingsgevaar Griekse exit is groot

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderschat wordt dat de chaos die in Griekenland ontstaat vrij gemakkelijk zal overslaan naar Spanje en Italië.

Er wordt momenteel hoog spel met Griekenland gespeeld en de kans is groot dat het oordeel van de geschiedenis slecht voor Europa zal uitpakken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Zo slecht zelfs dat er van hoogverraad sprake zal zijn richting het Griekse volk dat feitelijk met de rug tegen de muur wordt gezet. Waar het om gaat is het sociale besmettingsgevaar. Dat is groot.

Zoek het maar uit

Als Duitsland, het IMF en ECB in de komende weken daadwerkelijk hun financiële steun aan Griekenland onthouden, zal dat voor chaos en paniek zorgen. Griekenland kan dan niet anders dan zichzelf failliet verklaren. De middelvinger zal door het land naar geldschieters worden uitgestoken.

Hoera, we hebben verloren

Schuldovereenkomsten zullen nietig worden verklaard. Financiële partijen die dachten aan de Griekse schuld nog een centje te kunnen verdienen, zoals Nederland, hebben het nakijken. De Griekse regering zal de onafhankelijkheid als een succes presenteren, alvorens de eigen politieke dood tegemoet te zien.

Straatgevechten in Athene?

De nieuwe Drachme zal worden geïntroduceerd en hyperinflatie zal het land vrijwel direct verwoesten. In één keer wordt de bevolking op de knieën gedwongen en in shock raken. Dan pas zullen de Grieken zich bewust worden dat ook hun politieke systeem kapot is en er niets en niemand meer is die het zaakje nog bij elkaar kan houden. Ik sluit straatgevechten in Athene niet uit, maar verbaas mij dat ik dit inderdaad als een reële mogelijkheid zie.

Oorlog?

Het beleid van de internationale elite (onder aanvoering van Duitsland) richting Griekenland stuurt momenteel op oorlog aan. Niets meer, niets minder. Toen het nog kon hadden Europa en het IMF Griekenland failliet moeten laten gaan, namelijk als een vriendendienst. Dan had men de Grieken een eenmalige zak met geld mee kunnen geven om het daarna zelf maar uit te zoeken. Ik schreef hier vele columns over, echter is het nu te laat voor de optie van faillissement.

Terugslaan

Het is nog geen drie jaar gelden dat Griekenland met opgeheven hoofd de Eurozone (tijdelijk) had kunnen verlaten om orde op zaken in eigen huis te stellen. Nu komt het faillissement achteraf en zijn de Grieken de gebeten hond, niet in de laatste plaats in eigen land. Wat doet een volk dat geknecht wordt? Dat komt in opstand tegen de overheersers. Men zal heus niet met het leger optrekken richting het noorden. Maar dat Europa door Griekenland op alle mogelijke manieren gedwarsboomd zal gaan worden staat voor mij vast.

De massa wordt rijp gemaakt

Terwijl het momenteel volop vakantietijd is wordt het publicitaire offensief met betrekking tot een ‘veilige’ exit van Griekenland volop als wapen in de strijd om het behoud van de Eurozone ingezet. Vooral in Duitsland roepen zogenaamde experts om het hardst dat niemand er last van zal hebben als Griekenland eruit stapt, al dan niet daartoe gedwongen. Partijen, zo wordt gezegd, hebben hun belangen allang veilig gesteld.

Wat een flauwekul.

Sociale besmetting

Onderschat wordt dat de chaos die in Griekenland ontstaat vrij gemakkelijk zal overslaan naar Spanje en Italië. Waar het om gaat is het sociale besmettingsgevaar. Dat is groot. Nu al is de situatie in Spanje en Italië explosief. Hoe zal een gewone Spanjaard of Italiaan reageren als hij of zij aan Griekenland ziet wat hem of haar te wachten staat, zelfs op korte termijn? Hoezo heeft een Grieks faillissement geen gevolgen?

Misschien toch een spelletje?

Er is altijd de mogelijkheid dat de EU, de ECB en het IMF blufpoker spelen om Griekenland te dwingen alsnog in de pas van Duitsland te lopen. Keer op keer hebben de Grieken laten blijken zich niet aan de bezuinigingsafspraken te houden. Zogezegd omdat ze dat niet wilden. Ik zeg omdat ze dat niet konden. Mag je van een bevolking vragen om zichzelf aan een touw op te hangen, ongeacht de lengte van het touw? Het politieke leven werkt misschien zo. Maar het echte leven werkt anders.

René Tissen
Business Universiteit Nyenrode

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tomaat
Tomaat
11 jaren geleden

nu gaan ze hier weer sjoemelen met hun leugens om maar over een crisis te kunnen spreken .en van de rest van Europa weer geld af zien te troggelen terwijl zij zelf alles verduisteren ,nee hoor bij mijn niet meer allemaal dike veten leugens …hier geloof ik niks meer van

RichardBelgie
RichardBelgie
11 jaren geleden

Dit is exact wat Dr. Rath in de post op zaterdag heeft uitgelegd – de moeite waard om dit door te nemen…

San
San
11 jaren geleden

Raar, een land heeft schulden en de rente om te lenen gaat omhoog. Iedereen met een beetje verstand weet dat het dan moeilijk wordt om te kunnen terugbetalen. Je ziet het ook in eigen land. Een openstaande rekening wordt door deurwaarders en ander uitschot zodanig opgeschroefd dat het onmogelijk wordt om te kunnen betalen met alle gevolgen van dien. Ik vraag me af wanneer er een eind komt aan deze wanpraktijken. Ook zal ik mijn stembiljet ongeldig laten verklaren als algemeen protest tegen de onbetrouwbaarheid van de politiek, geen enkele partij is mijn stem waard, daarom krijgt niemend mijn stem.

TheCrow
TheCrow
11 jaren geleden

De geschiedenis leert ons dat landen, staten of steden die zelf hun geld uitgeven door een bank die NIET in privé-handen is floreren als nooit tevoren. Zie de geschiedenis in de USA: presidenten als Washington en Jackson wisten dit en koppelden hun banken los van de Engelse bank, brachten zelf geld uit en deden dit ZONDER RENTE en dus schuldvrij. Gevolg: een florerende economie, een einde aan hongersnood en armoede. De private elite-banken hebben dit helaas succesvol teniet gedaan, uit eigen winstbejag en macht. De Grieken zouden er goed aan doen acuut uit de EU(ro) te stappen en een nieuwe, staat-gecontroleerde bank op te richten die de Drachme renteloos/schuldenvrij uit gaat geven. Het geld is dan 1 op 1, schuldvrij en circuleert vanzelf door de maatschappij heen. Zie de video: Secret of Oz, een briljante docu over het bankwezen, een must-see en heel goed tevens een oplossing voor de recessie waar we collectief in zitten!

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x