CoronaMens en Dier

Van Haga laat zich gaan: ‘Ze hebben er schijt aan, schijt aan ons, schijt aan het volk’

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Vandaag werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de omstreden mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. Tijdens het debat gebeurde er iets opmerkelijks. Uit onvrede over de antwoorden van minister Conny Helder van Langdurige Zorg verliet een aantal fracties het debat.

Caroline van der Plas (BBB) liep als eerste weg, omdat ze genoeg had van de ‘enorme poppenkast’. Vervolgens besloten ook PVV, Denk, FVD en Van Haga (BVNL) weg te lopen. “Ik laat me niet belazeren!” schreef PVV-Kamerlid Fleur Agema later.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Helder bleef volhouden dat voormalig zorgminister Hugo de Jonge geen politieke druk heeft uitgeoefend om de mondkapjesdeal te sluiten. Meerdere oppositiepartijen zeggen echter dat het overduidelijk is dat De Jonge de deal heeft doorgedrukt.

Krokodillentranen

Ironisch genoeg zei VVD-Kamerlid Judith Tielen na het weglopen van de Kamerleden dat ze zich ‘oprecht geschoffeerd’ voelde. Van der Plas reageert op Twitter: “Krokodillentranen bij de coalitie. Ze voelen zich ‘geschoffeerd’ omdat Kamerleden uit de oppositie weglopen bij het debat. […] Laat me niet lachen zeg. Weet u nog? 13 augustus 2020?”

Tijdens het debat over de zorgbonus rende de coalitie weg zodat er niet genoeg aanwezigen waren om te stemmen over salarisverhoging voor zorgmedewerkers.

Ze weten gewoon dat ze de baas zijn

Er gebeurde vandaag nog iets opmerkelijks in de Kamer. Van Lienden was zelf bij het debat aanwezig, en zat lachend op de tribune. Dat leidde tot een onderonsje tussen Agema en Van Haga. “Wel heftig dat hij op de publieke tribune gaat zitten,” zei Van Haga.

“Ja, brutaal hè,” reageerde Agema. “Het is systeemcorruptie, ze weten gewoon dat ze de baas zijn,” vervolgde Van Haga. “Ze hebben er schijt aan, schijt aan ons, schijt aan het volk.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


5 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Malle Pietje
Malle Pietje
1 jaar geleden

En toch hebben we dit ook te danken aan al die idioten die op dat kartel stemmen. Ik haat die debieltjes en hun vvd66cda waanzin.

We moeten meer mensen in ons kamp krijgen, anders zijn we Nederland straks echt kwijt.

Onheilsprofeet!
Onheilsprofeet!
1 jaar geleden

Word wakker het zonnetje is al op. Dit moet u vaker doen “ weglopen” Dat heeft meer impact dan lullige vraagjes blijven stellen! bravo!

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

natuurlijk lachen die, met vijf miljard euro te verdelen

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

En het klootjesvolk maar stemmen …

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x