Buitenland

Britse journalist: Russen door Syriërs als helden onthaald

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse journalist Lindsey Hilsum schrijft in The Guardian dat veel Syriërs de Russische president Vladimir Poetin als vriend beschouwen. Ze zien Rusland als redder in nood.

Inwoners van de Syrische steden Tartoes en Latakia menen dat de Russische militaire operatie tegen de terroristische groep ISIS een einde zal maken aan de oorlog in het land, aldus de Britse journalist. Ze zijn bovendien van mening dat de Verenigde Staten de terroristen en hun bondgenoten sterker hebben gemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens Hilsum zijn de meeste inwoners van gebieden die onder controle zijn van de Syrische president Bashar al-Assad bereid om in het overheidsleger te dienen, maar hopen ze dat de oorlog spoedig ten einde zal komen.

Vastbesloten

Syriërs verwelkomen het Russische leger, dat op verzoek van Assad luchtaanvallen uitvoert op ISIS, met open armen, aldus Hilsum. “De Russen zijn helden. Ze worden in Syrië begroet en mensen zijn enthousiast over president Poetin, die het land in hun ogen zal bevrijden van terrorisme,” schrijft ze.

Velen denken dat het Westen ISIS ondersteunt. “We zien dat de Russen vastbesloten zijn om ISIS en de terroristen te verslaan, terwijl de Amerikanen en hun coalitie diezelfde vastbeslotenheid niet lijken te hebben,” zei gouverneur van Tartoes Safwan al-Saada. “Afgelopen jaar zeiden ze dat ze tegen terrorisme streden, maar ISIS werd sterker in plaats van zwakker. We kunnen dus zeggen dat hun coalitie niet serieus is.”

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x