Buitenland

Britse journalist: Russen door Syriërs als helden onthaald

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse journalist Lindsey Hilsum schrijft in The Guardian dat veel Syriërs de Russische president Vladimir Poetin als vriend beschouwen. Ze zien Rusland als redder in nood.

Inwoners van de Syrische steden Tartoes en Latakia menen dat de Russische militaire operatie tegen de terroristische groep ISIS een einde zal maken aan de oorlog in het land, aldus de Britse journalist. Ze zijn bovendien van mening dat de Verenigde Staten de terroristen en hun bondgenoten sterker hebben gemaakt.

Volgens Hilsum zijn de meeste inwoners van gebieden die onder controle zijn van de Syrische president Bashar al-Assad bereid om in het overheidsleger te dienen, maar hopen ze dat de oorlog spoedig ten einde zal komen.

Vastbesloten

Syriërs verwelkomen het Russische leger, dat op verzoek van Assad luchtaanvallen uitvoert op ISIS, met open armen, aldus Hilsum. “De Russen zijn helden. Ze worden in Syrië begroet en mensen zijn enthousiast over president Poetin, die het land in hun ogen zal bevrijden van terrorisme,” schrijft ze.

Velen denken dat het Westen ISIS ondersteunt. “We zien dat de Russen vastbesloten zijn om ISIS en de terroristen te verslaan, terwijl de Amerikanen en hun coalitie diezelfde vastbeslotenheid niet lijken te hebben,” zei gouverneur van Tartoes Safwan al-Saada. “Afgelopen jaar zeiden ze dat ze tegen terrorisme streden, maar ISIS werd sterker in plaats van zwakker. We kunnen dus zeggen dat hun coalitie niet serieus is.”

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x