Buitenland

Terwijl de inwoners van Aleppo de bevrijding van IS vieren, krijgen wij vooral propaganda voorgeschoteld

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Syrische stad Aleppo is bijna helemaal in handen van het regeringsleger. Terwijl inwoners van de stad de bevrijding van IS vieren, schetsen de mainstream media een heel grimmig beeld.

Ze verwijzen bijvoorbeeld naar Rupert Colville van de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties, die zei dat er de afgelopen dagen in Oost-Aleppo zeker 82 burgers zijn geëxecuteerd door het Syrische leger en pro-Syrische strijdgroepen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens Colville gingen strijders van het regeringsleger huizen binnen om daar burgers dood te schieten.

Betrouwbaar?

CNN sprak eerst van ‘100.000 burgers’ en later van ‘duizenden mensen’ die nog vastzaten in het oostelijke deel de stad, terwijl de BBC en Al Jazeera het hadden over ‘tienduizenden burgers’.

Als CNN zegt dat er 100.000 burgers vastzitten in een gebied van drie vierkante kilometer, zou dat het dichtstbevolkte gebied op aarde zijn. Is dat geloofwaardig te noemen?

Een ‘complete instorting van de menselijkheid’, aldus verschillende media.

Maar hoe betrouwbaar zijn dit soort berichten? Wat zijn de bronnen? ‘Iemand heeft het gezegd’. Dan moet het wel waar zijn toch?

Overdreven krantenkoppen

Vrij weinig van wat de mainstream media te melden hebben over Aleppo kan worden geverifieerd. Ze hebben immers niemand ‘op de grond’.

Wat ze wel hebben, zijn overdreven krantenkoppen. In onderstaand filmpje komt Colville aan het woord.

Op de vraag wie er achter de executies zitten, antwoordde hij: “Ik kan niet zeggen wie achter alle executies zitten, maar we hebben vernomen dat tenminste één Iraakse militie erbij betrokken is.”

“Het is goed mogelijk dat er ook andere strijders bij betrokken zijn,” voegde hij toe.

Foto’s

Klinkt allemaal nogal vaag.

Volgens commentator Danny Makki is er duidelijk sprake van een propaganda-oorlog.

Hij stelt dat deze voorbeelden laten zien hoeveel nepnieuws en desinformatie de mainstream media verspreiden over Syrië.

Op internet worden talloze hartverscheurende foto’s gedeeld die in Aleppo zouden zijn gemaakt. Veel van die foto’s zijn echter niet in het oorlogsgebied genomen.

Eén van de foto’s blijkt bijvoorbeeld uit een muziekvideo uit 2014 te zijn gehaald.

Nooit andersom

De Syrische president Assad merkte op dat het er sterk op lijkt dat westerse overheden liever terroristen dan burgers willen redden.

“Als Palmyra was ingenomen door het regeringsleger, zouden ze zich druk maken om het erfgoed,” zei hij.

“Als we Aleppo heroveren op de terroristen, hebben de mainstream media en westerse functionarissen alleen oog voor de burgers,” ging hij verder.

“Het is nooit andersom. Het interesseert ze niet als de terroristen burgers doden of Palmyra aanvallen en kunstschatten vernietigen,” aldus Assad.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Benhur
Benhur
7 jaren geleden

Ik kijk geen mainstream media meer, ik word er misselijk van wat er over de ruggen van slachtoffers verkeerde informatie word verspreid. Het waarom zal binnenkort wel naar boven komen en ik hoop dat er dan echt koppen gaan rollen bij de veroorzakers. De wereld is echt ziek. Ik hoop dat net als ik de massa ook wakker gaat worden over de schijnwereld en al zijn leugens.

veldhuusen
veldhuusen
7 jaren geleden

Hierbij heeft Assad wel gelijk, het viel mij ook al op hoe slecht onze nieuwszenders functioneren.
Maar Pauw en de NPO hebben een ander agenda dan wat de realiteit is.

Rose
Rose
7 jaren geleden

In ons land wordt Poetin verguisd maar in Syrië wordt Poetin geëerd….. en terecht. Hij heeft de hele westerse k*t media en politici over zich heen gehad terwijl hij ALLE terroristen verslagen heeft inclusief de westerse achterbakse politici die de terroristen van wapens bleven voorzien.

Poetin je bent een groot staatshoofd

trackback
Terwijl de inwoners van Aleppo de bevrijding van IS vieren, krijgen wij vooral propaganda voorgeschoteld | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x