Homepagina » Buitenland » Terwijl de inwoners van Aleppo de bevrijding van IS vieren, krijgen wij vooral propaganda voorgeschoteld
Terwijl de inwoners van Aleppo de bevrijding van IS vieren, krijgen wij vooral propaganda voorgeschoteld

Terwijl de inwoners van Aleppo de bevrijding van IS vieren, krijgen wij vooral propaganda voorgeschoteld

De Syrische stad Aleppo is bijna helemaal in handen van het regeringsleger. Terwijl inwoners van de stad de bevrijding van IS vieren, schetsen de mainstream media een heel grimmig beeld.

Ze verwijzen bijvoorbeeld naar Rupert Colville van de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties, die zei dat er de afgelopen dagen in Oost-Aleppo zeker 82 burgers zijn geëxecuteerd door het Syrische leger en pro-Syrische strijdgroepen.

Volgens Colville gingen strijders van het regeringsleger huizen binnen om daar burgers dood te schieten.

Betrouwbaar?

CNN sprak eerst van ‘100.000 burgers’ en later van ‘duizenden mensen’ die nog vastzaten in het oostelijke deel de stad, terwijl de BBC en Al Jazeera het hadden over ‘tienduizenden burgers’.

Als CNN zegt dat er 100.000 burgers vastzitten in een gebied van drie vierkante kilometer, zou dat het dichtstbevolkte gebied op aarde zijn. Is dat geloofwaardig te noemen?

Een ‘complete instorting van de menselijkheid’, aldus verschillende media.

Maar hoe betrouwbaar zijn dit soort berichten? Wat zijn de bronnen? ‘Iemand heeft het gezegd’. Dan moet het wel waar zijn toch?

Overdreven krantenkoppen

Vrij weinig van wat de mainstream media te melden hebben over Aleppo kan worden geverifieerd. Ze hebben immers niemand ‘op de grond’.

Wat ze wel hebben, zijn overdreven krantenkoppen. In onderstaand filmpje komt Colville aan het woord.

Op de vraag wie er achter de executies zitten, antwoordde hij: “Ik kan niet zeggen wie achter alle executies zitten, maar we hebben vernomen dat tenminste één Iraakse militie erbij betrokken is.”

“Het is goed mogelijk dat er ook andere strijders bij betrokken zijn,” voegde hij toe.

Foto’s

Klinkt allemaal nogal vaag.

Volgens commentator Danny Makki is er duidelijk sprake van een propaganda-oorlog.

Hij stelt dat deze voorbeelden laten zien hoeveel nepnieuws en desinformatie de mainstream media verspreiden over Syrië.

Op internet worden talloze hartverscheurende foto’s gedeeld die in Aleppo zouden zijn gemaakt. Veel van die foto’s zijn echter niet in het oorlogsgebied genomen.

Eén van de foto’s blijkt bijvoorbeeld uit een muziekvideo uit 2014 te zijn gehaald.

Nooit andersom

De Syrische president Assad merkte op dat het er sterk op lijkt dat westerse overheden liever terroristen dan burgers willen redden.

“Als Palmyra was ingenomen door het regeringsleger, zouden ze zich druk maken om het erfgoed,” zei hij.

“Als we Aleppo heroveren op de terroristen, hebben de mainstream media en westerse functionarissen alleen oog voor de burgers,” ging hij verder.

“Het is nooit andersom. Het interesseert ze niet als de terroristen burgers doden of Palmyra aanvallen en kunstschatten vernietigen,” aldus Assad.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. In ons land wordt Poetin verguisd maar in Syrië wordt Poetin geëerd….. en terecht. Hij heeft de hele westerse k*t media en politici over zich heen gehad terwijl hij ALLE terroristen verslagen heeft inclusief de westerse achterbakse politici die de terroristen van wapens bleven voorzien.

  Poetin je bent een groot staatshoofd

  28 likes
  • Ja, wat Rusland in een paar maanden bereikt heeft, heeft Us en zijn bondgenoten niet in 1,5 jaar gedaan.
   IS, is bijna 2/3 kleiner geworden. dankzij Rusland.

   7 likes
   • Natuurlijk want ze vochten samen met de terroristen tegen Assad. Jarenlang hebben de westerse landen handel gedreven met Libië, Jemen, Syrië, Irak, Afghanistan. Maar omdat Amerika plannen had om het Midden Oosten te destabiliseren ( zie doc Gen. Clark) moesten onze landen onder valse noemer zo nodig meevechten.

    Alle verantwoordelijke vervolgen voor het ICC wegens oorlogsmisdaden en genocide.

    Maar let op het ICC heeft geen ballen !! Die vervolgen geen westerse landen …. die vervolgen alleen Afrikaanse landen .

    1 likes
  • Goh, waar ken ik dat toch van in de geschiedenis?
   Noem me maar eens 5 van de meest gedemoniseerde mensen in de afgelopen eeuw. Of de 5 meest opgehemelde.

   De waarheid blijkt totaal anders te zijn dan dat de misselijkmakende mainstream media ons heeft voorgeschoteld. Duurbetaalde hoernalisten zijn het, in dienst van de elite.

   7 likes
  • Mocht het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag ooit nog bij zijn positieven komen? Ik vermoed van niet maar dan kunnen ze meteen aan de slag om een paar dozijn westerse randdebielen op te pakken die worden verdacht van ernstigste misdaden tegen de menselijkheid.

   Het ICC beschrijft dat het Internationaal Strafhof onderzoek doet en waar zo nodig individuen berecht, verdacht van de meest ernstige misdrijven, begaan na 1 juli 2002, die de gehele internationale gemeenschap aangaan; genocide, oorlogsmisdrijven, en misdaden tegen de menselijkheid.

   De wijze waarop een aantal ministers van de Bush administratie, inclusief George W. Bush, de VN-veiligheidsraad met valse informatie om de tuin leidde is een onderzoek waard. Als mede de aanwijzingen dat er verarmd uranium door Amerikaanse strijdkrachten in munitie is gebruikt, het zogenaamde DU-munitie (depleted uranium) in zowel Irak, als Afghanistan dient onderzocht te worden. Met name in hoeverre deze in het grondwater terecht is gekomen en of deze gelinkt kunnen worden aan de volgende beelden,

   http://internationalpeace.info/videos/du-depleted-uranium.shtml

   5 likes
  • Niets in de Msm over de duizenden Syriers,die de bevrijding vierden van Isis.
   Het leek nederland wel in 1945, na de bevrijding van de Nazis. .
   Als men het nu over leugenachtig eenzijdig nepnieuws heeft, dan weten wij nu hoe de vlag erbij staat.

   2 likes
 2. Ik kijk geen mainstream media meer, ik word er misselijk van wat er over de ruggen van slachtoffers verkeerde informatie word verspreid. Het waarom zal binnenkort wel naar boven komen en ik hoop dat er dan echt koppen gaan rollen bij de veroorzakers. De wereld is echt ziek. Ik hoop dat net als ik de massa ook wakker gaat worden over de schijnwereld en al zijn leugens.

  47 likes
 3. Hierbij heeft Assad wel gelijk, het viel mij ook al op hoe slecht onze nieuwszenders functioneren.
  Maar Pauw en de NPO hebben een ander agenda dan wat de realiteit is.

  14 likes
 4. De burger wil geen oorlogen !

  Het zijn altijd onze achterlijke beroeps politici die op oorlog uit zijn

  . Beroeps politici waarvan de meeste nog nooit een fatsoenlijke baan hebben gehad….. het zijn de mislukkingen van de maatschappij en jullie gaan er WEER op stemmen… over mijn lijk ik stem niet op dat leugenachtige gepeupel..

  5 likes
  • Ik ga weer stemmen als er een revolutionaire partij komt die het roer in Nederland radicaal om gaat gooien….die af wil rekenen met de gevestigde orde. …. maar ik wil geen PVV

   3 likes
  • Rose jij wil duidelijk dat Geenpijl of WNL, beide aangevoerd door nazi’s, het gaat winnen.
   De PVV zit trouwens in hetzelfde kamp dus wat doe je moeilijk om niets, die nieuwe clkubs voegen niets toe, het gaat om nog meer clubs erbij voor nog meer verwarring want ze dienen het zelfde doel.
   En natuurlijk moest de SP ook nog even doelbewust door lafaards onder uit gehaald worden.
   Het zijn trouwens de Hillary aanhangers die op oorlog uit zijn, dus het anti Trump establishment, hoewel ze voor de verwaring net doen alsof ze voor Trumo zijn.
   Hou ze in de gaten want de verwarring gaat immense vormen aannemen.
   Luister naar je intuitie en niet naar dwaallichten.

   1 likes
   • @Faith , misschien moet je eerst leren lezen. Als ik dat zou willen zou ik toch gaan stemmen of niet !

    Schrijf ik niet heel duidelijk dat ik NIET ga stemmen ! Er is niet één politicus mijn stem waardig is.

    0 likes
 5. Voor hen die denken dat wij /ik Rusland aanhangers zijn … zoals we vaak afgeschilderd worden. Ga eens over hetvolgde nadenken.

  De meeste van ons zijn nooit in Rusland geweest en hebben weinig of niets met het land op zich. Wij volgen het alternatieve nieuws en niet de Nederlandse propaganda zenders als NOS, Nieuwsuur, Pauw Nu.nl en al die andere sh*t kranten.
  De meeste zijn goed geïnformeerd wat werkelijk gaande is .

  Wij weten dat ISIS en de meeste terroristen organisaties zijn opgericht, getraind, gefinancierd en bewapend door : Amerika, Engeland, EU, Saudi Arabië, Qatar, Turkije.

  Amerika en alle ander landen die ik zojuist genoemd heb hebben altijd nauw samengewerkt met al die landen ( inclusief die ” slechte” leiders). Maar dan krijgt Amerika het in zijn kop om het Midden-Oosten te destabiliseren ( zie documentaire van Gen. Clark) want dat is ook nog eens goed voor de wapenindustrie.

  https://youtu.be/f7NsXFnzJGw ( Gen. Clark )

  In een woord… misdadig !!

  Miljoenen en miljoenen mensen vermoorden, invalide maken, al hun bezittingen vernietigen, hun land en infrastructuur vernietigen, hun economie vernietigen etc etc.

  Als dan Rusland deze landen te hulp komt ….. wat is daar mis mee ? Ohh ja Rusland zal daar best ook belang bij hebben maar wij hebben niet het recht om ons in te mengen in een ander land zijn politiek.
  Had Amerika ook niet een heel groot belang om Europa te bevrijden tijdens WW2 ?!! Maar vergeet niet dat Rusland ook een groot aandeel had in de bevrijding van Europa waar maar al te graag aan voorbij wordt gegaan want Rusland heeft geen Hollywood !

  Wat als Saudi Arabië ons land aan zou vallen omdat wij onder het corrupte regime gebukt gaan van Rutte van Samsom …. je zou het haast toejuichen :-)))) maar nee we moeten dat zelf oplossen.

  Rusland onder Poetin heeft een belangrijke bijdrage geleverd in de vrede van Syrië. Sterker nog zonder Rusland was dat land in hetzelfde schuitje beland als : Egypte , Jemen, Libië, Afghanistan, Irak, waar het een politieke chaos is met moorden en aanslagen waar deze landen totaal in puin liggen met dank aan het westen !!

  De NATO had na de val van de Sovjet Unie opgedoekt moeten worden! Maar ja die generaals zouden dan allemaal hun vet betaalde baan kwijt zijn. Dus bedachten ze samen met Amerika verder op te rukken naar de Russische grens. Nu staat NATO ( met kwade bedoelingen) op de Russische deurmat….. gek he dat Rusland zich in het nauw gedreven voelt en zich wil verdedigen !! Dit alles kan Amerika, de EU en NATO doen omdat de hele MSM vergiftigd is met journalisten die te lam zijn om de waarheid te schrijven want ach zoveel banen staan op de tocht !! Waar is de echte journalist ?!!!!!

  Na WW2 is Rusland betrokken geweest bij 4 oorlogen waar Amerika de schuld van was maar Amerika daartegenover was na WW2 betrokken bij meer dan 90 oorlogen…. dus wie is hier de werkelijke agressor ?!?!!!!

  Wakker worden mensen !!!! Anders belanden we in een WW3 en ik denk dat daar niet een burger op zit te wachten.

  De VN moet of totaal op de schop en anders afschaffen. 9 van de 10 landen die vertegenwoordigt zijn in vaste Veiligheidsraad hebben grote belangen in de wapenindustrie.

  4 likes
 6. Ze gaan maar door met de Islam verheerlijken en de blanke beschuldigen van alles, ook Rusland kan geen goed doen. Ik hoor net van die uitgeleende kunstschatten van de Krim, nou de Krim krijgt ze niet meer terug maar Oekraine krijgt ze. Wanneer grijpt het volk nou eens in, in deze belachelijke leugens.

  3 likes
 7. Indrukwekkend, zoals die mensen houden van hun stad, het land, en haar legitieme soevereine regering!
  Nooit geweest, nu pas leer ik wat een voorbeeldig (mooi) land Syrië was,
  voordat de VS hun ambassadeur Robert Ford er installeerden,
  met de opdracht via ‘civil society’ het land van binnenuit te terroriseren. n.b. i/o (ziocons)

  Deze oorlogen zijn niet in het voordeel van de Am. belastingbetalers. Duidelijk. Er is maar 1 regime in de Wereld dat alle andere landen in de Wereld wil onderwerpen. Gemakshalve mag in de kartelmedia dat niet bericht. Dat is taboe verklaard.
  Vrede is alleen mogelijk, wanneer een begin wordt gemaakt de drijvende krachten te ontmaskeren. Al het andere is luchtverplaatsing – bovendien bijdrage aan ‘The Long War’ (Rand).
  Blijvend oorlog, is de opzet.

  Gisteren zag ik RT – een interview, vuurwerk!! – ene Budowski; let op de blik in z’n ogen – net Wilder, Trump, Rutte, Timmermans, Clinton, Kirby – BEZETEN schoothondjes van kijk:
  . https://www.rt.com/usa/363293-wikileaks-podesta-emails-12/
  Budowsky kijkt naar de beelden van de juichende mensen; en zegt ‘ik zie geen mensen juichen, en ze zijn niet blij’ .. . .
  Je, echt – dat zegt die oet***

  Hier lees je het cv. van die gevaarlijke gek Budowsky:
  https://www.sott.net/article/332912-Collateral-damage-Wikileaks-exposes-Obamas-failed-ISIS-policy
  note: een columnist is natuurlijk helemaal geen journalist. Hobby resp. vak apart.
  De man blijkt diep in team Clinton te zitten, banden met de NSA en CIA, ‘de intelligence community’ – bij uitstek leugenachtige en manipulatieve bronnen!!
  Terreur dreiging is (louter) bedoeld om u van uw vrijheden te beroven.

  En Hilversum produceerde (louter) propaganda – dezelfde retoriek als alle andere MSM. Peter-Jan Hagens (meen in Netwerk), maar ook de top der top in propaganda in ons land: DWDD en Pauw.

  “The purpose of the propaganda, euphemistically referred to as “strategic communications” by the Foreign Office, is to clandestinely “influence the course of the war by shaping perceptions”
  http://knowterrorists.com/british-govt-funded-outlet-offered-journalist-17000-a-month-to-produce-propaganda-for-syrian-rebels/#comment-908

  OOGGETUIGE JOURNALIST – Bewijst hoe NOS-Journaal en onze Regering oorlogsmisdaden toedekken:
  Syria – Sovereignty and Peace. Press Conference, United
  Permanent Mission of the Syrian Arab Republic to the United Nations – Press Conference, 9 Dec. 2016
  Press Briefing by Syrian Mission.
  Eva Bartlett, Independent Canadian Journalist.
  109 landen in de VN steunen de doodseskaders tegen de bevolking in Syrië en hun legitieme soevereine regering.
  https://www.youtube.com/watch?v=ueyWGyddepw

  Spoeddebat Kamer, Kerstreces schrappen – of zijn ze al helemaal ‘van God los’? De moslimhaters voorop

  3 likes
 8. Nederland moet een neutraal land worden en geen soldaten uitzenden.
  Ik zou vóór afschaffing zijn van een leger.

  Iedere soldaat is voor mij een oorlogsmisdadiger …. niemand heeft het recht een ander te doden. … soldaten zijn huurmoordenaars.

  2 likes
  • Toch heb ik sympathie voor de ideeen van Geenpeil.
   Uitgezonden militairen zijn huurlingen, heb ik totaal geen respect voor. Vredes missies met een geweer bestaan gewoon niet. Maar een mens heeft recht op zelfverdediging, en daarom vind ik een leger ter verdediging van een land aanvaardbaar.

   0 likes
   • Geenpeil, WNL, en die andere nieuwe club, het zijn allemaal NWO promotors van Telegraafbodem. Zagen we Jan Roos kortgeleden nog met een Geenstijl microfoon lollig doen op het Binnenhof, ineens las ik gisteren plotsklaps over de
    politicus Jan Roos. Wat een humor en wat een gekkenhuis.
    En hoe serieus die dwazen zichzelf nemen.
    Waarschijnlijk hebben de jongens er zelf geen notie van wat ze promoten, of juist wel, want in de NWO Zijn ze wat, zal ze beloofd zijn.
    De verwarring die ze nu goed georganiseerd in de msm rondstrooien, is ook alleen maar een rat in doodsnood.
    Hou de 2e Wave of Energie in de gaten, 26 december is het finito voor de nazi’s met al hun hielenlikkers en handlangers.

    0 likes
    • De verwarring proberen ze nu trouwens ook in de alt.media als waarheid neer te zetten. Zelfde jongens, zelfde fanatieke doordramtactiek, zelfde onbetrouwbare warboel verhalen.

     0 likes
     • Ook al jaren met de regelmaat van de klok dezelfde monotone mantra’s/oneliners door dezelfde jongen{s}. Wel regelmatig een andere naam, dat wel natuurlijk, maar het valt wel degelijk onder de noemer fanatieke doordramtactiek.

      0 likes
     • Sterker nog, dat schiet me ineens te binnen, de commercieleen kwamen 30 jaar geleden ook al op onder een fanatieke doordramtactiek die alle verstand te boven ging.
      En een herrie dat die gasten maakten.
      We werden masaal onder de voet gelopen door een stel dominante blaaskaken die meenden het buskruit uitgevonden te hebben, die de complete media over dachten te nemen.
      Niet dat het ze gelukt is, hun zenders waar ze zich zo hard voor maakten, vooral in de onderbroek, zijn inmiddels tot trieste nietszeggende onderbroekenzenders verworden, maar ze hadden altijd al weinig tot niets zinnigs te melden.
      Maar nu denken diezelfde type boy’s dus het land over te nemen.
      De geestesziekte hoogmoedwaanzin is ze ook daar niet bespaard gebleven.

      0 likes
 9. correctie: de link naar RT leidt naar de banden van Budowsky met Podesta en Hillary – ook interessant te weten; maar niet naar dat knallende debat:
  dit is ‘m: Syrian heat Watch pro- & anti-US intervention journalists face off over Aleppo in RT debate: https://www.rt.com/news/370343-syria-aleppo-media-coverage-debates/

  Eerlijk gezegd; de retoriek van de media, bullebakken, en bruikbare idioten in het politieke circus zijn steeds sterke signalen dat het Westen al bezig is met massale voorbereidingen om er vól in te gaan.
  Immers, de bodemschatten van Syrië hadden Shell en BP onderling al verdeeld in juli 2010. Daarvoor doen wij als belastingbetalers deze regime change +. + deportatie van de bevolking; Christenen en andere minderheden laten wij bij voorkeur ter plekke afslachten – en de organen oogsten.

  Ze deden het al eerder, steeds weer:
  Dresden, Leipzig, Vietnam, Laos, Cambodia, Biafra, Jemen, Benghazi, Sirte, Tripoli, alle steden in Irak – bommentapijten. (om vrede te stichten . . . ) Ze (de globalisten; onze regering) doen het zo weer: http://www.geennieuws.com/2016/05/4-mei-kijkt-u-eens-naar-deze-videos-over-de-oranjes-u-zult-vanzelf-stil-worden/

  Interessant is, het laatste nieuws: nu gaat ook Pakistan de terreur van de ziocons proberen te stuiten:
  Het zal reageren als Iran daadwerkelijk wordt aangevallen; (lees: kernwapens terugsturen).
  US Hawks Lay Out Plan For War With Iran At Adelson Backed Conference
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=143835
  http://engforum.pravda.ru/index.php?/topic/276851-under-cover-of-war-israel-quietly-occupies-syria/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

agent

Het moet niet veel gekker worden. Agent richt PISTOOL op boer die naar de Mac wil

De media berichtten gisteravond dat een agent ...

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...