CoronaMens en Dier

Kuipers springt in de bres voor Marion Koopmans na ‘positiemisbruik’: ‘De arrogantie van de macht’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) heeft zorgminister Kuipers vragen gesteld over het actief onderdrukken van de zogeheten lableaktheorie door OMT-lid Marion Koopmans.

Van Haga verwijst naar een teleconferentie op 1 februari 2020 tussen verschillende internationale kopstukken uit het epidemiologische veld over de herkomst van het coronavirus en de hypothese dat dit virus mogelijk, al dan niet opzettelijk, was gelekt uit een lab in Wuhan.

Het Kamerlid wilde weten of het ministerie van VWS op de hoogte was van de betrokkenheid van Koopmans bij de teleconferentie en waarom de Tweede Kamer hierover niet is geïnformeerd.

Logisch

“Het ministerie was niet op de hoogte van dit gesprek. Er is ook geen enkele rol voor het ministerie bij een wetenschappelijke gedachtewisseling,” antwoordt Kuipers.

De minister voegt toe dat het logisch is dat wetenschappers deelnemen aan een wetenschappelijke gedachtewisseling. “Ik heb geen mening over de inhoud van de bijeenkomst en de standpunten die door de deelnemers zijn ingenomen, temeer omdat deelname van het ministerie van VWS hieraan niet aan de orde was.”

Van Haga vroeg Kuipers ook waarom hij Koopmans nooit heeft teruggefloten ‘in haar herhaaldelijke stellige uitspraken met betrekking tot het actief publiekelijk verwerpen van de lableaktheorie, terwijl daar tot op heden nooit wetenschappelijk uitsluitsel over is gegeven’.

Wellicht de grootste cover-up in deze eeuw

“Er is geen bevoegdheid nodig om deel te nemen aan een wetenschappelijke discussie,” antwoordt de minister. Hij gaat Koopmans ‘zeker niet’ vragen haar stellige uitspraken tegen de mogelijkheid van een lableak te rectificeren. “Integendeel, ik steun mevrouw Koopmans en andere wetenschappers van harte om te blijven deelnemen aan het wetenschappelijke en publieke debat.”

Reporter Jimmy Tobias haalde onlangs na lang getouwtrek via een Wob-verzoek een hele reeks e-mails boven water. In één van de mails doet Koopmans een duit in het zakje: hoe de mogelijkheid van een lableak zoveel mogelijk te vermijden. Gewoon niet naar kijken, en alleen in de ‘discussion’ even benoemen, als zijnde onwaarschijnlijk, merkte neuroloog Jan Bonte op.

“De arrogantie van de macht: minister Kuipers vindt het prima als één van zijn vroegere werknemers als topwetenschapper haar positie misbruikt om wellicht de grootste cover-up in deze eeuw uit te voeren. Geen enkel probleem, toch?” zegt Bonte over de antwoorden op de Kamervragen.

4.9 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leo
Leo
14 dagen geleden

Oprotten met die figuren !

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
14 dagen geleden

Twee handen op 1 buik, dat zegt genoeg!

Anne
Anne
14 dagen geleden

Weg met die criminelen. Het liegt en bedriegt de boel maar.
Mekaar de handen maar boven de kop houden. Walgelijk.

Hans van Alphen
Hans van Alphen
14 dagen geleden

Typisch het reageren van Voldemort Kuipers van D66.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

89
0
We lezen graag je reactie!x