Mens en Dier

Gommers doet boekje open: kabinet doet af en toe alsof het een advies is van het OMT

Help ons door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ontwikkelingen volgden elkaar deze week in rap tempo op. Dinsdag zei Diederik Gommers, hoofd van het IC van het Erasmus MC, dat het zogenoemde 2G-beleid zal leiden tot een grotere tweedeling in de maatschappij. Hij wil dat een vrije keuze mogelijk blijft. “Dit past niet bij Nederland,” zei hij bij 1 op 1.

Een dag later zei Gommers bij het Belgische Radio 1 dat het vaccin niet goed werkt tegen transmissie. “Dus het heeft geen zin of je als zorgpersoneel nu gevaccineerd bent of niet,” zei de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). Hij vindt verplichte vaccinatie dan ook geen goed idee.

Weinig openheid

Weer een dag later, op donderdag, werd bekend dat Gommers in februari stopt als voorzitter van de NVIC en daarmee ook als lid van het OMT. Zijn termijn zit er volgend jaar na zes jaar op.

Terugkijkend vond hij het jammer dat er weinig openheid was over wat er in vergaderingen van het OMT werd besproken. “Daardoor komt het over alsof we één mening hebben, maar het was beter geweest als de overleggen openbaar waren geweest en als mensen of journalisten mee konden kijken. Nu lijkt het iets geheimzinnigs,” zei de IC-arts.

Het kabinet doet soms uitingen als zijnde van het OMT

Donderdag deed Gommers in de 538 Ochtendshsow met Frank Dane een opvallende uitspraak. “Waar ik moeite mee heb, is dat het kabinet soms uitingen doet als zijnde van het OMT en ook in het nieuws,” zei hij. “Of wij dat dan gezegd hebben. Dat kun je niet corrigeren, want dat is niet zo. En dan vind ik het jammer dat de OMT-vergaderingen niet openbaar zijn.”

Af en toe doet het kabinet alsof het een advies is van het OMT. Dan vind ik het lastig worden, want dan denk ik: dan misbruik je de wetenschappers of experts die in het OMT zitten, aldus Gommers.

4.8 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
210 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Gommers, de flipperbal in de flipperkast dat alle kanten opflippert zonder dat er een touw aan vast te knopen is.

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
7 maanden geleden

Gommers komt er ook achter dat hij als nuttige idioot is gebruikt.

Johan
Johan
7 maanden geleden

De grond wordt hem te heet onder de voeten.

J.L.
J.L.
7 maanden geleden

Gommers denkt, “ik zit in hetzelfde schuitje maar niet op dezelfde boot!” Contract is bijna klaar, kunnen cashen als een malle en nu het bootje verlaten!

Piraatje Gommers, ik kom je graag ergens tegen in NL.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

210
0
We lezen graag je reactie!x