Homepagina » Natuur en Milieu » Het tij lijkt te keren: wetenschappers keren zich tegen het klimaatbeleid van Rutte. Zo helpt het de natuur om zeep
Het tij lijkt te keren: wetenschappers keren zich tegen het klimaatbeleid van Rutte. Zo helpt het de natuur om zeep

Het tij lijkt te keren: wetenschappers keren zich tegen het klimaatbeleid van Rutte. Zo helpt het de natuur om zeep

Klimaatwetenschappers lijken niet alleen alles te weten van de oorzaken van klimaatverandering, maar doen ook of ze alles weten van de gevolgen en van de oplossingen.

Dat is natuurlijk onzin. Tegengeluiden hoorde je nauwelijks, maar dat kwam vooral omdat critici de mond werd gesnoerd.

Zo kwam het dat er nauwelijks kritiek was te horen op het klimaatbeleid van de kabinetten-Rutte.

Tij lijkt te keren

Media zwegen critici doorgaans dood, maar het tij lijkt te keren.

Steeds meer wetenschappers uiten kritiek op het klimaatbeleid, ziet journalist Syp Wynia.

Economen, biologen, juristen, medici en technici beginnen zich uit te spreken tegen het vaak onrealistische, onbetaalbare en niet-effectieve klimaatbeleid van Rutte.

Meer

Ingenieurs en economen stellen dat het gasverbod voor woningen en gebouwen eerder tot meer, dan tot minder CO2-uitstoot leidt.

Medici waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van windmolens, houtstook en warmtepompen.

Ingenieurs constateren dat het onrendabel is om in fabrieken en kassen gas te vervangen door stroom.

Om zeep

Biologen stellen dat de houtstook het klimaat niet helpt, maar de natuur wel om zeep helpt.

Het kabinet denkt met de slagzin ‘haalbaar en betaalbaar’ de kritiek op het klimaatbeleid te hebben gesmoord.

Het tegendeel is waar. Het beleid is haalbaar noch betaalbaar.

Bekijk de column van Wynia hieronder:

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rop schreef:

  Rutte is maar een uitvoerder,van alles hem de revue passeert, zelf heeft het geen verstand van klimaat of wat dan ook , hij moet het hebben van de rekenmachines ,en rekenkamers die het alles voorkauwen en dan gaat deze het bespreken in de kamer of het genoeg aanhangers ervoor te winnen zijn,die voor hem alles berekenen of het haalbaar is ,eigenlijk weet ie gewoon niet zoveel ,zn babbel is goed maar dat is ook maar een babbel over gegevens van wat hij voorgeschoteld krijgt, lijkt heel wat zo,n mannetje maar van heel veel dingen heeft ie gewoon geen verstand van, en dat geld ook voor meerderen ministers.het zijn mannen/vrouwen van de theorie, ze horen iets wat ze bespreken, en dan maar kijken of het word aangenomen,lijkt allemaal heel wat deze mensen,maar zelf iets beslissen kunnen ze niet echt ,alleen als het echt gegrond is, proberen ze hun zin erin te verkrijgen, maar het het zijn hun gegronde reden, overgenomen door rekenkamers rekenmachines, kan natuurlijk dan ook alle kanten opgaan.

  16 likes
  • Willem schreef:

   Rop schrijft, ¨Lijkt heel wat zo’n mannetje¨ maar als ik hem zie met die domme lach en gedrag en dergelijken zie ik er meer een verstandelijk gehandicapte in, met excuses aan de verstandelijk gehandicapten.

   27 likes
   • Bram schreef:

    Onzin men moet niet om de brei heendraaien.
    Hij weet dondersgoed wat hij doet hij is een uitvoeder van de Cabal, niets meer niets minder.

    16 likes
    • Willem schreef:

     Ja juist omdat hij een marionet is die zich zo laat gebruiken denkend dat hij jezus is maakt hem tot verstandelijk gehandicapte, je kent de video’s waarin hij zo debiel zit te lachen?

     11 likes
     • IIS schreef:

      @Willem

      Hij is zeker verstandelijk beperkt ten opzichte van het weldenkende verstand, maar net als zijn meesters, hoogontwikkeld vies, leugenachtig en rubbersluw. Het is geen Balkenende die judas speelde op kleuter niveau, maar ik achteraf en met de kennis van nu ietjes meer begreep waar hij uithing. Hoewel politici niet te begrijpen zijn en gwn allen een Theootje verdienen.

      Het enige waar de VVD nog op draait is het verleden en het VVD electoraat in het geloof is dat deze partij nog draait volgens het principe van het klassiek liberale idee, maar is een zio linkse partij geworden, net als de andere gecontroleerde partijen. Partijen die dat niet zijn mogen niet eens ruiken aan het mee regeren en worden netjes op een zijspoor gezet.

      De gevestigde partijen hebben allen hun ziel verkocht (moeten verkopen) aan de pseudo joden.

      14 likes
 • Henk Azie schreef:

  Van het gas af wordt ons alleen maar opgedrongen om de Nordstream pijplijn dwars te liggen.
  Opdracht van Donald aan slaaf Mark.

  24 likes
  • IIS schreef:

   @Henk Azie

   Trump was zeker niet voor de gasverbinding met Rusland, maar gas uit Noorwegen en gas uit het Midden-Oosten en uit de Noordzee of zoveel andere gebieden zullen toch juist niet te maken hebben met het gasloos maken van Nederland. Wat overigens een heel droevige en domme zet is. Beter het gas ‘aanlaten’ en langzaam over jaren uitfaseren door over te schakelen op waterstof met of zonder aardgas.

   De bel in Slochteren is ten dode opgeschreven en bij het wegvallen van deze revenue zal de corrupte overheid gedacht hebben dat ze dan maar van het gas af moet en daarna andere bron aanboren waaruit de revenue is te genereren. Nieuwe installaties en andere milieu-investeringen moeten de derving opvangen??.

   Dat dit een grote en peperdure fiasco wordt voor de burger interesseert ze niet eens, maar Trump zal net als anderen bij dit beleid geen garen spinnen en het Amerikaanse schaliegas in eigen land dan maar moeten opstoken.

   5 likes
   • Henk Azie schreef:

    Beste IIS, gezien de schaamteloze bedreigingen en acties richting deelnemers Europa blijf ik mijn standpunt vasthouden. Neemt niet weg dat U ook goede punten aankaart.
    Grtz

    1 likes
  • Elise schreef:

   Vind het toch raar allemaal. Het is wel een Nederlands bedrijf, dat de pijplijn maakt. Jaren geleden werd de haven van Rotterdam uitgebreid voor de Russen. Alexander dronk toen een biertje met Putin. Uit het niks/opeens werd dit stilgelegd. Wij willen dus wel handelen met de Russen. Wordt Nederland onder druk gezet door Amerika? Wordt zo de dollar omhoog gehouden? Nederland is en blijft een groot handelsland. Zit in het bloed. En ja, het draait om grootaandeelhouder/koningshuis enz. Niet zo leuk voor ons, maar zo werkt het wel. Het monopolie spel draait om reuzen(grootmachten) en niet om de gewone burger. Wij weten niet hoe het spel(wereld) precies gespeeld wordt. En zoals Nederland kennende proberen we van twee walletjes tegelijkertijd te blijven eten, voor het geval dat.(1 van de 2 grootmachten(Amerika/Rusland) wegvalt).

   2 likes
 • Eksegese schreef:

  Het wordt idd hoog tijd dat de smerige leugens totaal ondergesneeuwd worden door op waarheid gebaseerde feiten. Het wordt tijd voor een heel ander geluid wat heel wat geruststellender zal zijn.

  21 likes
 • Jacobus Romijn schreef:

  Het is ongelooflijk hoe zo een middelmatig figuur ( lees: Rutte ) overal mee wegt lijkt te komen. Hij laat een spoor van ellende na.

  15 likes
 • Mrs. No-one schreef:

  Het merendeel wat Rutte uitkraamt roept zo al zo kritiek op!

  4 likes
 • IIS schreef:

  Hier een interessant topic, zeker leeswaardig.

  https://www.vrijspreker.nl/wp/2019/10/het-geloof-in-statisme/

  1 likes
 • Elise schreef:

  Waar ik doodmoe van wordt: Rapporten/cijfers, waarin het gemiddelde wordt berekend/vermeld als eind conclusie. Dat zegt namelijk niks over een probleem/oorzaak zelf. Gemiddelde is en blijft een schatting.
  vb: 5+6+7+10=28:4=7 Mooi cijfer voor het gemiddelde, maar er zijn er 2 die daar onder vallen. Die doen dus niet mee. Snappie?

  1 likes
 • x

  Check Also

  bonus

  Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’

  Verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum zijn ...

  virus

  De echte reden waarom het virus ‘bezig is aan een gevaarlijke opmars’

  “We hoopten allemaal op een stille zomer, ...

  >