Buitenland

‘Iran heeft bewijs van buitgemaakte Amerikaanse drone’

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iran heeft bewijs dat het land onlangs een Amerikaans onbemand spionagevliegtuig heeft onderschept. Dat zei Ismael Kowsari, hoofd van de defensiecommissie in het Iraanse parlement, op woensdag.

Een woordvoerder van de Amerikaanse Vijfde Vloot in Bahrein zei echter dat er geen drones vermist worden.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens hem zijn de afgelopen jaren wel een aantal zogeheten ScanEagles verloren gegaan boven zee, maar dit zou de afgelopen tijd niet zijn gebeurd.

Meer informatie

Dinsdag liet Iran weten een ScanEagle te hebben buitgemaakt nadat het toestel het Iraanse luchtruim boven de Perzische Golf was binnengedrongen. De ScanEagle is ontworpen door Boeing.

Kowsari wilde niet zeggen om wat voor bewijzen het gaat. Hij zei wel dat er snel meer informatie over het toestel zal worden vrijgegeven.

Tellen

In het gebied beschikken ook andere landen over drones, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Kowsari benadrukte dat het vliegtuig niet uit de VAE afkomstig kan zijn.

“De VAE zouden het niet durven om dergelijke activiteiten tegen ons te ondernemen,” zei hij. “We hebben voldoende bewijs dat het om een Amerikaans toestel gaat. Misschien moeten de Amerikaanse bevelhebbers hun drones opnieuw tellen. De vangst van de drone laat zien dat Iran in staat is dit soort toestellen neer te halen zonder ze te vernietigen.”

Kowsari suggereerde dat de drone mogelijk eigendom was van de CIA of het Pentagon, maar weigerde in details te treden.

Iran heeft bewijs van buitgemaakte Amerikaanse drone
Eerste beelden van de vermeende drone. Foto: AP/Al-Alam TV

Hij is er zeker van dat de Amerikanen uiteindelijk zullen toegeven dat ze een drone missen. “Toen we een RQ-170 Sentinel onderschepten, ontkenden ze de Iraanse versie van het verhaal in eerste instantie ook,” zei hij. “Maar later moesten ze wel toegeven.”

Bron: AP/Novum

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
max1
max1
11 jaren geleden

Iran schijnt een tecniek ontwikkeld te hebben waardoor ze het GPS-systeem van zo’n drone kunnen hacken en daardoor het besturingssysteem over te nemen. Ik heb gelezen dat het om Keshe-technologie zou kunnen gaan.

Harm
Harm
11 jaren geleden

En zie hier een indirect bewijs van de geavanceerde Keshe technologie die Iran in handen heeft.

Killuminati
Killuminati
11 jaren geleden

Hiermee gaat het beginnen geloof me (wereldoorlog) Libië, Irak, Afghanistan, Egypte en Turkije hebben ze al in de pocket qua militaire basissen. Palestina is kwetsbaar, en nu Iran iets heeft gevonden wat niet door de beugel kan, zal de VN zogenaamd preventief infiltreren daar. En dan hoeft er maar “dit”te gebeuren en boem. Dan nog een schuldige aanwijzen, oppakken, Nog ff wat dealtjes sluiten met China en bam de wereld is klaar voor een nieuwe wereld orde.

MENSEN, er is een REDEN dat onze journaals de laatste maanden enkel met komkommernieuws komen. Grensrechter doodgetrapt, wereldnieuws(in NL)wss is er dezelfde dag vast nog iemand omgekomen door geweld, maar waren het geen Marokkanen, dus ook geen nieuws he. Het Marokkanen issue houd het volk bezig, terwijl er een hoop gebeurd in de wereld wat voorang zou moeten hebben, maar dat laten ze niet zien hier in NL. Ik wou dat ik Russisch kon verstaan, zou ik elke dag naar het Russisch nieuws kijken.

Gwen
Gwen
11 jaren geleden

[quote name=”Killuminati”]Hiermee gaat het beginnen geloof me (wereldoorlog) Libië, Irak, Afghanistan, Egypte en Turkije hebben ze al in de pocket qua militaire basissen. Palestina is kwetsbaar, en nu Iran iets heeft gevonden wat niet door de beugel kan, zal de VN zogenaamd preventief infiltreren daar. En dan hoeft er maar “dit”te gebeuren en boem. Dan nog een schuldige aanwijzen, oppakken, Nog ff wat dealtjes sluiten met China en bam de wereld is klaar voor een nieuwe wereld orde.

Er gebeurt inderdaad meer dan we weten. In De Golf is een grote vloot oefening geweest waar allerlei naties aan deel hebben genomen. Waaronder USA en Rusland om Iran duidelijk te maken dat ze de straat niet zomaar kunnen afsluiten als ze dat willen. In de media geen woord.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x