Homepagina » Buitenaards » Minister Sri Lanka: “Westers ruimte-instituut probeerde bewijs voor buitenaards leven te stelen”
Minister Sri Lanka: "Westers ruimte-instituut probeerde bewijs voor buitenaards leven te stelen"

Minister Sri Lanka: “Westers ruimte-instituut probeerde bewijs voor buitenaards leven te stelen”

Een groep westerse mannen heeft in Sri Lanka geprobeerd meteorietfragmenten te stelen die bewijzen dat buitenaards leven bestaat. Dat heeft de Sri Lankaanse minister van Huisvesting Wimal Weerawansa gezegd, meldt de lokale Daily Mirror.

De minister voegde toe dat de ‘creationisten’ cruciale informatie over buitenaards leven wilden stelen om hun eigen agenda erdoor te drukken en de boeddhistische leerstellingen over het heelal te ondermijnen.

Minister Sri Lanka: "Westers ruimte-instituut probeerde bewijs voor buitenaards leven te stelen"

Wimal Weeranwansa (Menaka Aravinda)

Tijdens een religieuze bijeenkomst in een tempel in de stad Hanwella stelde Weerawansa dat een team ‘blanke mannen’ van een internationaal ruimte-instituut had geprobeerd ruwe data over meteorietfragmenten te stelen. Het ging om een meteoriet die in een weiland bij de stad Anuradhapura was neergekomen.

Lokale wetenschappers hadden eencellige organismen gevonden in de ruimterots, wat erop wijst dat buitenaards leven bestaat, aldus de krant. “Het team probeerde dit kostbare bewijs vrijwel direct na de belangrijke ontdekking te ontvreemden,” aldus de leider van de politieke partij Jathika Nidahas Peramuna.

“Waarom deden ze dit?” vroeg hij. “Ze willen niet dat de wereld tot de ontdekking komt dat het creationisme een grote leugen is. Als bewezen wordt dat er leven buiten de aarde is, moet men toegeven dat het creationisme een leugen is.”

[Dailymirror.lk]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. “Ze willen niet dat de wereld tot de ontdekking komt dat het creationisme een grote leugen is. Als bewezen wordt dat er leven buiten de aarde is, moet men toegeven dat het creationisme een leugen is.”

  Oh ja? wie zegt dat creationisme als het al dan niet zou bestaan zich zou beperken tot de aarde?
  Your arguments are no valid anymore. Wat een kwakzalver:
  – “lokale wetenschappers” … lees: zelfbenoemde wetenschappers zonder enige externe laat staan internationale erkenning
  – “op een religeuze bijeenkomst”: altijd goed om geloofwaardig met dit soort onderwerpen om te springen

  Next!

  6 likes
  • Lalalalaria, huilen doe je op het kerkhof.

   17 likes
   • huilen doe ik niet op een kerkhof. de kerkhoven deze plaats zijn de enige waar ik echt tot rust kan komen. Niets is zo zalig als de grimmige stilte op een mistige novemberdag waar ik de ganse dag kerkhoven bezoeken mag. Met crysanten bont en blauw zet ik een pot as op iedere schouw. Mijn kist staat thuis ook al klaar, zodat ik mijn nabestaanden niet op kosten zal jagen. De groene aarde is eigenlijk blauw.

    1 likes
 2. In de Bijbel krioelt het van buitenaardse wezens. Aartsengelen, engelen, cherobijnen, serafijnen, machten , krachten, elohim, duivels, demonen

  12 likes
 3. @aldabran

  Sorry, maar onze zelf benoemde teletubbie lala heeft hier een punt, heb je enig idee hoe de politiek op sri lanka gesteld is? Hoe het met de mensen rechten daar aan toe gaat?

  Wat mij betreft, kan elke idioot iets verklaren op een religieus evenement, om zo doende maar zieltjes te winnen en andere in een kwaad daglicht te stellen.

  Volgende keer als je weer met een onzinnige reactie komt, denk dan eerst na!

  3 likes
 4. Zijn ze wel een beetje laat mee. Meer dan de helft van de wereldbevolking weet of meent al te weten dat creationisme een leugen is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Buitenaards organisch materiaal ontdekt in Zuid-Afrikaans gebergte. Geologen doen unieke vondst

Buitenaards organisch materiaal ontdekt in Zuid-Afrikaans gebergte. Geologen doen unieke vondst

In het Makhonjwa-gebergte in Zuid-Afrika worden de ...

Onderzoekers stuiten op geschokte kwarts in cenote in Mexico. Kan het worden gebruikt bij het vormen van wormgaten?

Onderzoekers stuiten op geschokte kwarts in cenote in Mexico. Kan het worden gebruikt bij het vormen van wormgaten?

Eind negentiende eeuw was de algemene opvatting ...