Gezondheid

Kenia stelt importverbod in op genetisch aangepast voedsel

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Keniaanse regering heeft een verbod ingesteld op de import van genetisch gemodificeerd voedsel. Er zijn nogal wat twijfels gerezen over de veiligheid van de consumptie van ggo’s.

De Keniaanse minister van Volksgezondheid Beth Mugo kondigde een verbod aan op alle voedingsproducten met genetisch aangepaste ingrediënten.

Het verbod treedt onmiddellijk in werking terwijl in de tussentijd wordt gewacht op de resultaten van een onderzoek naar de gezondheidseffecten van de levensmiddelen.

Beschermen

Gezondheidsfunctionarissen gaan zorgen dat al het genetisch gemodificeerde voedsel uit de verkoop wordt gehaald, aldus Mugo. “Mijn ministerie wenst te verduidelijken dat de beslissing is gebaseerd op oprechte zorgen dat er geen adequaat onderzoek is gedaan naar ggo’s en wetenschappelijk bewijs dat is aangeleverd om de veiligheid van deze voedingsproducten aan te tonen,” voegde ze toe.

“Wanneer er onzekerheid heerst over de veiligheid van voedingsproducten, moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen om de gezondheid van de mensen te beschermen,” benadrukte Mugo.

Een Franse studie die in september werd gepubliceerd linkte de consumptie van genetisch aangepast maïs aan de ontwikkeling van kanker bij ratten. Sinds de publicatie is er een verhit debat ontstaan over de betrouwbaarheid van de studie, die werd gedaan door onderzoekers van de Universiteit van Caen.

Openheid

Beleidshoofd van de Soil Association Peter Melchett zei dat het team gebruik heeft gemaakt van de methoden die worden voorgeschreven door toezichthouders.

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) komt voor het einde van dit jaar met een volledige beoordeling van de studie.

Onderzoeksorganisaties in de Europese Unie willen meer openheid over het testen van genetisch aangepaste gewassen om voor eens en voor altijd te kunnen vaststellen of het gebruik ervan schadelijk kan zijn voor zowel de natuur als de volksgezondheid.

Bron: Ntv.co.ke

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

Dus..als er een instituut is die in geen enkel verband te linken is met Monsanto en andere gentech ontwikkelaars is het maar de vraag of de studie betrouwbaar is. Ik vertrouw op de studie met rattenkanker.

Marie Anne van Oers
Marie Anne van Oers
9 jaren geleden

Dát, zouden meer landen mogen doen, weg met al die kankerverwekkende, ingeplante pesticiden…Biologisch/dynamische landbouw, Permacultuur e.d. eerlijke landbouw, YES!

-realitycheck
-realitycheck
9 jaren geleden

Verbazingwekkend maar goed van die regering!

chrissebis
chrissebis
9 jaren geleden

Wanneer wordt NEDERLAND wakker ?

Hier eten de mensen dagelijks luxe verpakt afval !
De winkels liggen er vol mee !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x