Buitenland

Iran stuurt Obama roze drone

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iran heeft de RQ-170 Sentinel, die het in december vorig jaar uit de lucht haalde, teruggegeven aan de Verenigde Staten. Er zijn echter een paar verschillen: de drone is roze en het gaat om een stuk speelgoed.

De Amerikaanse president Obama krijgt zijn eigen speelgoeddrone terwijl de eerste exemplaren al in speelgoedwinkels in de Iraanse hoofdstad Teheran zijn te vinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“We wilden dat Obama zijn eigen speelgoeddrone kreeg en hebben laten zien dat Iraniërs geen verzoek onbeantwoord laten,” zei Seyyed Saeed Hassan-pour van het bedrijf Aaye. “We kozen voor Obama een roze RQ uit omdat het zijn lievelingskleur is. We hebben het exemplaar naar hem opgestuurd via de Zwitserse ambassade.”

Het Witte Huis zou de drone op 1 februari jongstleden ontvangen moeten hebben, maar een officiële ontvangstbevestiging laat nog op zich wachten.

In december vorig jaar besteedde de Iraanse staatstelevisie veel aandacht aan de buitgemaakte drone. Het Witte Huis wilde het spionagetoestel terug nadat het bij de Afghaanse grens in handen viel van het Iraanse leger.

De Verenigde Staten ontkenden in eerste instantie dat het land een drone kwijt was, maar paste het verhaal later aan. Volgens de VS vloog het toestel boven het oosten van Afghanistan, maar de Iraanse autoriteiten stelden dat het zich in Iraans luchtruim bevond.

Het Iraanse leger kon het systeem van de drone gemakkelijk kraken waarna het vaartuig veilig aan de grond werd gezet. De Iraanse VN-ambassadeur Mohammad Khazaei diende een klacht in bij de VN-Veiligheidsraad en eist bovendien dat Amerika zich verontschuldigt.

“We hebben besloten om te laten zien dat we deze kwestie op een zeer vriendelijke en vreedzame manier kunnen oplossen,” besloot Hassan-pour.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x