CoronaMens en Dier

Kijk: Kuipers stevig aan de tand gevoeld over coronapas, maar Beau verstoort moment

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Politiek commentator Wouter de Winther vroeg zorgminister Ernst Kuipers donderdagavond in talkshow Beau hoelang het coronatoegangsbewijs nog blijft bestaan als het gaat zoals het nu gaat.

“Op dit moment is de afweging: waar leggen we de prioriteit? Zoveel mogelijk mensen toelaten bij allerlei gelegenheden, niet meer de anderhalve meter, niet meer een vaste plaats, niet meer een mondkapje, maar dan nog wel een check aan de voordeur, of geen check aan de voordeur, maar dan misschien minder mensen toelaten en wel een vaste plaats,” zei Kuipers.

De Winther vroeg hem of een check aan de voordeur nog wel zin heeft. Hij wees erop dat ook mensen die een groen vinkje hebben gekregen elkaar kunnen besmetten.

Hoelang nog?

De minister zei dat dit voor alle maatregelen geldt. “Kun je elkaar besmetten als je anderhalve meter afstand houdt? Ja, dat kan ook. Kun je elkaar buiten besmetten? Ja, dat kan wel degelijk,” aldus Kuipers.

“Hoelang nog?” vroeg de verslaggever. “Zolang ze proportioneel zijn,” antwoordde de minister. Terwijl De Winther Kuipers stevig aan de tand voelde, verstoorde Beau het moment. “Ik vind dit een hele rare ministerraad. We komen er niet uit op deze manier,” zei hij.

Blunder

Er gebeurde in de uitzending nog iets opmerkelijks. Toen De Winther hem de vraag stelde of de isolatieperiode nu zeven dagen duurt, blunderde Kuipers. Hij moest toegeven dat hij dat niet wist. “Eh, dat exact, eh, om en nabij,” antwoordde hij.

Of die periode verkort zou kunnen worden, kon de minister niet zeggen. “Het is de vraag: hoe veilig kan dat?” stelde hij.

Auteur en spreker Hans van Tellingen reageert: “Hij blundert al twee jaar. Altijd volledig foute voorspellingen. Geen cijfermatig inzicht. En sinds zijn aantreden het koppig persisteren in de niet-effectieve, dure en onethische coronapas.”

4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjaak
Sjaak
4 maanden geleden

Uiteraard: die holtor is ook een loopjongetje van de macht.

De Verandering
De Verandering
4 maanden geleden

Kaal stinkend stuk stront uit het minste riool van de samenleving

Engelbracht
Engelbracht
4 maanden geleden

In die kale hersenpan zit zaagsel,wie gelooft die engnek nog

André Willemse
André Willemse
4 maanden geleden

Beau boycotten. Niet meer kijken

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

103
0
We lezen graag je reactie!x