Gezondheid

Is alcohol écht zo slecht voor je?

Help ons door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Elke dag één of twee glaasjes wijn is gezond, toch?

De meeste mensen denken dat. Helaas is het niet waar. Het is een achterhaald idee. Internist Kees Kramers zegt hierover: “Ik heb liever dat mijn studerende kinderen af en toe een xtc-pil nemen dan dat ze dagelijks drinken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor bier en andere alcoholhoudende dranken. We weten allemaal wel dat een alcoholverslaving je leven kan verwoesten Maar wist je dat dit effect al op begint te treden bij slechts één glas per dag?

Waar komt de leugen dat wijn goed voor je is vandaan?

Wel… Jarenlang hebben wetenschappers en artsen geroepen dat een beetje alcohol juist goed is voor hart en bloedvaten. Het is begonnen in de negentiger jaren van de vorige eeuw. Wetenschappers publiceerden mooie onderzoeksresultaten over voornamelijk rode wijn. Eén of twee glazen per dag zou het risico op hart- en vaatziekten minimaliseren.

De landelijke media vonden dit goed nieuws en verspreidden het snel. Ineens kwamen we overal tegen dat rode wijn goed zou zijn voor je hart. Zelfs artsen geloofden hierin en vertelden hun patiënten dat elke dag een glaasje helemaal niet slecht was. Ze geloofden ten onrechte dat bepaalde stoffen in rode wijn het hart zouden beschermen.

Later ontdekte de onderzoekers pas hoe weinig er van deze stofjes in wijn zitten. In thee zit bijvoorbeeld veel meer. Bovendien was het onderzoek niet bij mensen uitgevoerd, maar bij fruitvliegjes en muizen.

Het kwaad was al geschied

Omdat de meeste mensen klakkeloos aangenomen hadden wat de media en de artsen zeiden. (“De dokter heeft het gezegd”), zijn we massaal in deze foutieve aannames (‘leugens’) gaan geloven.

René Kahn, de Utrechtse psychiater en hoogleraar zegt: “Inmiddels weten we dat het bewijs voor die zogenaamd gunstige effecten veel wankeler is dan eerder werd aangenomen”. Verder zegt hij dat het schadelijke effect van alcohol al begint al bij 1 glas per dag.

En Kahn is niet de enige die hier alarm over geslagen geeft. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bracht een rapport uit, waaruit het extreem schadelijke effect blijkt van alcohol.

Maar ja… De leugen regeert en dát pikken de media en artsen uiteraard niet zo snel op.

Je wil het niet weten

Uiteindelijk is het grootste probleem dat mensen het niet willen horen en niet willen weten. Ze vinden alcohol lekker en houden zich vast aan de gedachte dat het wel meevalt. Maar is dat ook zo?

Uit ander wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat het voordeel van één glaasje per dag compleet overschaduwd wordt door de risico’s. Alcohol veroorzaakt namelijk kanker. Vooral vrouwen kunnen sneller borstkanker krijgen. Ook jongeren lopen vergroot risico.

Bij twee glaasjes per dag wordt het risico dat je mond- en keelkanker, slokdarmkanker en/of darmkanker kunt krijgen aanzienlijk. En naast kanker kun je ook een hoge bloeddruk, maagklachten en dementie krijgen. Eigenlijk dus reden genoeg om te stoppen, of in ieder geval te minderen met alcohol.

De simpelste manier om minder te drinken

Alcohol drinken is voornamelijk een (slechte) gewoonte. En wanneer je begrijpt hoe gewoonten worden gevormd en gehandhaafd in je hersenen, en hoe je de verleiding van die extra glazen wijn kunt overwinnen, dan het wordt het veel gemakkelijker om de gewenste wijzigingen te realiseren.

En de gemakkelijkste en tevens meest effectieve manier om van die gewoonte af te komen is een paar keer luisteren naar een speciale sessie.

Wanneer je dat doet zul je merken dat je van binnenuit, zonder enige moeite, 100% vanzelf minder gaat drinken. En je mist het niet eens. Je creëert in recordtijd een nieuwe gezonde gewoonte. En het voordeel van een gewoonte is dat je er nooit aan hoeft te denken. Het gaat vanzelf. Daar is het een gewoonte voor.

Deze sessie is in verschillende varianten te downloaden. Bijvoorbeeld:

  • Hypnotherapie
  • Multiliminal

Beide sessies zijn digitale downloads die je op je smartphone kunt zetten en afspelen. Je zult al na een paar keer luisteren het positieve effect merken.

De Multiliminal duurt slechts 27 minuten en de hypnotherapie-sessie 36 minuten. Beide varianten werken onafhankelijk van elkaar en je kunt kiezen welke van de twee je het meeste aanspreekt. De Multiliminal gebruikt overigens geen hypnose.

De sessies kosten 49,99 en nu tijdelijk worden ze aangeboden voor slechts 27 euro.

Klik hier en lees meer over deze methode, waarmee je in een half uurtje snel en vanzelf minder gaat drinken, wat je een gigantisch gezondheidsvoordeel oplevert.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jopie
Jopie
4 jaren geleden

Ik denk dat de e-nummers en andere schadelijke toevoegingen slechter zijn dan een glaasje wijn ! Stress is ook kankerverwekkend ! Een wijntje ontspant en dan neem je een gezonde maaltijd !
Maar het gezegde geeft het al aan : overdaad schaadt en dat geldt voor alles !!

NietOns
NietOns
4 jaren geleden

Dan toch wel vreemd hoe hele oudere generaties, waarbij het gebruikelijk was om (een paar) borrels of advocaatjes te nemen op dagelijkse basis dik in de 90 werden/worden.

charlud
charlud
4 jaren geleden

Als reactie op dit bericht hier een link over gerenomeerde medsiche tijdschriften.
https://www.rokersbelangen.nl/234-veel-wetenschappelijk-onderzoek-is-niet-waar-aldus-lancet
Wat in deze tijdschriften beweert worden zegt meer dan genoeg. Het begon al in de 70-er jaren. Om het maar metaforisch te beschrijven : eerst groen, dan wit, dan blauw, dan weer groen, dan geel enz.enz.enz. Dit noemt men ook wel voortschrijdend inzicht. Echt waar??

Back to top button