Partnerbijdragen

Is de lucht in je huis schoon?

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ben je gewend aan het geluid van niezen en hoesten bij jou thuis? Het eindeloze niezen van je partner, kind, moeder, vader of broers en zussen geeft je waarschijnlijk het gevoel alsof je midden in een band zit waar twee muzikanten met elkaar wedijveren.

Als je door de glazen van je gesloten ramen kijkt en grijze wolken ziet, zou je zonder twijfel zeggen dat deze niezende symfonie te wijten is aan verandering in het weer. Nou, het zou zeker ‘een van de redenen’ kunnen zijn, maar zou er een andere reden kunnen zijn?

Interessant is dat een van de belangrijkste factoren die verantwoordelijk zijn voor al dat niezen, hoesten, jeuk en irritatie in je keel, je nu omringt terwijl je dit artikel leest. Ja, ook de lucht in je huis kan voor deze klachten zorgen!

Drukke stad?

Als je in een drukke stad woont, waar gebouwen op één handlengte van elkaar zijn gebouwd, zul je er zeker voor zorgen dat je de deuren en ramen sluit, in de eerste plaats om te voorkomen dat er lawaai of vervuiling van buiten het huis binnenkomt en in de tweede plaats om te voorkomen dat elke inbreuk op de privacy.

Deze actie om je familie en vrienden te beschermen tegen vervuiling buitenshuis, lawaai enz. zal echter zeker de invasie van verontreinigende stoffen verminderen. Het zal echter ook de luchtstroom beperken, wat resulteert in een gebrek aan ventilatie en niet alleen dat het ook de dampen van de kachel, huidschilfers van huisdieren, stof en andere verontreinigende stoffen in de lucht laat circuleren met de binnenlucht die je gezin waarschijnlijk goed inademt nu.

Dit moet je zien te voorkomen, wat mogelijk is met de producten die je op Portaalcheck.com kunt kopen.

Luchtvervuiling binnenshuis

Luchtvervuiling binnenshuis en onjuiste ventilatie kunnen namelijk ook leiden tot Sick Building Syndrome (SBS). Het is een medische aandoening waarbij mensen die in een bepaald gebouw verblijven klagen over gezondheidsproblemen zoals; ademhalingsproblemen, droge hoest, vermoeidheid enz.

Dus als je kind klaagt over jeuk of een van je gezinsleden klaagt over constante hoofdpijn, irritatie in de neus, ogen of keel of last heeft van ademhalingsproblemen, kan dit te wijten zijn aan Sick Building Syndroom. De verstandige manier om de dreiging van luchtvervuiling binnenshuis te beheersen, is door te investeren in een luchtreiniger voor je huis.

Wat doet een luchtreiniger eigenlijk?

Zeker, er zijn op dit moment veel vragen in je hoofd, zoals, wat is een luchtreiniger en wat doet het precies? Dus hier is een samenvatting van wat dit apparaat precies is en hoe het werkt.

Een luchtreiniger is namelijk een apparaat dat wordt geleverd met verschillende filters en een ventilator. Het luchtzuiveringsapparaat scheidt ook de vervuilende deeltjes die in de lucht aanwezig zijn, elimineert geuren en andere giftige rook die in de lucht in je huis of kamer circuleert en zorgt voor schone ademende lucht in je woning.

Maar heb je er echt een nodig? Experts raden over het algemeen zeker aan om een luchtreiniger in huis te hebben, vooral in combinatie met een CO2 meter. Zo kun je er zeker van zijn dat de lucht in je huis niet alleen schoon, maar ook nog eens gezond is.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x