Straling

Overheidsdocument: Straling mobiele telefoons vormt gevaar voor gezondheid

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ministerie van Volksgezondheid van de staat Californië blijkt een document over de gevaren van de blootstelling aan straling van mobieltjes jarenlang geheim te hebben gehouden.

Het document is nu op last van de rechter alsnog vrijgegeven. Vorig jaar spande Joel Moskowitz van de Universiteit van Californië – Berkeley een rechtszaak aan tegen de staat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Volgens Moskowitz is het document zeven jaar geleden opgesteld en in de tussentijd meerdere keren aangepast, maar nooit vrijgegeven.

Hersenkanker

“Ik wil dat dit document in de openbaarheid komt omdat het publiek dan te weten komt dat het ministerie gsm-straling ziet als risico,” zei hij.

Het stuk, dat donderdag is opgestuurd naar de San Francisco Chronicle, geeft ook informatie over manieren om de risico’s te beperken, aldus Moskowitz.

In het twee pagina’s tellende document staan samenvattingen van wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat mobiel telefoongebruik op de lange termijn het risico op hersenkanker en andere gezondheidsproblemen verhoogt.

Aantasten

De elektromagnetische straling die mobieltjes uitzenden kunnen cellen en weefsel aantasten, aldus het stuk.

Ambtenaren van het ministerie doen in het document aanbevelingen om de blootstelling aan straling van mobiele telefoons zoveel mogelijk te beperken.

Zo raden ze aan wat ruimte tussen het toestel en je hoofd te houden of een headset te gebruiken. Ze adviseren daarnaast niet naast je telefoon te slapen en een mobieltje niet in je zak of op je lichaam te dragen.

Kinderen

De straling dringt dieper door in het brein van kinderen en dus moeten ouders erop toezien dat ze er zo weinig mogelijk aan worden blootgesteld.

Moskowitz is nog niet tevreden. Hij zegt namelijk dat het ministerie in strijd met de wet heeft gehandeld door het document achter te houden.

[KPIX]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

We gaan het allemaal merken. De regeringen wereld wijd hebben gekozen voor maximale Mobiele Bereikbaarheid ondanks alle bekende risicos. Het is Big Tabacco all over again!

Wat is de oplossing? Quantum tech: Paralelle moluculaire synchroon communicatie.
2 ‘Entangled’ deeltjes met altijd dezelfde trillingen gemaakt tot een walkie talkie achtig 1-lijns communicatie. Lijnloze, stralingloze communicatie zonder afstandsbeperkingen of signaal verzwakking. Grootse onzichtbare, onslijtbare en onmeetbare netwerken van instant communicatie.

johan
johan
6 jaren geleden

Oplossing is weer terug gaan naar het organische manier van leven met elkaar.
fysiek contact maken met mensen, fysiek communiceren met elkaar. en vanuit daar krijgen leren we weer onze gavens weer te gebruiken zoals telepathie hebben we helemaal heen high-tech meer nodig.

trackback
Eindtijdsignalen en andere opvallende berichten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Lilian
Lilian
6 jaren geleden

Bron?
Link naar het document?
Van wanneer was dat document?

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x