CoronaMens en Dier

Feike Sijbesma trad vlak voor rol als coronagezant toe tot toezichtsraad WEF: ‘Er is geen belangenverstrengeling’

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!

Op 23 augustus 2019 werd bekend dat Feike Sijbesma toetreedt tot de raad van toezicht van het World Economic Forum. Vanuit die functie moet hij ‘toezien op de missie en waarden’ van het WEF. Enkele maanden later, in maart 2020, werd Sijbesma door de minister van Volksgezondheid gevraagd om op te treden als speciaal coronagezant.

Hem werd onder meer gevraagd te adviseren over de diverse initiatieven rond vaccinontwikkeling en de mogelijke productie hiervan. Op 8 juni 2020 schrijft hij in een brief: “Begin april heeft de minister mij gevraagd me te richten op vaccins en te kijken waar ik het kabinet van dienst kan zijn, zoals: ‘wat zijn de ontwikkelingen’, ‘wie zijn de spelers’ en ‘wat doen die’ en ‘wat zou het Nederlandse beleid kunnen zijn’.”

‘In het landsbelang’

Op 13 augustus 2020 beweert de overheid dat Sijbesma zijn werkzaamheden als speciaal gezant ‘geheel belangeloos’ verricht. Hoe dit zich precies verhoudt tot zijn erebaan bij het World Economic Forum is niet bekend, schrijft data-analist Daniël van der Tuin op Substack. Zelf zegt Sijbesma dat hij ‘in het landsbelang’ graag bijdraagt met (vrijblijvend) advies en het delen van zijn inzichten in relevante ontwikkelingen rond vaccins.

Sijbesma schrijft op 8 juni 2020 ook dat hij de directeur en chairman van AstraZeneca goed kent en contact heeft gehad. “In deze contacten heb ik de interesse uitgesproken die Nederland en ook andere landen hebben om te evalueren dat/óf wij eventueel een deal met Oxford/AstraZeneca willen overwegen.”

Goede zaak

Hij is positief over de Inclusieve Vaccin Alliantie die door Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië is opgericht, blijkt uit de correspondentie. “Dit lijkt mij een goede zaak,” schrijft Sijbesma over de alliantie.

Op diezelfde dag, 8 juni, ontvangt het ministerie van Volksgezondheid een e-mail van het World Economic Forum. Men wil een gesprek met het ministerie over de Inclusieve Vaccin Alliantie.

Sijbesma benadrukt in zijn brief meermaals dat er ‘geen belangenverstrengeling is’.

5 51 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan Deeg
Jan Deeg
4 maanden geleden

En dat zijn broer directeur was bij een groot pharmabedrijf was natuurlijk ook stom toeval. https://www.ninefornews.nl/broer-van-coronagezant-feike-sijbesma-is-directeur-bij-vaccinreus-astrazeneca-ongelooflijk-schaamteloos/

Merijn Hugens
Merijn Hugens
4 maanden geleden

Uiteindelijk is al dat Nazi-Ongedierte afkomstig uit dezelfde Koker…Elite-Parasieten & Vrijmetselende Tempeliers…allemaal Poppenkast…voor eenieder die eenmaal het “Licht” gezien heeft is er geen weg meer terug…Deze Planeet wordt op dit moment al een paar duizend jaar geregeerd door de Duivel…dus de Grote Hamvraag is:

Wat gaan we daar nu eindelijk eens aan doen? Want het enige dat nodig is voor de Triomf van het Absolute Kwaad is voor Goede mensen om geen reet te doen…..

FYI
FYI
4 maanden geleden

‘Welnee, tuurlijk niet! Zijn broer werkt werk voor AstraZeneca, maar belangenverstrengeling doen we niet aan.’
Het gebruikelijke ontkennende geleuter..

Zie:
https://www.ninefornews.nl/broer-van-coronagezant-feike-sijbesma-is-directeur-bij-vaccinreus-astrazeneca-ongelooflijk-schaamteloos/

Thoughtful
Thoughtful
4 maanden geleden

“Zelf zegt Sijbesma dat hij ‘in het landsbelang’ graag bijdraagt…….”

Ik weet wel wat in het landsbelang is, afvoeren richting Siberië.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

49
0
We lezen graag je reactie!x