Homepagina » Bewustzijn » Wetenschappers vinden bewijs voor ‘leven na de dood’
wetenschappers-vinden-bewijs-voor-leven-na-de-dood

Wetenschappers vinden bewijs voor ‘leven na de dood’

Wetenschappers hebben ontdekt dat het bewustzijn kan blijven voortbestaan als het brein volledig is uitgeschakeld. Een onderzoeksteam van de Universiteit van Southampton heeft tijdens de grootste medische studie naar bijna-doodervaringen vier jaar lang verspreid over 15 ziekenhuizen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Oostenrijk 2000 mensen bestudeerd die een hartstilstand kregen.

Ze ontdekten dat 40 procent van de mensen die de hartstilstand hadden overleefd kon waarnemen in de periode dat ze klinisch dood waren. Eén man herinnerde zich zelfs dat hij zijn lichaam had verlaten en vanuit de hoek van de ruimte toekeek hoe hij werd gereanimeerd.

Hoewel de 57-jarige man uit Southampton drie minuten lang buiten bewustzijn en ‘dood’ was, kon hij tot in detail beschrijven wat de zusters deden en welke geluiden de machines maakten. “We weten dat het brein niet kan functioneren als het hart is gestopt met kloppen,” zei hoofdonderzoeker Sam Parnia van de State University in New York. “Maar in dit geval bleef het bewustzijn voortbestaan terwijl het hart niet meer klopte.”

“De man kon precies vertellen wat er in de ruimte was gebeurd,” ging hij verder. “Het belangrijkste was dat hij twee bliepjes hoorde van een machine die om de drie minuten een geluid maakt. Zodoende konden we berekenen hoelang de ervaring had geduurd.”

Van de 2060 patiënten wisten 330 de hartstilstand te doorstaan en zeiden 140 dat ze konden waarnemen terwijl ze werden gereanimeerd. Eén op de vijf voelde zich ‘ongewoon vredig’ en bijna een derde zei dat de tijd sneller of langzamer ging. Sommigen zagen een fel licht, een gouden flits of zonlicht. Anderen voelden zich angstig of werden door diep water gesleurd. Dertien procent voelde zich afgescheiden van hun lichaam en hetzelfde percentage zei scherper te kunnen waarnemen.

Dr. Parnia vermoedt dat veel meer mensen zulke ervaringen hebben wanneer ze dicht bij de dood zijn, maar dat medicijnen die worden gebruikt tijdens het reanimeren voorkomen dat ze het zich kunnen herinneren.

“Veel mensen denken dat het hallucinaties of illusies waren, maar de ervaringen lijken echte gebeurtenissen te zijn,” zei dr. Parnia. “Een groot deel heeft waarschijnlijk zeer heldere bijna-doodervaringen, maar is ze weer vergeten vanwege de effecten van hersenletsel of medicijnen op het geheugen.”

Dr. David Wilde van de Nottingham Trent University verzamelt momenteel gegevens over buitenlichamelijke ervaringen in een poging patronen te ontdekken. “Er is sterk bewijs dat deze ervaringen echt plaatsvinden nadat mensen zijn gestorven,” zei hij. “We weten simpelweg niet wat er gebeurt. We hebben geen idee wat er gebeurt als je sterft en hopelijk werpt deze studie daar een wetenschappelijk licht op.”

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Resuscitation.

[Daily Telegraph]
4 16 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
207 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert
Robert
6 jaren geleden

Dit is voor mij niets nieuws onder de zon. Zie het verhaal van Jesus. opgestaan uit de dood… maar zelf heb ik dit ook al een aantal keren meegemaakt. Er zijn ook mensen die een ongeluk veroorzaakt hebben met dodelijke afloop waarbij de energie van de overleden ervoor zorgde dat deze persoon op bijna dezelfde plaats ook een ongeluk kreeg… Denk eens aan de archeologen die de piramide bezochten , Leven zij nog ???
Wat denk je van de dieren die hebben ook dergelijke energieen…. (ps dit staat los van gedachten kracht want dat kan ook een hoop veroorzaken)
Maar ja wie ben ik…

Ghost
Ghost
Reactie op  Robert
6 jaren geleden

Interessant Robert.. Je schrijft: er zijn ook mensen die een ongeluk veroorzaakt hebben met dodelijke afloop waarbij de energie van de overleden ervoor zorgde dat deze persoon op bijna dezelfde plaats ook een ongeluk kreeg.. Dit doet mij ergens aan denken:

ik zag laatst een filmpje op youtube wat ging over bizar toeval. Het betrof twee broers.. De oudste broer kreeg een brommerongeluk en overleed. Hij botste tegen een Taxi op. Enige tijd later reed zijn jongere broer op de brommer van zijn overleden broer. Kennelijk was de brommer weer gerepareerd… En je raadt het wellicht al… Hij kreeg ook een ongeluk waarbij hij om het leven kwam. Het bizarre is alleen dat het vlakbij de plaats was waar ook zijn broer het dodelijke ongeluk kreeg. Het betrof dezelfde Taxi met dezelfde chauffeur en zelfs dezelfde passagier die in de Taxi zat! Je kunt je afvragen of dit nog wel toeval is… Als dit geen toeval is, dan begrijp ik er werkelijk helemaal niets van! Het enige wat ik kan bedenken is dat de tweede broer dit bewust heeft gedaan, maar waarom? In het filmpje komen meer hele bizarre gevallen van toeval aan bod…

Klein beetje nieuwsgierig geworden? Kijk op youtube en zoek: Unbelievable Coincidences | SERIOUSLY STRANGE…

Deze man heeft overigens heel veel interessante onderwerpen!

bert s
bert s
Reactie op  Ghost
6 jaren geleden

toeval

Het intreden van niet voorziene, maar desalniettemin door oorzaken bepaalde gebeurtenissen. Toevallig is alleen datgene waarvan de bepalende oorzaken door de waarnemer over het hoofd worden gezien. Het te hulp nemen van het begrip toeval is de verhulling van het eigen onvermogen of de eigen onwil de oorzakelijkheid in haar hele omvang te overzien

Roy
Roy
Reactie op  bert s
5 jaren geleden

Bert bedoeld waarschijnlijk wat hij zelf over het hoofd ziet.

emma
emma
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

ha ha ha. Die Roy en die Bert samen. Super.

hans van de mortel
hans van de mortel
Reactie op  bert s
4 jaren geleden

Toeval bestaat in de hoofden van mensen die in de evolutietheorie geloven. Dit staat gelijk met het geloof in een alleenstaande god. Zolang het bij geloof blijft is er niet veel aan de hand, behalve dan dat er veel werk aan de winkel is voor de psychiater. Maar wat erger is, mensen die geloven schakelen over op ‘zeker weten’ en zijn slachtoffer geworden – niet van toeval – maar door indoctrinatie door een ander.

Jos Busser
Jos Busser
Reactie op  hans van de mortel
2 maanden geleden

Kloot wat jij zegt Hans, hetzelfde zie je nu in de wereld over het onderwerp corona, overal in de wereld worden de mensen gebrainwashed door media, en overstelpt met de leugens hiervan, media en politiek Ned zijn nog steeds bezig met ons te brainwashen, alleen de niet slapers trappen er niet in, er komen nu steeds meer onwaarheden naar boven, en alles wijst er op, dat covid 19 een dood normale overtrokken griepvirus is, waar de zwakkere aan overlijden, maar dat is iedwr jaar het geval, Bill Gates heeft zojuist naar buiten gebracht, dat de spuiten tegen corona de werkzaamheid en de eventuele bijwerkingen, daar krijgt men geen garantie op, alles zegt genoeg denk ik

lol
lol
Reactie op  Ghost
6 jaren geleden

ach als je bedenkt hoe groot het universum is en hoelang dit al bestaat zijn een paar toevallen op zijn tijd niet heel erg vreemd hoor.

Pjotr
Pjotr
Reactie op  Ghost
5 jaren geleden

Als iedereen regelmatig van dit soort ervaringen zou hebben is het geen toeval.

marcelleke
marcelleke
Reactie op  Ghost
3 jaren geleden

<wie youtube vertrouwt dient in behandeling opgenomen te worden !

densie
densie
Reactie op  Robert
6 jaren geleden

thát’s the question!!!

Ronny
Ronny
Reactie op  Robert
6 jaren geleden

@Robert…….. niet als belediging bedoeld, maar hoe vaak ben jij “bijna” dood geweest dan ???? Gezien deze reactie die je geeft:
“opgestaan uit de dood… maar zelf heb ik dit ook al een aantal keren meegemaakt”

Voor de rest van al die verhalen van vloeistoffen en gangetjes, tunnels…….. ik heb zo m’n bedenkingen. Deze hebben allemaal een “theorie” of weten wat er gebeurt en waarom. Ik zou deze aanraden eens contact op te nemen met de onderzoekers. Als ik het zo lees kunnen jullie deze mensen een hoop tijd en geld besparen met dat gebrabbel…….

Keesoe
Keesoe
Reactie op  Robert
6 jaren geleden

@Robert: Als ik denk aan die archeologen denk dan vind ik ze zielig dat ze niet wisten dat zuurstof ook kan verrotten. Door duizend jaar oude zuurstof in te ademen hadden ze zichzelf vergiftigd en zijn daardoor dood gegaan. Genoeg bewijzen hiervoor ga ze niet voor u bij elkaar zoeken sorry. Dit had dus niks met energieën te maken.

henk
henk
Reactie op  Robert
5 jaren geleden

Wij worden steeds inteligenter,nee dus,de geleerden doen onderzoek na de dood,sorry mensen,als je dood bent dan ben je dood,je wordt verbrand of je verrot in de grond en maar denken hoe eng dat is,je hoeft niks te denken DOOD IS DOOD en laat je niks wijsmaken.

kimberly
kimberly
Reactie op  henk
5 jaren geleden

hoe verklaar je de mediums da die iets over een persoon zegen die ze ni eens kennen of dat jongentje dat een on opgeloste moord oploste omdat hij het zelf meemaakte een kind van 7 heeft nog niet genoeg verstand om allemaal de nieuws berigten te volgen en een conclusie te trekken die vervolgens ook nog een waar blijkt te zijn of wel dan dood is dood zeg je he daar wil k je best over 20 jaar nog eens over horen

anoniem
anoniem
Reactie op  kimberly
4 jaren geleden

Ja idd hij is gwn bang dat het waar is en hoe denk je anders dat we op de wereld zijn gekomen? Niet met voortplantingen van bacteriën hoor en apen waren er in de oertijd nog niet

Leo
Leo
Reactie op  anoniem
3 jaren geleden

Kijk eens earth & space
The making of earth
Zeker weten id het leven gekomen door bacterien
Ons lichaam en lucht bestaat uit bacterieen zuurstof en koolmonoxide.
En zeker zijn onze voorouders apen

ann
ann
Reactie op  henk
5 jaren geleden

ik heb ook niet zoveel bijgeloof maar als ik denk aan de wet van behoud van energie, dan ga je je toch afvragen waar de energie van leven/gedachtes/herinneringen ineens heen gaan op het moment dat iemand dood gaat? het is ja ook niet zo dat je lichaam ineens meer warmte krijgt ofzo wanneer je dood gaat. dus in dat soort dingen gaat die energie niet zitten.
En hoe kan die energie weg gaan terwijl het lichaam nog leeft? wanneer iemand bv hersendood is.

Ook dingen als emoties, zijn maar lastig te verklaren. niet zozeer dat we reageren op hormonen ed. maar Waarom reageren mensen anders op dingen. Waarom hebben we eigenlijk besef en wat is dat?

en over “je geest” gesproken. Ik denk bij een geest aan een persoon met zijn visies, gedachten en ervaringen. dat heeft hij verkregen in zijn leven. Als iemand dood gaat is dat dus weg. Opgeslagen informatie verloren.. Maar hoe zit het met instinkt? waarom weten dieren instinctief dingen? Is dat hetzelfde als een gedachte, kan dat er dus als zijn voordat je überhaupt bestaat?

Over leven na de dood denk ik niet dat het beeld is wat men verzonnen heeft bij verscheidene religies. Maar ik geloof wel dat we er ooit achter gaan komen wat onze gedachtes nu eigenlijk zijn en dat dat een hoop kan gaan verklaren wat er met ons gebeurt wanneer we dood gaan. Hoe eng dat ook zal zijn.

Pascal
Pascal
Reactie op  ann
4 jaren geleden

energie gaat nooit weg ! het veranderd van vorm !! onze ziel of life force hoe je het ook wilt noemen verlaat ons lichaam ( gereedschap wat we nodig hebben om in een materiele wereld te kunnen functioneren ) lees of kijk op youtube
steward zwedlov zelf healing HEEL INFORMATIEF

tom
tom
Reactie op  Robert
5 jaren geleden

voor dat iemand sterft kan men al dood zijn en nooit geleefd te hebben.ik ben er zo een al velen.

nadien
nadien
Reactie op  Robert
5 jaren geleden

Zelf heb ik meerdere malen zulke ervaringen gehad. echter niemand wil mij geloven.

Hans
Hans
Reactie op  nadien
5 jaren geleden

Hoi Nadien,

Troost je met de gedachte dat we in het westen leven waar spreken over de dood taboe is.
evenals spreken over bde, reïncarnatie en karma.
Liesbeth Jusia geeft lezingen over wat er gebeurt na de dood.
Probeer lotgenoten te vinden.
Groetjes,
Hans

tom
tom
Reactie op  Robert
5 jaren geleden

helemaa mee eens

Lilly
Lilly
Reactie op  Robert
4 jaren geleden

Hoe bedoel je? Ik denk dat je maar 1 keer leeft en dat is dit. Jou leven, hoe oud je bent en hoe je je hebt.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Robert
4 jaren geleden

LS…

Probleem is alleen dat die Jezus waar jij het over hebt nooit heeft bestaan.

Martin
Martin
Reactie op  Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

Zelfs de duivel geloofd in JESUS en hij sidderd! Maar ongelovige niet en dat is beangstigend Dat JESUS heeft geleefd is historisch bewezen. HIJ heeft gezegd IK BEN DE WEG DE WAARHEID EN HET LEVEN!

frans
frans
6 jaren geleden

Ja, ja, de wetenschap dringt door.
He, he, het was er altijd al!
De aarde en mensheidsontwikkeling is nooit zonder de Geestelijke wereld geweest, had niet eens kunnen onstaan!
Zonder aarde geen mensen en zonder mensen geen aarde.

Ruud
Ruud
Reactie op  frans
6 jaren geleden

“Zonder aarde geen mensen en zonder mensen geen aarde.”
Dat meen je toch niet echt he
Ik denk dat de aarde een stuk beter af zou zijn zonder mensen …

pietsnot
pietsnot
Reactie op  Ruud
6 jaren geleden

Go Ahead,,,, Jump .!!

Edwin
Edwin
Reactie op  Ruud
6 jaren geleden

Hoezo, jij bent toch OOK een mens?
Heb je zo’n hekel aan jezelf dan?

Youssef
Youssef
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

Dat meen je toch niet zeker? hoe bedoel je OOK een mens? we zijn slechts atomen die aangetrokken worden door een planeet. stofdeeltjes die gevangen zijn genomen in het heelal door de zwaartekracht van deze planeet.

Madrox
Madrox
Reactie op  Ruud
6 jaren geleden

save the planet kill yourself

R.M.G. Hof
R.M.G. Hof
Reactie op  Madrox
6 jaren geleden

Dat meen je toch niet,save de planet, kill yourself??????
Je hebt en bent hier op aarde met een taak, om mee te helpen met deze malle molen van het leven, waar jij óók een rondje mee moet draaien. Normen en waarden, je te houden aan wat de wet je voorschrijft, en de vrije wil gekregen,om te doen, “DAT” wat volgens je natuurlijk verstand, en gevoelens je ingeven, en te weten wat het verschil is tussen goed en kwaad.

Geert
Geert
Reactie op  R.M.G. Hof
6 jaren geleden

Je maakt een grap toch? Mijn taak in dit leven is dus te leven volgens de regels die andere mensen voor mij hebben gemaakt. Vrije wil is slechts een illusie die wij vertellen aan mensen die denken dat ze beperkt worden in hun vrijheid. Wat uiteraard ook zo is. Deze hele aarde zit vol met regels en beperkingen die wij zo nodig vinden om aan andere mensen op te leggen. Vertel me dan alsjeblieft niet wat het doel is van het leven hier op aarde. Het doel zou volgens jouw zijn dat ik als een mak lammetje alles te doen wat er tegen mij gezegd wordt door anderen, wat je vervolgens koppelt aan ´vrije wil´. Wat is dat ´verschil tussen goed en kwaad weten´. Alsof er iemand op de wereld is die oprecht een lijn kan trekken tussen goed en kwaad, dat zo´n relatief begrip.
Daarbij zou de aarde wel degelijk een stukje beter af zijn zonder ons mensen, wij hebben namelijk de aarde puur en alleen gebruikt en lopen uitputten voor ons eigen belang.

ann
ann
Reactie op  R.M.G. Hof
5 jaren geleden

@ geert.

en toch zit er een kern van waarheid in. Er is wetenschappelijk aangetoond dat mensen moeite hebben met schaamte. Dus door met elkaar regels te maken en deze na te leven creëren wij een wereld voor onszelf waarin we ons veilig voelen. Wanneer we ons veilig voelen kunnen we ons voortplanten. Beetje de reden waarom we hier zijn denk ik.
Op een of andere manier is alles tijdgebonden

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  R.M.G. Hof
4 jaren geleden

LS…

Schrikbarend deze stelling van een achterlijke dominee die onbeschaamd doorgaat met een doctrine die alleen maar afhankelijkheid en ellende heeft voortgebracht voor mens en dier !

logicaismoeilijk
logicaismoeilijk
Reactie op  Ruud
6 jaren geleden

Denk niet dat de aarde een mening heeft.

kimberly
kimberly
Reactie op  Ruud
5 jaren geleden

niet waar want de mensen ontwikkelen de aarde verder zonder mensen ook minder planten die dan makelijk uit sterven dat zelfde geld voor dieren en dan krijg je dat de aarde eindigt al mars ofzo

Tim
Tim
Reactie op  Ruud
5 jaren geleden

122 mensen die het leuk vinden dat de aarde beter af is zonder mensen

ted ijssels
ted ijssels
Reactie op  Tim
5 jaren geleden

bepaald soort mensen wel met name gehersenspoelde mensen , die doen iets tegen hun wil .. als we niks geleerd zouden krijgen handeld men allemaal instinktief. dus dat blijkt toch het beste want een hoop dingen kunnen we zelf makkelijk maar het word aangepraat om te leren. wie bepaalt er nou wat het beste voor ons is .. mensen denken dat ze kunnen denken

Djorn vd
Djorn vd
Reactie op  Tim
5 jaren geleden

Helaas voor de aarde ben en blijf ik er hopelijk nog een hele tijd!?

Enrico Foppen
Enrico Foppen
Reactie op  Ruud
3 jaren geleden

met mensen ook geen aarde

Ricardo
Ricardo
Reactie op  Enrico Foppen
2 jaren geleden

nee daarom leven we … duhhhh.
zonder mensen was de aarde niks en
leefde we ook niet.. stupid people. wees dankbaar voor alles inplaats van zeiken.

Arn StarChild
Arn StarChild
Reactie op  Ruud
1 jaar geleden

Hoi:

Je bent niet alleen een mens van vlees en bloed, in materie:, maar een ZIEL, een GEVOEL en Emoties, waar je eigen denken, je gedachten van visies, versies, imaginatie en dromen zijn, waarbij alle concrete verstanden, met nuchtere logica en rationaliteit, niet zonder je spontane vrije GEEST, buiten je BOX/Cocon, om inspirationeel vanuit je Natuurlijke Aanleg te Co-Creeren, en te vertrouwen in je authentieke HART, dat de Natuurlijke Wijsheid heeft, om in Vrede, Harmonie en Balans, onbegrensd, ongelimiteerd en onbeperkt FANTASIE heeft, om het ONWAARSCHIJNELIJKE, deze KOSMOS in deze GALAXIS en deze ZONNESTELSEL, dat het niet gecreerd is, maar in multiwerelden en dus multidimensies, binnen de droom-visioenen van elke bezielde spirit-wezen, het oneindige en eeuwige eenheidszelfbewustzijnslagen van ALL wat metafysiek, esoterisch en filosofisch met alle wereldse en buitenaardse wetenschappen door elkaar heen, van de verledens tot heden dagen toe. Vertrouw je ONAFHANKELIJKE Intelligentie en INTUITIE-INSTINKT, om het heft in eigen hand te nemen waarbij geen berg en geen dal te hoog en te diep is: we zijn ALBESTAAND en deze een van de vele alternatieve optie parllelle-werelden universum van 5 zintuigen homo-sapiens, met concreet debatterend-discussierend VERSTAND, dat niks met ervaringen, waarnemingen en deelnemingen te maken hebben, van niet-burger-elite cooperatiia oscillatiese-business vrije marktwerking geconcurreerd, competitie om meer winst voor enkelen en weinig voor de velen: de hele economische-politieke-religieuze elite-burger “sociaal-liberaal-democratie”, met leiders en volgers. Ben JIJ VOLWASSEN? Zelfstand, onafhankelijk en autonoom, vanuit je eigen ZELFGEWETEN, met zelfverantwoording te LEVEN en LATEN LEVEN, vanuit je potentieel, vitaal, esentieel voor je PAD VAN ZELFBEKRACHTIGING, om niet om te komen van de dagelijkse sleur in welvaart-luxe, maar om je GEEST wgenwijd RUIM open te stellen.

bikermouse
bikermouse
Reactie op  frans
6 jaren geleden

ik weet niet of je op school hebt opgelet Frans want dan had je geweten dat de wereld er al milioenen jaren was voor dat er überhaupt sprake was van mensen dus een aarde zonder mensen kan heel goed en ja ik ben ook mens maar zeg dat de wereld beter af zou zijn zonder mensen

Jeanôt
Jeanôt
Reactie op  bikermouse
6 jaren geleden

Maar klopt het dan ook, dat verhaaltje wat ze je vertelde op school?

Natascha
Natascha
Reactie op  bikermouse
6 jaren geleden

Alles hangt op bewijzen, zo de praktijk uitwijst. Maar bewijzen voor zijn altijd met bewijzen tegen te bestrijden. Zo draaien we fijn in kringetjes rond. Dus bestaat de aarde miljoenen jaren? Ik was er niet bij, maar ik weet ook dat onomstotelijke bewijzen niet te vinden zijn. Je zult dus toch zelf wat knip en plak werk moeten doen rondom alle theorieën, even zonder het uitgaan van zogenaamde feiten. 🙂 Succes!

San
San
Reactie op  Natascha
6 jaren geleden

Nee. Er is genoeg bewijs om er veilig vanuit te gaan dat de aarde ouder Is dan de mens. Weet je eigenlijk wel wat een theorie Is? Heb jij ooit ECHT moeite gedaan om uit te zoeken hoe het zit? Weet je eigenlijk wel hoe de wetenschappelijke methode wordt gehanteerd. Ik vind het fijn dat ik openheid in je reactie meen te vernemen, maar het wordt langzaam tijd dat mensen toch echt met een wat gezonder verstand naar de wereld gaan kijken.

chark
chark
Reactie op  Natascha
6 jaren geleden

Lees de koran

chark
chark
Reactie op  Natascha
6 jaren geleden

Lees de koran krijg je meer duidelijkheid

geinteresseerdehollander
geinteresseerdehollander
Reactie op  chark
6 jaren geleden

Bedoel je Allah is de essentie van al het bewustzijn. Bij geboorte krijg je daar een deel van en in e dood geef je het terug?

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  chark
4 jaren geleden

LS…

Religie is de bron van alle kwaad en misleiding op aarde. De Koran en de Bijbel zijn een samenraapsel van oudere geschriften en naar gelang de bruikbaarheid ter onderdrukking van de mens herschreven en herinterpreteerd …

ali
ali
Reactie op  chark
3 jaren geleden

Lees de Koran? Dat boek is voor achterlijken.

Toen hij de plaats van de zonsondergang bereikte, zag hij haar ondergaan in een bron van modderige (hete) water.
Koran 18-86

Peter
Peter
Reactie op  Natascha
5 jaren geleden

Nog nooit in een museum geweest?
Skeletten van dinosaurussen die 100miljoen jaar oud zijn.
Mens, ga naar een museum, lees een boek en kijk naar canvas of bbc ipv vtm en vt4!

Ricardo
Ricardo
Reactie op  bikermouse
2 jaren geleden

En hoe kan de mensheid weten dat de aarde er al miljoenen jaren was? wat een bullsh*t zeg.. dat kan je niet weten.

redice
redice
Reactie op  frans
6 jaren geleden

wake up! wij, de mens zijn de parasieten op deze aarde..onze volgende stap is overspringen naar een andere “cel” of in mensentaal andere planeet om die op zijn beurt te vernietigen..das eens een andere manier om tegen het menselijk ras aan te kijken, nietwaar??

matthijs
matthijs
Reactie op  frans
6 jaren geleden

een bewustzijn kan waarnemen.een onderbewustzijn slaat gegevens op functioneert onafhankelijk van de wil van een mens en komt ook in dromen opzetten in verdraaide vormen.een lichaam sterft.het organisme is niet meer.de zintuiglijke waarnemingen vallen uit.echter het onbewustzijn kan zeker meer meenemen.

P. Heijn
P. Heijn
Reactie op  frans
6 jaren geleden

Als je een beetje hebt opgelet bij biologie dan weet je dat je hier geen professor voor hoeft te zijn. Klinisch dood is niet hersendood. Daarom kan je na bijv, met VEEL geluk na een kwartier nog gereanimeerd worden en soms met niet al teveel schade weer herstellen. Dat je circulatie niet meer werkt wil niet zeggen dat je hersenen geen zuurstof meer hebben. Deze kunnen dus (op een laag pitje) nog steeds signalen opvangen door zintuigen…. Geloof dit soort simpele berichten niet en verdiep je eens in de wereld om je heen.

IemandDieBiologieStudeert
IemandDieBiologieStudeert
Reactie op  P. Heijn
6 jaren geleden

Ok kennelijk is een beetje opgelet hebben bij Biologie niet voldoende voor jou geweest. Klinisch dood houdt in dat er geen hersenactiviteit meer is te meten. Dat jij dan beweert dat er wel hersenactiviteit is vind ik een beetje raar.

Jan
Jan
Reactie op  IemandDieBiologieStudeert
4 jaren geleden

Maar je weet als bioloog wel dat je na een hartstilstand je niet hersendood bent per se.

We weten ook dankzij Einstein dat tijd relatief is. (Ik ga niet doen alsof ik dat zelf had bedacht zonder Einstein. :P)

We weten ook dat onze hersenen in staat zijn werelden te bedenken in de vorm van dromen en nachtmerries die geen werkelijkheid zijn.

Bovendien weten we amper iets over onze eigen hersenen.

Nu we dit optellen vind ik het helemaal niet raar dat sommige mensen in bepaalde omstandigheden een soort geheugen hebben over het proces van hun eigen dood.

Bijvoorbeeld: als iemand jou roept en je bent aan het dromen dan verzint je brein een hele droom eromheen. In de droomwereld lijkt het net alsof er uren voorbij zijn gegaan en je wordt wakker met je vrouw die je wakker maakt en je naam roept.

Dit is hetzelfde als de man die een paar geluiden hoort. Hij was helemaal niet dood. Maar wel bijna. De kundige mensen hebben de man in leven weten te houden. En nu heeft hij een herinnering die niet helemaal klopt met de werkelijkheid. De droomdwereld en realiteit in 1.

Is dit niet veel aannemelijker dat er leven is na de dood? Is het niet veel aannemelijker dat het concept van een leven na de dood bedacht is door de angst voor de dood? Dat wij liever niet dood willen. Dat wij het concept doodgaan maar eng vinden omdat wij niet weten wat er precies gebeurt. En het niet weten is precies waar mensen zo angstig vasthouden aan een god, omdat die een verklaring geeft en dan hoef je geen zorgen te maken over het onbekende. Wat het onbekende is veel te eng.

🙂

Jan
Jan
Reactie op  Jan
4 jaren geleden

Correctie: Is dit niet veel aannemelijker dat er geen leven is na de dood?

A.M. de Bruin
A.M. de Bruin
Reactie op  Jan
2 jaren geleden

Dat is maar de vraag. Velen zien gedetailleerd wat er op dat moment gebeurt en kunnen dit achteraf beschrijven. Dat toont toch aan dat je hersenen toch echt niet aan het dromen zijn. Er moet dan toch meer aan de hand zijn.

H.v.d.Heuvel
H.v.d.Heuvel
Reactie op  frans
4 jaren geleden

Dit is de belachelijke verklaring die ik in mijn leven heb gehoord, de aarde kan best zonder de mens integendeel wij mensen maken de aarde kapot en ook zijn eigen, zonder de mens is de aarde het beste af.helaas.

H.v.d.Heuvel
H.v.d.Heuvel
Reactie op  H.v.d.Heuvel
4 jaren geleden

Zal even mijn reactie bij lichten, Het is allemaal begonnen de (ellende) met de oerknal, het leven begon althans voor deze aarde, en als je goed om je heen kijkt dan is deze wereld niet aardig voor elkaar, alles moet kapot ja erosie zoiets moet je hebben anders kan je niks bouwen, maar al snel waren er planten (het leven is zelf scheppend hoeft geen toverstafje aan te pas te komen) en die willen licht en zo veel mogelijk daarom is de klimplant in het leven gekomen en wilde dieren willen voedsel en nu komt het mensen willen alles hebben, ja iedereen is een egoïst maar de mens spant de kroon, en nu de vraag waarom is dit alles begonnen wat is het doel?????

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  frans
4 jaren geleden

LS…

De mens als mislukt project van buitenaardse knoeiers loopt hier nog maar net rond. En kijk wat een kolere zooi ze er van hebben gemaakt.

gretchen
gretchen
Reactie op  frans
1 jaar geleden

tja dit is een heel verkeerd begrip de aarde bestond al heel lang voordat er uberhaupt mensen verschenen ik denk dat deze persoon het verkeerd begrijpt wel waren er al dieren dus het moet zijn de aarde kan best zonder mensen hoor maar zeker niet zonder dieren die waren er sowieso al veel langer op deze planeet.

lange
lange
6 jaren geleden

Zonder mensen geen aarde??,wat is dat nu weer voor flauwekul???,ik zie nog steeds nergens geen ”bewijs”in het hele verhaal,niks nieuws.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  lange
4 jaren geleden

LS…

Nergens geen bewijs ? Dus bewijs !

Lalalalalaria
Lalalalalaria
6 jaren geleden

We leven allemaal in een “vat” van vloeistof. Door je te focussen en diep te consentreren en een OBE te bereiken kan je trachten te ontsnappen uit dit vat. De echte realiteit ervaar je dan door uit dit deze vloeistof te stappen. Echter is dit niet makkelijk. Je zal ook een grote ring zien waardoor je heen moet. Success aan allen die dit proberen. Ikzelf ben al aan de rand van de ring geraakt maar er nog nooit helemaal door. Ooit zal het lukken. Waarschijnlijk op mijn laatste dag.

Edwin
Edwin
Reactie op  Lalalalalaria
6 jaren geleden

Ach welnee…je bent overal aanwezig. HIER en NU.
Ik ben WEL zover gegaan…daar was JIJ ook, voorbij die “ring”, iedereen IS daar.
We zijn geen wezens die in ruimte en tijd leven.
Ruimte en Tijd leven IN ons, dus net andersom…
Wat we ook zien, of horen, of voelen: Wij ZIJN Dat!

Draai alles wat je is aangeleerd om, en dan zal je het vinden!
Zoek het antwoord niet buiten jezelf, maar binnenin!
Ken U zelve!

Boppie
Boppie
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

Mooi gezegd Edwin… We zijn. Als je dat kunt voelen ben je vrij 🙂

Padja
Padja
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

Mooi gezegd Edwin!
“Wat we zien….wij ZIJN dat”
Ik maak me ernstig zorgen over hetgeen IK zie; honger, onrecht, armoede etc.

Edwin
Edwin
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Da’s normaal Padja: We maken ons allemaal zorgen over ons zelf, dus OOK over wat we zelf zien/horen/voelen.

Zie het als een “heilige vorm” van Egoisme: Je laat jouw Ik zo groot worden, dat het hele Universum er in past!
Op deze manier zie je iedereen als een stukkie van jezelf…Aan jezelf denken word dan ook: aan een ander denken.

Hoe je het ook noemt doet er niet toe: God/Boeddha/Tao…Ik zie alleen maar Goden/boeddha’s.
Iedereen is voor mij God/Boeddha, ook de stoute mensjes dus die iedereen pijn doen en ook die stoute priestertjes dus…Iedereen is God..Hier EN NU.
Alleen die stoute agressieve Boeddha’tjes/Goden hebben dat nog niet door dat alles EEN is, en dat alles en iedereen God/Boeddha is, en dus EEN is met henzelf, en daarom lopen ze zo de boel te verzieken.

Het is onze eigen blindheid, onze hardnekkige weigering om in te zien dat alles altijd al EEN was-IS-zal zijn, die al de religieuze waanzin veroorzaakt van “strijden voor het licht”.
We moeten niet trachten iets te bereiken, wat we altijd al zijn geweest, dus ook niet streven naar een eenheid in de toekomst, want dit verlangen is gebaseerd op een tekort aan inzicht en dus ook zelfkennis.
Trouwens: als tijd niet bestaat, hoe kunnen we dan ooit verwachten dat de toekomst beter wordt? Ook Illusie!!

Barbara.van Bragt
Barbara.van Bragt
Reactie op  Edwin
5 jaren geleden

De tijd staat stil, wij zijn het die voorbij gaan!

Leo
Leo
Reactie op  Edwin
3 jaren geleden

Je kan nks recht praten wat krom is.

rick
rick
Reactie op  Lalalalalaria
6 jaren geleden

de matrix

lol
lol
Reactie op  Lalalalalaria
6 jaren geleden

ehm Robert, Jezus was 3 dagen lang dood. Net iets te lang om dit verschijnsel te koppelen aan het onderzoek dat hier gedaan is. En die archeologen zijn inmiddels al een tijd verklaart. Men dacht destijds aan een ”vloek van de Faraoh” maar door een muggenbeet bleek de beste man geïnfecteerd te zijn geraakt. De andere archeoloog die zichzelf ophing een maand na zijn bezoek aan de piramide, had zijn vrouw van toegegeven dat hij al jaren met een depressie kampte. Ook is er onderzoek gedaan naar de balsems die de oude egyptenaren gebruikten. Zij gebruikten destijds (vaak) een bepaalde stof waardoor er giftige gassen vrij kwamen als deze balsems lange tijd binnen een gesloten ruimte verbleven. Hierdoor zijn meerdere archeologen (die vooral in de tijd dat er nog vele tombes werden ontdekt) weinig vanaf wisten overleden aan complicaties van het langdurig inademen van deze gassen.

Boppie
Boppie
6 jaren geleden

Ik vind het goed dat de wetenschap dit serieus gaat nemen en onderzoekt.

Dit onderwerp wordt anno 2014 zo belachelijk gemaakt en voornamelijk door mensen (just my experience) die zo ver af staan van enige vorm van zelfkennis en (spirituele/geestelijke) ontwikkeling.

Kortom, een heel goed begin van een wereld in verandering.

J. Selten
J. Selten
6 jaren geleden

Dr. Parnia vermoedt dat veel meer mensen zulke ervaringen hebben wanneer ze dicht bij de dood zijn, maar dat medicijnen die worden gebruikt tijdens het reanimeren voorkomen dat ze het zich kunnen herinneren.

Goh, nee echt? Weer dat gif dat ze medicijnen noemen dat ons van het Goddelijke afhoud. Stel je voor je herinnert je hoe het kan en moet zijn… Dan zal er het een en ander moeten veranderen en daar is de mens (een heel erg klein deel dan) wel weer bang voor…

Ach ja.

bert s
bert s
6 jaren geleden

Ik blijf hier moeite mee hebben, dood is dood. Ik ken drie mensen die door een reanimatie weer tot leven zijn gewekt en geen bijna dood ervaring hebben gehad. Een van de drie, hij is gelovig, zit er zelfs mee dat hem dit niet is overkomen en vraagt zich nu af of hij wel in de hemel zal komen.
Het komt bij mij een beetje over als wishfull thinking, wees niet bang er is leven na de dood. En dan WAT, tot in de oneindigheid wat ronddwalen in een spirituele vorm, wat gaan rondspoken uit pure verveling. Och nee, dat is ook zo, we gaan dan misschien uiteindelijk naar de hemel en dan gaan we ons daar tot in de eeuwigheid mekaar zwaar irriteren en daar is alles goed en fijn en lopen er allemaal maagden rond waar we niks mee kunnen want we zijn in een spirituele vorm en als we er wel wat mee kunnen zijn ze zo maagd af en dan is dat fabeltje ook weer voorbij. En heb je pech dan zit je tot in de eeuwigheid opgesloten in de hel, ondraaglijke pijnen en dat soort tijdverdrijf bezigheden.
Wat ik denk bij deze bijna dood ervaringen is dat de zuurstof die nog aanwezig is in de hersenen deze ervaringen creëren en dat klinisch dood zijn iets anders is dan echt dood zijn.
Let wel, een ieder die er anders over denkt heeft daar zeker recht op.

wolfje
wolfje
Reactie op  bert s
6 jaren geleden

mijn mening: leven na de dood bestaat wel. beetje helaas denk ik wel eens. verder ben ik het helemaal eens met bert. zit je in de hemel met die chef die je leven zo verzuurde. of je besluit te reincarneren omdat je het ‘pad’ nog niet voltooid hebt. zit je weer in die zooi hier

Padja
Padja
Reactie op  wolfje
6 jaren geleden

Ik denk dat je samen met je chef giert van het lachen. Zoals je hier uit een spookhuis komt en de maker bedankt voor die ervaring.

Padja
Padja
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Als je genoeg hebt van al die lieve zoetzaligheid kun je besluiten nog een rondje “spookhuis” te doen.
Pad was allang voltooid maar ja hooooor, daar ben ik weeeeeeer. 😉

Edwin
Edwin
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

“Hier-Na-maals”, of “hier-nog-maals” ?

Sina
Sina
Reactie op  wolfje
5 jaren geleden

“….zit je in de hemel met die chef die je leven zo verzuurde….” Dat kan dus al niet. Je zit daar niet met mensen die je wel of niet kent, je zit daar met zielen. Tussen zielen en mensen, daar zit een groot verschil. 😉

R.M.G. Hof
R.M.G. Hof
Reactie op  bert s
6 jaren geleden

Mijn eigen Vader heeft ons een prachtig beeld gegeven van hoe je mooi en fijn oud kunt worden, zes keer een hart infrakt, een man met normen en waarden, heb duidelijk gevraagd wat, of hoe hij tijdens zijn weg zijn ook wat heeft gezien/beleeft, nee mijn kind “NIETS” was helemaal niet bang om dood te gaan 97 jaar , hij heeft /had het allemaal in deze malle molen van het leven wel gezien , was altijd héél nieuwschierig naar vernieuwingen, een hele warme intelligente man, die mij troostte als hij weer voor de zoveelste keer aan de Hartmonitor lag, omdat ik hem niet wilde missen.

Keesoe
Keesoe
Reactie op  bert s
6 jaren geleden

Opzich kan ik het vinden met uw ideeen maar na de dood moet u natuurlijk niet zien als iets wat vergelijkbaar is met het leven.
Eindeloos ronddwalen is er natuurlijk niet bij. Tijd en ruimte zou niet bestaan na de dood. Maar dat is iets wat we tijdens ons leven niet voor kunnen stellen. Wij denken nou eenmaal in tijd en ruimte dus wat er na de dood is zullen wij “nooit” weten of kunnen bedenken voordat we zelf dood zijn.

marcelleke
marcelleke
Reactie op  Keesoe
3 jaren geleden

Verstandige redenering !

Moi
Moi
Reactie op  bert s
4 jaren geleden

We denken allemaal menselijk omdat ons frêle en beperkte brein niet capabel genoeg is om iets anders dan menselijke dingen te denken. Verveling bestaat omdat wij mensen zoiets als tijd hebben verzonnen. Eigenlijk bestaat tijd niet. Wat is tijd eigenlijk? Ook onder, boven, links en rechts bestaan niet. Deze termen krijgen in de ruimte waar o.a. gewichtsloosheid is een heel andere betekenis! We leven in drie dimensies maar er zijn meer dimensies. Daar kunnen we ons ook geen voorstelling van maken. Ook niet dat ruimte door zwaartekracht gekromd kan worden. We weten niet wat er na de dood is. en als er iets is (wat ik zeker geloof) dan is het sowieso iets wat ons menselijk voorstellingsvermogen te boven gaat. Ik zie het wel. Ik laat dat stukje aan God over. Daarom is hij ook de almachtige en niet wij.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  bert s
4 jaren geleden

LS…

Probeer je maar eens te ontdoen van al die gedachten en narrigheid waar ook ik last van heb. Probeer maar eens leeg te worden. Dan kom je dicht bij een vorm van vrede die mogelijk te vergelijken is met leven na de dood…

Faith
Faith
6 jaren geleden

Het is meer een intuitieve kwestie. Je kan er over praten zoveel als je wilt, je gaat er niet uit komen. Er zijn mensen met een lijntje met Boven en anderen hebben dat niet. Ook niet erg. De een kan de ander onmogelijk overtuigen en dat hoeft ook niet, men mag gelukkig overtuigd zijn van wat men wil. Zo zijn er ook hele volksstammen mensen overtuigd dat de msm de waarheid spreekt. Anderen voelen al jaren en jaren op hun klompen aan dat er iets heel erg fout zit, en ook al komen er nog zoveel bewijzen boven tafel, kunnen die de opposite overtuigen? Toch ook niet. En dat hoeft gelukkig ook niet. We gaan het snel zien wat de waarheid is en wat niet.

bert s
bert s
Reactie op  Faith
6 jaren geleden

Je opmerking dat we het wel eens snel kunnen gaan zien vindt ik een interessante opmerking van je.
Misschien heb je weleens gehoord van Jonathan Cahn, deze joodse priester heeft zeer interessante ontdekkingen gedaan waar ik als ongelovige toch zekers mijn wenkbrauwen bij moest fronzen. The Harbinger en de mystery of the shemitah zijn toch misschien wel eye openers.
http://www.youtube.com/watch?v=dmOJ-T4ax5w
http://www.youtube.com/watch?v=arBBn-1c0Rc

Padja
Padja
Reactie op  bert s
6 jaren geleden

Hi Bert,
Ik heb net 1e YT bekeken.

Meest opvallende is de datum 9/11, het wordt judgement van god genoemd vanwege die getallen in de bijbel.
Waar hij aan voorbij gaat is dat de planners van die aanslagen wellicht goed op de hoogte waren en daarom expres die datum gekozen hebben.
Dat je alles wat stuk gaat weer herbouwt is logisch en van alle tijden. Dat we symbolisch een boom planten is wereldwijd en van alle tijden. Idem voor het leggen van de “eerste steen”. Dat gebeurt overal en altijd, op alle dagen en op alle plekken. Dus ook op bijbelse dagen. En zelfs op bijbelse plekken.

Ik vind het voor een gelovige best lastig dat god altijd maar boos lijkt te zijn en dat destructie en ellende weer in de schoenen van god geschoven wordt.
Jammer dat ie nou nooit s wat gezelligs kan doen ipv vernietiging en ellende.

Faith
Faith
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Hoi Bert, die eerste youtube gaat inderdaad weer over occulte gekkies die met cijfercombinaties uit de bijbel aan de slag gaan om gebeurtenissen te laten plaatsvinden. Hoe mystiek. gaap. 3D ten voeten uit. Die tweede heb ik nog niet gezien maar ga ik zo doen. Ik bedoel met snel zien wat de waaheid is omdat we ons steeds verder ontwikkelen en in steeds hogere energievelden bevinden, wat zijn weerslag op de hele planeet heeft. Je ziet nu toch al wat er allemaal openbaard wordt, en als Putin straks weer in de spotlights gaat staan met Edward Snowden, dan is de wereld helemaal in shock! Er gebeurt heel veel en de msm heeft steeds meer moeite om het onder de pet te houden. Kun je niet zien en horen dat het oude systeem op zijn voegen staat te kraken? Ik wel. Dat is dus de aanvang van veel betere tijden. Alle rottigheid zal vedwijnen. Het Aquarius Tijdperk gaat nu in.

Faith
Faith
Reactie op  Faith
6 jaren geleden

De tweede youtube valt ie meteen met de deur in huis: even before it came out…bla bla…interview…bla bla…CD series…blabla…New York Times, cabal gepromoote rotzooi dus… bestseller…sold two million books…nou dan ben ik weg. De darkies hebben hun tijd er toch wel op zitten maar denken de schaapjes nog even extra bang te maken denk ik.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Padja
4 jaren geleden

LS…

De Cabal van de numerologie is gebaseerd op de zogenaamde heilige en minder heiige getallen en een uitvinding van Satan… Bedenk dat Satan en de Satanisten op aarde zich laven en voeden aan de energie die vrijkomt bij het lijden van de mensen. Het liefst in de meest wanstatige vormen zoals bij marteling, pedofilie. oorlog en noem maar op. Valt het niet op dat juist de koningshuizen en de zogenaamde presidenten de grootste smeerlappen voortbrengen. Die staan het dichts bij Satan en de macht !

Padja
Padja
Reactie op  bert s
6 jaren geleden

2e filmpje ook gezien.
Vond je dat echt eye openers?
Elke 7 jaar is er een jaar waarin vervelende dingen gebeuren, dat noemen zij Shemitah.
Alles wat er in zo’n jaar gebeurt wordt uitvergroot. Wat er buiten zo’n jaar gebeurt lullen we niet over. Oorlogen die erin vallen zijn Shemitah. Oorlogen die er niet vallen noemen we niet.

Iedereen kan voorspellen. Roep maar een jaar en datum; er valt achteraf altijd wel iets aan vast te koppelen.

Ikzelf zou het fijn vinden als god die geweldige gaven nou s voor wat leuks zou mogen gebruiken. De arme schat wordt altijd maar als wraakzuchtig monster neergezet.

Edwin
Edwin
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Klopt!
Er wordt hier van alles geroepen over me, maar niemand begrijpt Mij

Faith
Faith
Reactie op  bert s
6 jaren geleden

Interessante opmerking, ik bedoel dat we ons in het Aquarius tijdperk bevinden. Alles zal veranderen. Niets van het oude systeem blijft daardoor overeind.

Padja
Padja
Reactie op  Faith
6 jaren geleden

Hi Faith,
We zitten nog maar aan het begin van dit 2000 jaar durende tijdperk. Voor de aarde is dat kort, voor ons met onze beperkte levensduur lang. Wij staan nog met één been in het vissen tijdperk. Je kunt je dus afvragen hoeveel je er nu in dit leven van kunt meekrijgen. Ik denk de opstart ervan. Hetgeen al heel wat is. Maar of ik het oude systeem zal zien instorten? Zoiets verwacht ik over een jaar of 500. Stap voor stap.
Jammer genoeg raken mensen gefrustreerd omdat ze denken dat er te weinig veranderd. We willen snel snel. We hopen eigenlijk al het eind vd 2000 jaar cyclus te beleven terwijl we nog maar net in de overgang zitten.

Faith
Faith
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Hoi Padja, wij hebben het denk ik over twee verschillende dingen. Ik bedoel met grote veranderingen als Putin met de openbaringen van Edward Snowden naar buiten komt. Dan zal de wereld er totaal anders uit gaan zien en dat zal geen 500 jaar meer duren. Eerder een kwestie van weken/maanden. Misschien bedoel jij dat de laatste groep 3D mensen over 500 jaar pas gaat ‘engelen’? Dat zou best kunnen.

Padja
Padja
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Hi Faith,
Haha jouw tempo ligt stuk hoger dan de mijne.
Ik bedoelde eerder dat de eerste groep dan gaat “engelen” 🙂

Faith
Faith
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Hoi Padja: de groep starseeds, indigo’s en chrystalkids die druppelsgewijs vanaf ong. 1950 en nu massaal ter wereld komen ‘engelen’ nu al. Dat heeft ook een reden natuurlijk. Kunnen niet aarden in deze maatschappij en hoeven dat ook niet omdat alles snel zal veranderen. Daarom zijn ze hier.

niko
niko
6 jaren geleden

sorry, maar hier is geen sprake van een bewijs.
Hersenen kunnen vrij lang zonder zuurstof actief zijn, dus hartstilstand zegt niets

KaAsLijF
KaAsLijF
Reactie op  niko
6 jaren geleden

yep, de hersenen hebben nog een restant zuurstof en dan kan je plotseling nog veel meer dan voorheen. Met je ogen toe en in een klinisch dode toestand neem je je omgeving beter( lees: uit verschillende hoeken) waar, dan wanneer je niks hebt en met je ogen open op datzelfde bed ligt.
Wie weet wat je allemaal kan, wanneer de zuurstof helemaal op is dan ! 🙂

De kim
De kim
Reactie op  KaAsLijF
6 jaren geleden

interessant, want cellen, bacteriën en virussen kunnen ook meer als ze in ongunstige omstandigheden terechtkomen.
Feit dat iedereen zegt iets anders waar te nemen, bevestigd voor mij dat er geen leven na de dood is, maar dat het enkel beelden uit een deel van je hersenen zijn dat nog een reserve zuurstof heeft.

Esotorie
Esotorie
Reactie op  De kim
6 jaren geleden

Dat iedereen iets anders waarneemt zegt iets over de waarschijnlijkheid. Niks definitiefs.

Kange
Kange
6 jaren geleden

Probeer je als mens eens voor te stellen hoe oneindig klein je bent in verhouding tot het ganse universum….en toch voelt de mens zich zo enorm groot en belangrijk dat hij blijft voortleven na zijn dood en dit als enige levensvorm want waaron zouden dieren en nog kleinere organismen dat dan niet doen??
Als je het goed op je laat inwerken komt het erg belachelijk over,leven na de dood.
Maar dat is natuurlijk ”slechts”mijn mening.

Padja
Padja
Reactie op  Kange
6 jaren geleden

Ook dieren en planten die sterven en vergaan worden weer opgenomen door de aarde. DNA vergaat niet maar gaat terug in de oersoep. Elk bewustzijn vind haar weg weer naar het grote geheel.
Ik vind dat heel logisch. Misschien moeten we “leven na de dood” als een wat ruimer begrip zien?
Niet jouw specifieke leven zoals je dat nu leeft zal leven na je dood. Maar jouw DNA zal opgenomen worden door de aarde. En in eoa vorm weer leven. Zo ook je bewustzijn. Denk ik.

Edwin
Edwin
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Of wat dacht je van deze: Er is maar EEN leven , en dat delen we allemaal samen!

x

Check Also

ziekenhuis

Ziekenhuis doet afstand van uitingen longarts die ‘noodklok luidde om overvolle IC’

Woensdag verscheen er een bericht in het ...

verpleeg

Verpleegster wil zondag op Museumplein enorme cirkel creëren rondom demonstranten: ‘Geloof me, it’s gonna be big’

Dit weekend zijn er verschillende demonstraties aangemeld ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

207
0
We lezen graag je reactie!x