Homepagina » Binnenland » ‘Is er bij het CDA sprake van een administratieve puinhoop of fraude?’
cda
Foto: European People's Party CC BY 2.0

‘Is er bij het CDA sprake van een administratieve puinhoop of fraude?’

Deze maand kozen CDA’ers een nieuwe lijsttrekker. Dat werd Hugo de Jonge. Opmerkelijk was dat ruim een kwart van de geregistreerde CDA-leden niet mocht stemmen bij de lijsttrekkersverkiezing. Een deel daarvan zou de contributie niet op tijd hebben betaald of zelfs zijn overleden. Twitter-gebruiker Realist heeft zo zijn twijfels over de gang van zaken.

“Het zit me toch niet lekker,” laat hij weten. “Wat is er gaande bij het CDA? Is er sprake van een administratieve puinhoop of fraude?”

“Elke partij krijgt subsidie op basis van het aantal zetels (80 procent) en het aantal leden (20 procent). De te verdelen pot is op jaarbasis ongeveer 17 miljoen euro. Hierbij geldt: hoe meer leden de ene partij heeft, hoe minder er naar de andere partij gaat.”

Benadeeld

“Het CDA rapporteerde begin dit jaar 39.187 leden, maar bij de lijsttrekkersverkiezingen mochten 10.000 minder stemmen. Betekent dit dat het CDA een foutieve subsidieaanvraag heeft gedaan en ongeveer 10.000 leden te veel heeft opgegeven?”

“Uiteraard kan het zijn dat een deel heeft opgezegd of overleden is, maar 25 procent van je ledenbestand zet je wel aan het denken. Zijn andere partijen zoals Forum voor Democratie – als grootste ledenpartij – hierdoor benadeeld?”

Iets om over na te denken.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hein schreef:

  Alsof stemmen werkt……

  0 likes
  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   Niet stemmen werkt zeker averechts.

   0 likes
   • Rob schreef:

    Wel stemmen is goedkeuren dat je ermee akkoord gaat dat je belazerd wordt met een kracht van 666 op de schaal van Richter.

    Stemmen heeft dezelfde bedoeling als het mondkapje: je mond snoeren. Je stem aan een ander geven houdt dan ook in dat je zelf niet meer kunt praten. En dat moet je letterlijk zien. Dat is een macht systeem. Stap daar uit en gebruik je stem voor jeZelf. Doe je dat niet dan ben je net zo onderdanig aan de autoriteit als het mondkapje daar symbool voor staat.

    0 likes
 • Jack Burton schreef:

  Tja, ze selecteren uiteraard de beste bruikbare idioot, alleen ging er bij het CDA iets verkeerd met dit process waardoor er bijna een iets wat minder bruikbare idioot zou zijn gekozen, dit hele gebeuren hebben de bruikbare idioten een beetje knullig aangepakt…

  Hoe dan ook zit het inmiddels weer helemaal goed, want er zit in elk geval een echte bruikbare idioot en nu ook nog eens de juiste.

  Applaus voor jezelf…

  0 likes
 • Willem schreef:

  ‘Is er bij het CDA sprake van een administratieve puinhoop of fraude?’ Fraude, absoluut, had iemand iets anders verwacht dan?

  0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Het laatste

  0 likes
 • salvar schreef:

  als je het moet worden dan wordt je het.
  ze schuwen geen een middel.

  0 likes
 • Alex schreef:

  CDA: Cunts, Dicks and Assholes!

  0 likes
 • jenne schreef:

  Beetje dilletanterig misschien, maar ik had mijn hoop op Wopke Hoekstra gezet, vader van een familie serieuze Fries, doet het als minister niet slecht, binnen het kader van zijn mogelijkheden, maar goed hij is één van de minst slechte dat wel !

  0 likes
 • Rob schreef:

  Is er een verschil dan tussen administratieve puinhoop en fraude? In dit land volgens mij niet. Ze maken er doelgericht een puinhoop van en daarom heet het fraude. Of andersom, fraude wordt vanzelf een administratieve puinhoop. Alles om maar zoveel mogelijk geld binnen te harken.

  0 likes
 • Silbereye schreef:

  Tuurlijk is er gefraudeerd het sjoemelen met cijfertjes is een gepatenteerd handelskenmerk van de regerende elite.
  Een ieder van ons weet toch dat het (C)DA een doorgewinterde boerenpartij is en dat deze in de frontlinie heden door eigen bestuur in de kont geneukt word
  Dat kost leden, zo helder als wat.

  0 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Zijn andere partijen daardoor benadeeld? Natuurlijk zijn die daardoor benadeeld. Kijk eens goed naar de foto, dan kun je zien dat hij zich heeft laten nemen.
  Genomen door Baphomet.

  0 likes
 • Johan schreef:

  Pieter Omzigt is teveel mens en dus ongeschikt voor het vuile werk. Dat prijst hem!

  0 likes
 • John Doe schreef:

  Fraude natturlijk – we hebben het over beroeps leugenaars hier, net zoals *ze* aankomende verkiezingen WEER gaan vervalsen en bedriegen.
  De Hollandische Propaganda Rundfunk draait al heel wat weken volle toeren met – Herr Roette heeft het geweldig gedaan en VVD in de “peilingen” bovenaan!
  Oh en deze ook nog, Nederlandse volk – 80% wil het gif *vaccin* jhahjahjaajah tuuurlijk joh!

  0 likes
 • x

  Check Also

  baudet

  Baudet stelt D66-minister Kaag kritische vraag over Soros: ‘Kwalijke aantijging’

  D66 wil alle Nederlandse soevereiniteit weggeven. Maar ...

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  >