Binnenland

‘Is er bij het CDA sprake van een administratieve puinhoop of fraude?’

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze maand kozen CDA’ers een nieuwe lijsttrekker. Dat werd Hugo de Jonge. Opmerkelijk was dat ruim een kwart van de geregistreerde CDA-leden niet mocht stemmen bij de lijsttrekkersverkiezing. Een deel daarvan zou de contributie niet op tijd hebben betaald of zelfs zijn overleden. Twitter-gebruiker Realist heeft zo zijn twijfels over de gang van zaken.

“Het zit me toch niet lekker,” laat hij weten. “Wat is er gaande bij het CDA? Is er sprake van een administratieve puinhoop of fraude?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Elke partij krijgt subsidie op basis van het aantal zetels (80 procent) en het aantal leden (20 procent). De te verdelen pot is op jaarbasis ongeveer 17 miljoen euro. Hierbij geldt: hoe meer leden de ene partij heeft, hoe minder er naar de andere partij gaat.”

Benadeeld

“Het CDA rapporteerde begin dit jaar 39.187 leden, maar bij de lijsttrekkersverkiezingen mochten 10.000 minder stemmen. Betekent dit dat het CDA een foutieve subsidieaanvraag heeft gedaan en ongeveer 10.000 leden te veel heeft opgegeven?”

“Uiteraard kan het zijn dat een deel heeft opgezegd of overleden is, maar 25 procent van je ledenbestand zet je wel aan het denken. Zijn andere partijen zoals Forum voor Democratie – als grootste ledenpartij – hierdoor benadeeld?”

Iets om over na te denken.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
3 jaren geleden

Alsof stemmen werkt……

Jack Burton
Jack Burton
3 jaren geleden

Tja, ze selecteren uiteraard de beste bruikbare idioot, alleen ging er bij het CDA iets verkeerd met dit process waardoor er bijna een iets wat minder bruikbare idioot zou zijn gekozen, dit hele gebeuren hebben de bruikbare idioten een beetje knullig aangepakt…

Hoe dan ook zit het inmiddels weer helemaal goed, want er zit in elk geval een echte bruikbare idioot en nu ook nog eens de juiste.

Applaus voor jezelf…

Willem
Willem
3 jaren geleden

‘Is er bij het CDA sprake van een administratieve puinhoop of fraude?’ Fraude, absoluut, had iemand iets anders verwacht dan?

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 jaren geleden

Het laatste

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x