Binnenland

Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’

Help door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf woensdag is het blad Gezond Verstand – de media spreken van een ‘complottijdschrift’ – verkrijgbaar bij de AKO en Bruna. Het gaat om een initiatief van oud-NRC-correspondent en emeritus hoogleraar Karel van Wolferen. “Gezond Verstand is een blad voor iedereen die objectief en waarheidsgetrouw geïnformeerd wil worden over wat er gebeurt in de wereld.”

Gezond Verstand stelt de dodelijkheid van het coronavirus gelijk aan die van griep en noemt de stijging van het aantal besmettingen vooral het gevolg van veel testen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

GroenLinks en D66 vinden dat het tijdschrift niet thuishoort in de Nederlandse winkels. Zo schreef Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) op Twitter: “Eerst complottheorieën ongevraagd in je brievenbus. En nu ook te koop bij sommige boekwinkels. Het verspreiden van desinformatie verpakt onder de noemer ‘gezond verstand’ heeft niets met journalistiek te maken. Verkopen jullie dit straks bij de fictieafdeling Bruna en AKO?”

Zondag mengde ook Kamerlid Kees Verhoeven (D66) zich in de discussie: “Na Amerikaanse techreuzen gaan nu ook Nederlandse boekhandels Bruna en AKO desinformatie verspreiden. Met hetzelfde slappe argument: ‘we gaan niet over de inhoud’. Naïef en kortzichtig. Ieder bedrijf heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Meningenpolitie voor boekhandels

Veel mensen vinden dat de politiek zich niet moet bemoeien met de inhoud van een tijdschrift. “Dit is toch knap ernstig. Een Kamerlid van een regeringspartij dat de grondwettelijke vrijheid van drukpers niet wenst te respecteren,” schrijft journalist Syp Wynia.

Elise De Windt voegt toe: “Mensen als Kees Verhoeven en Wouke van Scherrenburg zouden graag zien dat er een meningenpolitie komt voor boekhandels. Om onbekende redenen hebben Kees en Wouke een functie vervuld in het openbare leven van Nederland. Terwijl China of Rusland toch zoveel meer voor de hand lag.”

Van Scherrenburg suggereerde dat het stijgende aantal besmettingen vooral te wijten is aan ‘complottheorieën’ en het feit dat Bruna ‘gevaarlijke krantjes’ gaat verkopen.

“Kees Verhoeven bevestigt hier wederom dat hij en zijn D66-vrinden niets met de vrijheid van meningsuiting hebben en ze het liefst zouden zien dat elke publicatie vooraf door een D66’er goedgekeurd moet worden. Meer zoiets als “journalistiek” in Turkije onder Erdogan werkt dus, bah..bah..” zegt Johan Derksen.

4.4 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

153 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Tja, daar word je toch op zijn minst achterdochtig van.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Kees verhoeven, waar staat die D ook alweer voor? Iedereen in dit land heeft recht op een mening, juist of onjuist, en heeft het recht die uit te spreken. U heeft zojuist één van onze heiligste principes met voeten getreden en impliciet uw minachting uitgesproken over het volk dat u gezworen heeft te dienen.
Als jouw clubje vanaf het begin open en eerlijk was geweest, dan bedoel ik de regering, had tegengas niet noodzakelijk geweest.
Lees de tekenen van de tijd, het volk staat niet meer achter jullie, en het ridiculiseren van het denkvermogen van de gemiddelde nederlander gaat jullie echt niet meer helpen.

PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

En zo zie je maar weer, alle “weerstand” moet verdwijnen.Het ergste is dat Hun dat beslissen en niks meer aan het volk vragen..hmm…Voor wie is de regering er nou?..What a world

de ketelbink
de ketelbink
3 jaren geleden

Mevrouw Westerveld is lid van Groen Links, een partij voortgekomen uit de oud CPN (communistische Partij Nederland). Dat zegt genoeg. Dat een kamerlid van D66 zich er ook inmengt is begrijpelijk, gezien de ideeen van de 666 club, o.a. verplicht de staat je lichaamsonderdelen aan de hoogstbiedende verkopen, na je dood, dat wel.

Back to top button
153
0
We lezen graag je reactie!x