Buitenland

Meeste schietpartijen op scholen gelinkt aan psychiatrische medicatie

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds de schietpartij op een basisschool in Connecticut roepen politici op tot het beperken van wapenbezit.

Volgens de Britse psychiater David Healy is meer dan 90 procent van alle schietpartijen op scholen in het afgelopen decennium in verband gebracht met het gebruik van selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hoewel er nog geen definitieve bevestiging is dat antidepressiva een rol speelden bij de schietpartij in Newtown, slikte verdachte Adam Lanza volgens de media medicijnen voor een ‘neurologische ontwikkelingsstoornis’.

Negeren

Healy vermoedt dat de medicatie verantwoordelijk is geweest voor het gewelddadige gedrag van Lanza. “Vrijwel alle psychotrope medicijnen kunnen leiden tot gewelddadig gedrag,” zei hij. “Voorstanders van de behandeling beweren echter dat de ziekte en niet de medicijnen verantwoordelijk zijn voor geweld en dat grote aantallen mensen onbehandeld blijven.”

Volgens Healy strookt die bewering niet met het feit dat ruim 90 procent van alle schietpartijen op scholen in verband is gebracht met medicijngebruik.

Voormalig adviseur van het National Institute of Mental Health (NIMH) Dr. Peter R. Breggin stelt dat Lanza waarschijnlijk is beïnvloed door psychiatrische medicatie. Hij voegde toe dat er veel wetenschappelijk bewijs is voor een correlatie tussen psychiatrische medicatie en geweld.

Breggin stelde vast dat de media dit bewijs negeren omdat ‘psychiatrie de religie vormt van de reguliere pers en ze de gevaren van psychiatrische medicatie niet onder ogen willen zien’. Daarnaast hebben de medicijnfabrikanten een ongelooflijke invloed op de media, aldus Breggin.

Helpende hand

De alumnus van Harvard vindt dat kinderen als Lanza geen psychiatrische behandeling moeten krijgen. Er moet volgens hem juist een helpende hand naar ze worden uitgestoken.

“We kunnen ze boosaardig en geestelijk ziek noemen, maar het patroon is duidelijk,” zei Breggin. “Ze zijn zeer intelligent en stuk voor stuk zijn ze betrokken bij de psychiatrie. De bewering dat de psychiatrie een kind goed doet is ronduit belachelijk.”

Na veel schietpartijen op scholen blijven rechtbankdocumenten geheim en wordt niets bekendgemaakt over het medicijngebruik van de dader.

Verschillende media citeerden vrienden en familieleden van de moeder van Adam Lanza dat de jongen medicatie gebruikte. Ene ‘oom Jonathan’ zou gezegd hebben dat Adam werd behandeld met het krachtige antipsychoticum Fanapt. Adam was bovendien geobsedeerd door gewelddadige videogames.

Bron: Wnd.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
11 jaren geleden

Het probleem is: geen uitdaging meer, geen toekomst meer. Ze worden gewurgd in de regels van de samenleving waarbij iedere stap daarbuiten zwaar gecontroleerd of bestraft wordt. (Wikileaks)
Doet me denken aan Another brick in the wall van Pink Floyd. Zo moet de huidige jeugd zich voelen. Althans zo zou dat voor mij zijn.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Eigenlijk is 1 en 1 twee.Natuurlijk is het logisch dat als je met de psyche van iemand knoeit, je rotzooi kunt verwachten.Maar hier nooit iets over vermelden,is de lafheid zelve.

kennis
kennis
11 jaren geleden

Deels van verantwoordelijkheid ligt ook bij het media,want er is nog andere reden voor die gekke daders dat zij er beroemde van willen worden door het aandacht van de media.

Ik vind dat het beste dat de identiteit van daders niet hoeven te publiceren,tenminst hen gezichten niet werelwijde laten zien en ik ben sterk van gedachten dat thans Adam Lanza een held voor andere velen gekken in america of in het wereld,dus daar gaat het ook om.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x