Buitenland

Is Zweden bewijs dat we er vreselijk naast zaten? Geen lockdown, geen mondkapjes, geen hysterie, GEEN PROBLEEM

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Zweedse coronastrateeg Anders Tegnell rekent niet op een tweede golf in het najaar. Dat zei hij tegen de Zweedse omroep TV4. Zweden viel de afgelopen maanden op door de relatief losse corona-aanpak. Zo ging de horeca in het land niet op slot en ook hielden scholen hun deuren open.

Al vanaf het begin zegt de epidemioloog dat een verplichte lockdown pure tijdverspilling is. Het sluiten van scholen was ‘zinloos’. Het sluiten van grenzen was ‘belachelijk’. Mondkapjes waren ook tijdverspilling. Winkels en restaurants zouden open moeten blijven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Toen veel interviewers vroegen waarom Zweden niet in lockdown ging zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië, zei hij dat die landen in paniek waren geraakt.

Het Zweedse sterftecijfer (57 per 100.000 mensen) is nog altijd lager dan dat van bijvoorbeeld België (87 per 100.000), Spanje (62), Groot-Brittannië (62) en Italië (58), stuk voor stuk landen die in lockdown zijn geweest.

Zo goed als voorbij

Voor de Zweden is het een zomer zoals alle andere. Ze vieren massaal vakantie, restaurants zitten tjokvol en ze zijn blij dat ze niet in lockdown hoefden.

De Zweedse arts Sebastian Rushworth, werkzaam in Stockholm, heeft al ruim een maand geen enkele coronapatiënt meer gehad. “Covid is zo goed als voorbij in Zweden.”

Waarom heeft Nederland het Zweedse voorbeeld niet gevolgd? Onze kinderen bleven thuis, de Zweedse kinderen gingen naar school. Onze winkels gingen dicht, de Zweedse winkels bleven open. Ons sociale leven kwam stil te liggen, het Zweedse sociale leven ging door.

Zelfs toen de kritiek steeds luider klonk, bleef Tegnell kalm. Hij wees erop dat het geen zin heeft om in paniek te raken en economische zelfmoord te plegen. Daar kunnen onze eigen politici een voorbeeld aan nemen.

[Daily Mail]

4.9 16 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wim11
wim11
3 jaren geleden

En zo is het, geweldig !!!

GEEN Schaap
GEEN Schaap
3 jaren geleden

Lockdown en social distancing heeft ervoor gezorgd dat de piek lager werd, maar langer duurde.

Google “corona kaart nederland” en je ziet begin dit jaar een piek aan besmettingen en sterfgevallen. Heden ten dage zie je weer een piek aan besmettingen, lees eens positief geteste mensen, maar er zijn amper sterfgevallen te melden.

Overigens heeft de hittegolf van 10 tot 16 augustus 3100 doden geeist.
Tijdens het griepseizoen van 2014-2015 stierven er 65.000 mensen.

Stop aub met dit corona grapje. Het stelt helemaal niks voor.

John
John
3 jaren geleden

Vele Zijn al gechipt in Zweden ,vandaar.

Corina
Corina
3 jaren geleden

Zweden doet het goed en weet wat zij doen. Domme Nederland

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x