Buitenland

Is Zweden bewijs dat we er vreselijk naast zaten? Geen lockdown, geen mondkapjes, geen hysterie, GEEN PROBLEEM

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Zweedse coronastrateeg Anders Tegnell rekent niet op een tweede golf in het najaar. Dat zei hij tegen de Zweedse omroep TV4. Zweden viel de afgelopen maanden op door de relatief losse corona-aanpak. Zo ging de horeca in het land niet op slot en ook hielden scholen hun deuren open.

Al vanaf het begin zegt de epidemioloog dat een verplichte lockdown pure tijdverspilling is. Het sluiten van scholen was ‘zinloos’. Het sluiten van grenzen was ‘belachelijk’. Mondkapjes waren ook tijdverspilling. Winkels en restaurants zouden open moeten blijven.

Toen veel interviewers vroegen waarom Zweden niet in lockdown ging zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië, zei hij dat die landen in paniek waren geraakt.

Het Zweedse sterftecijfer (57 per 100.000 mensen) is nog altijd lager dan dat van bijvoorbeeld België (87 per 100.000), Spanje (62), Groot-Brittannië (62) en Italië (58), stuk voor stuk landen die in lockdown zijn geweest.

Zo goed als voorbij

Voor de Zweden is het een zomer zoals alle andere. Ze vieren massaal vakantie, restaurants zitten tjokvol en ze zijn blij dat ze niet in lockdown hoefden.

De Zweedse arts Sebastian Rushworth, werkzaam in Stockholm, heeft al ruim een maand geen enkele coronapatiënt meer gehad. “Covid is zo goed als voorbij in Zweden.”

Waarom heeft Nederland het Zweedse voorbeeld niet gevolgd? Onze kinderen bleven thuis, de Zweedse kinderen gingen naar school. Onze winkels gingen dicht, de Zweedse winkels bleven open. Ons sociale leven kwam stil te liggen, het Zweedse sociale leven ging door.

Zelfs toen de kritiek steeds luider klonk, bleef Tegnell kalm. Hij wees erop dat het geen zin heeft om in paniek te raken en economische zelfmoord te plegen. Daar kunnen onze eigen politici een voorbeeld aan nemen.

[Daily Mail]

4.9 16 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wim11
wim11
2 jaren geleden

En zo is het, geweldig !!!

GEEN Schaap
GEEN Schaap
2 jaren geleden

Lockdown en social distancing heeft ervoor gezorgd dat de piek lager werd, maar langer duurde.

Google “corona kaart nederland” en je ziet begin dit jaar een piek aan besmettingen en sterfgevallen. Heden ten dage zie je weer een piek aan besmettingen, lees eens positief geteste mensen, maar er zijn amper sterfgevallen te melden.

Overigens heeft de hittegolf van 10 tot 16 augustus 3100 doden geeist.
Tijdens het griepseizoen van 2014-2015 stierven er 65.000 mensen.

Stop aub met dit corona grapje. Het stelt helemaal niks voor.

John
John
2 jaren geleden

Vele Zijn al gechipt in Zweden ,vandaar.

Corina
Corina
2 jaren geleden

Zweden doet het goed en weet wat zij doen. Domme Nederland

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

42
0
We lezen graag je reactie!x