Homepagina » Buitenland » Is Zweden bewijs dat we er vreselijk naast zaten? Geen lockdown, geen mondkapjes, geen hysterie, GEEN PROBLEEM
zweden

Is Zweden bewijs dat we er vreselijk naast zaten? Geen lockdown, geen mondkapjes, geen hysterie, GEEN PROBLEEM

De Zweedse coronastrateeg Anders Tegnell rekent niet op een tweede golf in het najaar. Dat zei hij tegen de Zweedse omroep TV4. Zweden viel de afgelopen maanden op door de relatief losse corona-aanpak. Zo ging de horeca in het land niet op slot en ook hielden scholen hun deuren open.

Al vanaf het begin zegt de epidemioloog dat een verplichte lockdown pure tijdverspilling is. Het sluiten van scholen was ‘zinloos’. Het sluiten van grenzen was ‘belachelijk’. Mondkapjes waren ook tijdverspilling. Winkels en restaurants zouden open moeten blijven.

Toen veel interviewers vroegen waarom Zweden niet in lockdown ging zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië, zei hij dat die landen in paniek waren geraakt.

Het Zweedse sterftecijfer (57 per 100.000 mensen) is nog altijd lager dan dat van bijvoorbeeld België (87 per 100.000), Spanje (62), Groot-Brittannië (62) en Italië (58), stuk voor stuk landen die in lockdown zijn geweest.

Zo goed als voorbij

Voor de Zweden is het een zomer zoals alle andere. Ze vieren massaal vakantie, restaurants zitten tjokvol en ze zijn blij dat ze niet in lockdown hoefden.

De Zweedse arts Sebastian Rushworth, werkzaam in Stockholm, heeft al ruim een maand geen enkele coronapatiënt meer gehad. “Covid is zo goed als voorbij in Zweden.”

Waarom heeft Nederland het Zweedse voorbeeld niet gevolgd? Onze kinderen bleven thuis, de Zweedse kinderen gingen naar school. Onze winkels gingen dicht, de Zweedse winkels bleven open. Ons sociale leven kwam stil te liggen, het Zweedse sociale leven ging door.

Zelfs toen de kritiek steeds luider klonk, bleef Tegnell kalm. Hij wees erop dat het geen zin heeft om in paniek te raken en economische zelfmoord te plegen. Daar kunnen onze eigen politici een voorbeeld aan nemen.

[Daily Mail]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wim11
wim11
2 maanden geleden

En zo is het, geweldig !!!

GEEN Schaap
GEEN Schaap
2 maanden geleden

Lockdown en social distancing heeft ervoor gezorgd dat de piek lager werd, maar langer duurde.

Google “corona kaart nederland” en je ziet begin dit jaar een piek aan besmettingen en sterfgevallen. Heden ten dage zie je weer een piek aan besmettingen, lees eens positief geteste mensen, maar er zijn amper sterfgevallen te melden.

Overigens heeft de hittegolf van 10 tot 16 augustus 3100 doden geeist.
Tijdens het griepseizoen van 2014-2015 stierven er 65.000 mensen.

Stop aub met dit corona grapje. Het stelt helemaal niks voor.

Philip
Philip
Reactie op  GEEN Schaap
2 maanden geleden

Juist, in België waren het om en bij de 41000 op vier maanden tijd in het griepseizoen 2014-2015..geen lock down of wat dan ook.

In het begin heb ik zelf al voorspeld dat er meerdere zgn golven gingen volgen, uiteraard heeft dat net te maken met de lock down, men heeft idd het virus vertraagd.

In België zijn er om en bij de 10000 doden, maar dat getal mag men gerust delen door 2 dus die 5000 doden stellen op zich niet veel voor.

Vandaag in de Vlaamse kranten, zonder lock down hadden we ruim 65000 doden, wederom stelt dat niet veel voor.
Ik heb mensen zien sterven die weliswaar besmet waren maar met amper tot zelfs geen symptomen, maar wel zijn gestorven door andere oorzaken (kanker, hartfalen, dam/maag/lever/nieren ziektes) maar ze kregen allemaal covid 19 mee.
Ik heb zelfs mensen zien sterven die als het ware zelfmoord hebben gepleegd, ze stopten met eten omdat ze niet naar de begrafenis van hun dierbare mochten, weliswaar besmet maar met amper tot zelfs geen symptomen….hart verscheurend is dat!!!

Er zijn in feite nu meer mensen gestorven door die draconische maatregelen en de behandelingen van de ergste gevallen, dan door het virus zelf….en dat mijn beste mensen, is de realiteit.

John
John
2 maanden geleden

Vele Zijn al gechipt in Zweden ,vandaar.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  John
2 maanden geleden

Hoe kom je daar nu bij? Dat zijn maar een handjevol jongelui in het zuiden.
Trouwens, diezelfde chip kun je al zeker 6 jaar in Nederland laten zetten. Je kunt er alleen nog niet zoveel mee.

Corina
Corina
2 maanden geleden

Zweden doet het goed en weet wat zij doen. Domme Nederland

Nico
Nico
2 maanden geleden

En nog steeds worden de maatregelen hier gehandhaafd en uitgebreid.

Jan V
Jan V
2 maanden geleden

Waarom Nederland in lockdown ging en Zweden niet?

1. Omdat wij het beste kabinet na WOII hebben.

2. Omdat we zitten opgescheept met een stel psychopaten die belangen hebben in de gifindustrie.

Arwijn
Arwijn
2 maanden geleden

Het Corona Beleid in Zweden heeft veel goed gemaakt voor mij tegenover de overdreven Liberale houding die over het algemeen word aangenomen. Ze hebben vertrouwd op hun eigen inzichten, en dat heeft zich beloond.

Johan
Johan
2 maanden geleden

Alles uit Zweden is oké (“Ikea” kun je van mening over verschillen). In de jaren 50 of 60 kwam Volvo met de drie-punts gordel. Super veilig. Volvo wilde er geen patent op. Veiligheid voor iedereen was hun motto. Misschien kunnen we er iets van leren.

Mikkel
Mikkel
2 maanden geleden

Anders gesteld: Waarom kon het normaal zo politiek correcte Zweden een hele eigen weg bewandelen? Is Zweden niet meer van plan mee te gaan met de NWO-agenda?

Petrus
Petrus
2 maanden geleden

Hier staat de regering onder invloed van de Cabal/ Deepstate.
Ze voeren uit wat ze opgedragen krijgen.
Helaas maar waar.

x

Check Also

red team

Red Team-lid Wim Schellekens staat op zwarte lijst van artsen

Het Red Team, een groep deskundigen die ...

de jonge

De Jonge: coronavaccin niet verplicht, maar eigenlijk ook weer wel

Begin deze maand zei minister Hugo de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x