Binnenland

730 Nederlandse soldaten in dienst van EU-leger: ‘Wat is dit nou weer?’

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Honderden Nederlandse soldaten staan voortaan in dienst van het ‘EU-leger’, schrijft De Telegraaf. 11 Luchtmobiele Brigade is het komende half jaar verantwoordelijk voor militaire inzetbaarheid als Brussel daar om vraagt. Nederland doet in het Europese leger onder meer met Chinook- en Apache-helikopters mee. Een EU-leger? Hebben we iets gemist?

Luitenant-kolonel buiten dienst Chris van den Bos reageert: “Een ‘EU-leger’, dat is dus de manier waarop onze premier Mark Rutte van de VVD onze zelfstandigheid verkwanselt. De EU is geen natiestaat en kan dus geen leger hebben.”

“Wat is dit nou weer? Is dit de VVD ook overkomen? Geen Nederlandse soldaten onder EU-bevel,” voegt Statenlid Eelco van Hoecke (FvD) toe.

De hoeveelste leugen is dit?

Bert Heftig twittert: “Na zorgvuldige afweging, politiek debat en uitgebreide volksraadpleging? Of terwijl iedereen even niet oplette?”

“Weten we het nog? Rutte was tegen een EU-leger. Inmiddels zijn er al 730 Nederlandse soldaten in dienst van dat EU-leger. De hoeveelste leugen is dit? Ben de tel kwijtgeraakt,” zegt Roel du Pree.

En IDNL (Identiteit Nederland) stelt: “Door de volksverraderlijke elite wordt onze krijgsmacht onder vreemd gezag geplaatst.”

Het leger heet overigens de EU Battle Group en bestaat uit meer dan 4000 soldaten. Duitsland levert de meeste troepen. Premier Rutte weigert te spreken van een EU-leger. De Duitse bondskanselier Merkel doet dat al wel.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Het volk krijgt de leiders dat het verdient. Dik verdient in dit geval. Gefeliciteerd allemaal.

Mikkel
Mikkel
1 jaar geleden

Zo kunnen ze soldaten uit andere landen inzetten/uitwisselen om opstandige EU-burgers neer te knuppelen. Dan hoeven de NSB-politieagenten hun eigen burgers niet meer lam te slaan. Dat kweekt enige afstand. Zou dat het zijn? Wel in de toekomst denk ik.

Robert
Robert
1 jaar geleden

Die hebben ze bovenop het karige salaris een leuk extratje beloofd. zo zie je maar, het slijk der aarde zal de ondergang van de mens worden. Deze zogenaamde eu soldaten staan dadelijk in je huiskamer te handhaven dat jij je mondkapje draagt. als je dat niet doet mag je mee naar een “quarantaine kamp” voor her opvoeding. wo2 all over again.

Ome Jaap
Ome Jaap
1 jaar geleden

Zo kan het Nederlands leger in andere landen zich flink huis houden bij weigering vaccin en het leger uit een anders land hier in Nederland. Ik vraag me af wanneer komen de vee wagens

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

39
0
We lezen graag je reactie!x