Homepagina » Buitenland » Wist je dat Israël ook concentratiekampen had? Dit heb je vast niet geleerd op school
Wist je dat Israël ook concentratiekampen had? Dit heb je vast niet geleerd op school

Wist je dat Israël ook concentratiekampen had? Dit heb je vast niet geleerd op school

We kennen allemaal de Duitse concentratiekampen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Maar tijdens de geschiedenisles op school leerde je waarschijnlijk niets over de 22 concentratie- en werkkampen die tussen 1948 en 1955 bestonden in Israël.

Dankzij het werk van de Palestijnse historicus Salman Abu Sitta weten we inmiddels meer over deze kampen, schreef Yazan al-Saadi voor de krant Al-Akhbar English.

Er is een studie over de kampen verschenen in het Journal of Palestine Studies, die zich baseert op informatie die gedurende de oorlog van 1948 is verzameld door het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC).

Enige manier

De informatie van het ICRC is in 1996 vrijgegeven en in 1999 bij toeval ontdekt door één van de auteurs.

Uit de stukken blijkt dat Israël duizenden Palestijnse burgers in concentratiekampen stopte en gebruikte voor dwangarbeid.

De documenten laten zien dat het zionistische leiderschap het verdrijven van de Palestijnse burgerbevolking als enige manier zag om een Joodse staat in Palestina te stichten.

Britse officieren

Het eerste kamp, gelegen op zo’n 13 kilometer van Jaffa, heette Ijlil en bestond grotendeels uit tenten. Het kamp was omgeven door hekken met prikkeldraad, wachttorens en voorzien van een poort met bewakers.

Naast Ijlil waren er nog vier andere ‘officiële’ concentratiekampen, namelijk Atlit, Sarafand, Umm Khalid en Tel Letwinsky, nabij Tel Aviv.

Alle kampen werden geleid door Britse officieren die waren achtergebleven nadat het Britse leger zich in mei 1948 had teruggetrokken uit Palestina.

Terreurorganisaties

De bewakers waren oud-leden van de Irgun en Lehi, twee zionistische paramilitaire organisaties die te boek stonden als terreurorganisaties.

Naast de vijf erkende kampen waren er nog tenminste 17 concentratiekampen die nergens vermeld worden in officiële bronnen en die ontdekt zijn aan de hand van getuigenissen van gevangenen.

Palestijnse burgers werden op grote schaal ontvoerd en vastgezet. Ze moesten in de kampen onder erbarmelijke omstandigheden zien te overleven.

[Al-Akhbar English]


Vond je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. De eerste concentratiekampen waren in Zuid Afrika tijdens de Boerenoorlog. Het “beschaafde” Engeland wilde de boeren dwingen zich over te geven door hun vrouwen en kinderen en grootouders op te sluiten in echte kampen, waar zeer velen omkwamen.
  Vergeet ook niet de Amerikaanse en Franse Rheinwiesenlager , die na de oorlog zijn opgericht met grote goedkering van Eisenhower. Er waren geen barakken, Het gegeven voedsel en water was onvoldoende zodat miljoenen burgers en krijgsgevangen omkwamen door ondervoeding ziekte en kou. Zie op you tube de documentaire Hellstorm.

  18 likes
  • @Johannes,

   Helemaal correct echter met 1 kleine maar zeer belangrijke opmerking cq aanvulling

   U schrijft namelijk en ik citeer: “Het gegeven voedsel en water was onvoldoende….”

   Nee beste, het gegeven voedsel van o.a. het Rode kruis maar ook van vele hulporganisaties van over heel Europa was meer dan voldoende, het stond zelfs voor de OGEN van de “gedetineerden” weg te rotten maar er werd rechtstreeks opdracht gegeven om het voedsel te VERNIETIGEN……en waarom cq met welk doel dan wel……, nou heel erg simpel, om zoveel mogelijk Duitsers te VERNIETIGEN….

   Mooi toch, of niet soms……mensen onder elkaar…!!

   Hiervoor is nooit iemand ter verantwoording geroepen!!

   Walgelijk en vooral mensonterend!

   Gladiator

   28 likes
 2. Tja, en dan maar blijven janken over hun detentie in de Duitse “Arbeitslagern” tijdens WOII.

  Vooral de leugens en bedrog van dit volk wat zich Gods volk durft te noemen komt me langzaamaan als kots mijn keel uit en natuurlijk de diverse overheden van “ONS” welke “Gods Volk” steevast de hand boven het hoofd houden met o.a. het holocaustgebeuren wat NIET ONTKENT mag worden wat natuurlijk kant nog wal raakt en wat onder meer in Duitsland al vele mensen die dit terecht in twijfel trokken in de gevangenis heeft doen belanden.

  Daaraan kun je zien wie er in deze achterlijk gemaakte wereld echt de broek aan heeft en wie het slaafje mag spelen!!!

  Echter, “we” zijn zo vreselijk verdomd door steeds maar weer te gaan stemmen en te blijven kijken naar de Tell Lie Vision waarbij “ons” dagelijks zoveel zaken worden onthouden, vooral de waarheid, dat dit zaakje zich binnen niet al te lange tijd vanzelf oplost simpel door “ons” om te ruilen in ons eigen land en te laten vervangen door de grote groepen “tandartsen, chirurgen, natuurkundigen en wat dies meer zij aan cultuurparels”!!

  Ik kan niets anders concluderen dat we het hier niet anders cq beter verdienen…..

  En vergeet 1 ding aub niet……dit hele gezeik met o.a. de omvolking van Europa wordt in zijn geheel aangestuurd door……jaaaaaaaaaaaaaaa, u raad het al, GODS VOLK……

  Maar slaap vooral lekker verder, het is m.i. toch al ruimschoots te laat,!!

  Het enige wat IK er zelf nog aan zal doen is me HEEL ERG GOED voorbereiden en dat laatste adviseer ik eigenlijk iedereen!!!!!

  Gegroet,

  Gladiator

  23 likes
  • @Gladiator,

   Fantastisch verwoord, Heb zojuist Mn noodrantsoen aangevuld en drinkwater reserve ververst!.
   Nu nog degelijke gasmaskers aanschaffen en wat survival gereedschap.

   Groet

   2 likes
 3. Waarom ben ik niet verbaast?
  Gaza is trouwens ook een concentratiekamp van het type getto.
  Zoals de Duitsers bouwden in Warshaw voor de joden tijdens WW2.

  19 likes
 4. Om israel te creëren een WW2 veroorzaken!
  Om israel te uitbreiden nog een WW nu aan de gang.
  Het zal nooit ophouden!

  14 likes
  • Hetzelfde geldt voor bijna alle aanslagen wereldwijd, vooral in het westen (zeker incl. 9/11). Als ‘slachtoffer’ heb je immers veel meer rechten, nietwaar? Ik moet keihard lachen, maar ook huilen tegelijkertijd. Hoe kunnen mensen zo dom zijn of bewust leugens voor waar aannemen?

   3 likes
 5. ..en het onheilspellende gedreun van zwaar beladen goederentreinen s’ nachts het ruisen van de golven over het strand overstemde. Dag na week na maand na jaar. Overdag vanaf de heuvel konden we ze zien, uitgemergelde skeletten met hun holle ogen in sleetse lompen achter het prikkeldraad. Duizenden en duizenden, wekelijks vervangen door nieuwe duizenden terwijl wij in Haifa, met doeken over onze neuzen, probeerden om de griezelige stank die uit de schoorstenen walmde niet te ruiken.
  Alweer die spijker op z’n kop, met een loepzuivere vergelijking, Gladiator, hoe doe je dat toch?
  Dat “GODS VOLK” groot belang én – met Rothschild en Soros- de middelen heeft om de landen van haar bondgenoten te islamiseren ligt er zo dik bovenop dat niemand het kan zien. Gek he?

  3 likes
  • als je de pijn in de ander niet erkend
   zul je nooit je eigen hart leren kennen

   als je je eigen hart niet leert kennen zal
   de ander nooit jou pijn herkennen

   6 likes
  • @Rahulz,

   Thnx beste, en met uw laatste volzin heeft u helemaal gelijk. Ook ik kan absoluut niet begrijpen dat dit Nederlandse volk alsmede het Duitse volk NIET ZIET wat er om hen heen aan het gebeuren is!!!

   Daarbij moet ik ook nog verdomme uitkijken wat ik zoal zeg in mijn steeds maar toenemende ergernis.

   Ik ben met zeer grote zekerheid géén racist te noemen maar het begint nu toch echt de spuigaten uit te lopen met steeds meer NO GO ZONES in de grote steden van de HELE EU inmiddels!!!

   Ik liet een aantal korte YT filmpjes zien aan een vriend van mij over de “ongeregeldheden” in o.a. Parijs.
   Hij geloofde er geen klap van dat dit NU aan de hand was daar en ook de straten in Parijs welke ik hem liet zien geloofde hij NIET. Erg…….nee hoor, DOM!!

   Daarbij is de wetteloosheid welke dit tuig hanteert niet meer normaal te noemen en ik weet bij God niet meer hoe dit nog terug te draaien is want dat zal moeten gebeuren willen WIJ met zijn allen nog in ONS eigen land blijven wonen!
   Er wordt willens en wetens met 2 maten gemeten en daarvan heb ik keihard bewijs.
   Heb een fotokopie van een brief van het Duitse Ministerium NRW waarin deze expliciet te kennen geeft aan de politieburo’s in NRW dat agenten indien een MISDRIJF gepleegd is door een cultuurparel het STRAFVERFAHREN NICHT EINGELEITED WERDEN en moeten ze p.o. einen “VERWEIS erteilen”.

   En dan……zou er een strafbaar feit gepleegd zijn tegen iemand met een cultuurparelachtergrond dan moet de politie er alles aan doen om de veiligheid van het slachtoffer almede dat van zijn familie en getuigen te waarborgen……NOG VRAGEN…..

   Ik kan met name daarom niet meer erg veel reageren op de diverse forums….heb iets teveel achter mijn kiezen gehad, de vaste mensen hier weten dat inmiddels wel!!

   Degene die denkt dat hij/zij nog ooit pensioen krijgt is (volgens mij) ziende blind en horende doof!!

   Mensen, geloof me nu maar op mijn woord……bij deze importsnelheid van achterlijk, dom en vooral crimineel (ook daar heb ik bewijs van!!!!) volk uit het m.o. en Afrika is het geen kwestie meer van jaren dat TSHTF (the shit hits the fan) maar eerder van maanden!!!

   Dan komt dit addergebroed met machetes door de straten gerend, de ene na de andere, om te plunderen en te verkrachten en uiteindelijk af te slachten en bezit te nemen van ONZE bezittingen……

   Nog meer vragen????? Shoot me…..

   Hoop niet een laatste groet, moet namelijhk nog redelijk wat doen!!

   Bereid u voor allen!!!

   Gladiator

   4 likes
   • Hey Gladiator,
    om kort te zijn: PC kaput geweest op vakantie geweest, moeten sparen voor nieuwe PC en ook even dipje gehad. Omdat PC stuk was ook nog ff afgekickt van dat internet wat maakte dat ik geen zin had om online te komen na aankoop nieuwe PC.. Sorry maat maar had ook mijn down-fall…

    Haalt niets uit buiten handvol mensen die je hier begrijpen zal de rest los zo zijn/haar dood te gemoed gaan…
    Ik weet niet of ik het hier las van een dame…
    Zij sprak over champignons en een omelet bakken wanneer de hell op aarde los barst…
    Wel die dame gaf mij rust, in de herfst ga ik alle giftige paddenstoelen plukken die ik maar kan vinden, droog ze en bewaar ze voor gebruik wanneer die hell los barst….
    De natuur helpt altijd, ik bak dan zoals die dame zei een omelet met mijn gêplukte champignons en ik verlaat deze hel…. Zo los ik mezelf op!
    Zou jij nog eens die code voor je email willen geven, iemand zoals u is het waard om in real te zien.
    Sorry voor mijn afwezigheid maar ik heb ook mijn leed in’t leven gehad wat me soms serieus parten speelt!
    Dit soort leven en achterlijk domme mensheid op aarde ben ik kotsbeu, het is pijnlijk en moeilijk leven ook omdat mensen o.a jij en ik weten dat die mens ten dode is opgeschreven…. Mensen zoals u en handvol anderen en ik zijn zeldzaam, wij zijn open en eerlijk in een leugen fake wereld waar we alles door hebben de leugens zien maar het niets uit haalt om de mensheid wakker te schudden, HAALT NIETS uit!
    Gans die geschiedenis Summerie Egypte waarschuwt ons…. MSM LIEGEN over alles in de geschiedenis

    Hoop u nog te spreken
    Grtz
    M.R

    2 likes
   • Eerst zal alle economische waarde, tegoeden etc. worden opgeharkt daarna is het duidelijk wat er gebeurd.
    Er zijn echter duidelijke signalen voor de hel werkelijk los barst.

    0 likes
 6. Was een grote fout om daar een Joodse staat in te richten. Al 70 jaar ellende daar en zal nog wel 70 jaar duren.

  5 likes
 7. 90% van wat nu in Israël zit is geen echte jood. Fake jews worden ze ook wel genoemd. Zoek maar op.

  4 likes
 8. De M5M heeft vorige week een behoorlijk objectieve docu uitgezonden over die periode.
  https://www.npostart.nl/VPWON_1273246

  2 likes
 9. Ik bekeek deze documentaire:
  https://www.youtube.com/watch?v=H7FML0wzJ6A

  Hartverscheurende taferelen.

  1 likes
 10. Ik bekeek deze documentaire:
  https://www.youtube.com/watch?v=H7FML0wzJ6A
  Zoek anders op youtube : Al-Nakba: The Palestinian catastrophe
  Hartverscheurende taferelen.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

poetin

Poetin geeft geschiedenisles: Hoe het Westen een oorlog met Hitler uitlokte

Het is onze taak om de herinneringen ...

concentratiekampen

Het onvertelde verhaal over de concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog

De genocide op de Joden wordt gezien ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.