Homepagina » Buitenland » Wist je dat Israël ook concentratiekampen had? Dit heb je vast niet geleerd op school
Wist je dat Israël ook concentratiekampen had? Dit heb je vast niet geleerd op school

Wist je dat Israël ook concentratiekampen had? Dit heb je vast niet geleerd op school

We kennen allemaal de Duitse concentratiekampen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Maar tijdens de geschiedenisles op school leerde je waarschijnlijk niets over de 22 concentratie- en werkkampen die tussen 1948 en 1955 bestonden in Israël.

Dankzij het werk van de Palestijnse historicus Salman Abu Sitta weten we inmiddels meer over deze kampen, schreef Yazan al-Saadi voor de krant Al-Akhbar English.

Er is een studie over de kampen verschenen in het Journal of Palestine Studies, die zich baseert op informatie die gedurende de oorlog van 1948 is verzameld door het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC).

Enige manier

De informatie van het ICRC is in 1996 vrijgegeven en in 1999 bij toeval ontdekt door één van de auteurs.

Uit de stukken blijkt dat Israël duizenden Palestijnse burgers in concentratiekampen stopte en gebruikte voor dwangarbeid.

De documenten laten zien dat het zionistische leiderschap het verdrijven van de Palestijnse burgerbevolking als enige manier zag om een Joodse staat in Palestina te stichten.

Britse officieren

Het eerste kamp, gelegen op zo’n 13 kilometer van Jaffa, heette Ijlil en bestond grotendeels uit tenten. Het kamp was omgeven door hekken met prikkeldraad, wachttorens en voorzien van een poort met bewakers.

Naast Ijlil waren er nog vier andere ‘officiële’ concentratiekampen, namelijk Atlit, Sarafand, Umm Khalid en Tel Letwinsky, nabij Tel Aviv.

Alle kampen werden geleid door Britse officieren die waren achtergebleven nadat het Britse leger zich in mei 1948 had teruggetrokken uit Palestina.

Terreurorganisaties

De bewakers waren oud-leden van de Irgun en Lehi, twee zionistische paramilitaire organisaties die te boek stonden als terreurorganisaties.

Naast de vijf erkende kampen waren er nog tenminste 17 concentratiekampen die nergens vermeld worden in officiële bronnen en die ontdekt zijn aan de hand van getuigenissen van gevangenen.

Palestijnse burgers werden op grote schaal ontvoerd en vastgezet. Ze moesten in de kampen onder erbarmelijke omstandigheden zien te overleven.

[Al-Akhbar English]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johannes
Johannes
2 jaren geleden

De eerste concentratiekampen waren in Zuid Afrika tijdens de Boerenoorlog. Het “beschaafde” Engeland wilde de boeren dwingen zich over te geven door hun vrouwen en kinderen en grootouders op te sluiten in echte kampen, waar zeer velen omkwamen.
Vergeet ook niet de Amerikaanse en Franse Rheinwiesenlager , die na de oorlog zijn opgericht met grote goedkering van Eisenhower. Er waren geen barakken, Het gegeven voedsel en water was onvoldoende zodat miljoenen burgers en krijgsgevangen omkwamen door ondervoeding ziekte en kou. Zie op you tube de documentaire Hellstorm.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Johannes
2 jaren geleden

@Johannes,

Helemaal correct echter met 1 kleine maar zeer belangrijke opmerking cq aanvulling

U schrijft namelijk en ik citeer: “Het gegeven voedsel en water was onvoldoende….”

Nee beste, het gegeven voedsel van o.a. het Rode kruis maar ook van vele hulporganisaties van over heel Europa was meer dan voldoende, het stond zelfs voor de OGEN van de “gedetineerden” weg te rotten maar er werd rechtstreeks opdracht gegeven om het voedsel te VERNIETIGEN……en waarom cq met welk doel dan wel……, nou heel erg simpel, om zoveel mogelijk Duitsers te VERNIETIGEN….

Mooi toch, of niet soms……mensen onder elkaar…!!

Hiervoor is nooit iemand ter verantwoording geroepen!!

Walgelijk en vooral mensonterend!

Gladiator

Dolex
Dolex
2 jaren geleden

De M5M heeft vorige week een behoorlijk objectieve docu uitgezonden over die periode.
https://www.npostart.nl/VPWON_1273246

Leo
Leo
2 jaren geleden

Waarom ben ik niet verbaast?
Gaza is trouwens ook een concentratiekamp van het type getto.
Zoals de Duitsers bouwden in Warshaw voor de joden tijdens WW2.

Gladiator
Gladiator
2 jaren geleden

Tja, en dan maar blijven janken over hun detentie in de Duitse “Arbeitslagern” tijdens WOII.

Vooral de leugens en bedrog van dit volk wat zich Gods volk durft te noemen komt me langzaamaan als kots mijn keel uit en natuurlijk de diverse overheden van “ONS” welke “Gods Volk” steevast de hand boven het hoofd houden met o.a. het holocaustgebeuren wat NIET ONTKENT mag worden wat natuurlijk kant nog wal raakt en wat onder meer in Duitsland al vele mensen die dit terecht in twijfel trokken in de gevangenis heeft doen belanden.

Daaraan kun je zien wie er in deze achterlijk gemaakte wereld echt de broek aan heeft en wie het slaafje mag spelen!!!

Echter, “we” zijn zo vreselijk verdomd door steeds maar weer te gaan stemmen en te blijven kijken naar de Tell Lie Vision waarbij “ons” dagelijks zoveel zaken worden onthouden, vooral de waarheid, dat dit zaakje zich binnen niet al te lange tijd vanzelf oplost simpel door “ons” om te ruilen in ons eigen land en te laten vervangen door de grote groepen “tandartsen, chirurgen, natuurkundigen en wat dies meer zij aan cultuurparels”!!

Ik kan niets anders concluderen dat we het hier niet anders cq beter verdienen…..

En vergeet 1 ding aub niet……dit hele gezeik met o.a. de omvolking van Europa wordt in zijn geheel aangestuurd door……jaaaaaaaaaaaaaaa, u raad het al, GODS VOLK……

Maar slaap vooral lekker verder, het is m.i. toch al ruimschoots te laat,!!

Het enige wat IK er zelf nog aan zal doen is me HEEL ERG GOED voorbereiden en dat laatste adviseer ik eigenlijk iedereen!!!!!

Gegroet,

Gladiator

Pjoter
Pjoter
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

@Gladiator,

Fantastisch verwoord, Heb zojuist Mn noodrantsoen aangevuld en drinkwater reserve ververst!.
Nu nog degelijke gasmaskers aanschaffen en wat survival gereedschap.

Groet

ap blos
ap blos
2 jaren geleden

Was een grote fout om daar een Joodse staat in te richten. Al 70 jaar ellende daar en zal nog wel 70 jaar duren.

Typhoon
Typhoon
2 jaren geleden

Om israel te creëren een WW2 veroorzaken!
Om israel te uitbreiden nog een WW nu aan de gang.
Het zal nooit ophouden!

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  Typhoon
2 jaren geleden

Hetzelfde geldt voor bijna alle aanslagen wereldwijd, vooral in het westen (zeker incl. 9/11). Als ‘slachtoffer’ heb je immers veel meer rechten, nietwaar? Ik moet keihard lachen, maar ook huilen tegelijkertijd. Hoe kunnen mensen zo dom zijn of bewust leugens voor waar aannemen?

Rahulz
Rahulz
2 jaren geleden

..en het onheilspellende gedreun van zwaar beladen goederentreinen s’ nachts het ruisen van de golven over het strand overstemde. Dag na week na maand na jaar. Overdag vanaf de heuvel konden we ze zien, uitgemergelde skeletten met hun holle ogen in sleetse lompen achter het prikkeldraad. Duizenden en duizenden, wekelijks vervangen door nieuwe duizenden terwijl wij in Haifa, met doeken over onze neuzen, probeerden om de griezelige stank die uit de schoorstenen walmde niet te ruiken.
Alweer die spijker op z’n kop, met een loepzuivere vergelijking, Gladiator, hoe doe je dat toch?
Dat “GODS VOLK” groot belang én – met Rothschild en Soros- de middelen heeft om de landen van haar bondgenoten te islamiseren ligt er zo dik bovenop dat niemand het kan zien. Gek he?

bert
bert
Reactie op  Rahulz
2 jaren geleden

als je de pijn in de ander niet erkend
zul je nooit je eigen hart leren kennen

als je je eigen hart niet leert kennen zal
de ander nooit jou pijn herkennen

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Rahulz
2 jaren geleden

@Rahulz,

Thnx beste, en met uw laatste volzin heeft u helemaal gelijk. Ook ik kan absoluut niet begrijpen dat dit Nederlandse volk alsmede het Duitse volk NIET ZIET wat er om hen heen aan het gebeuren is!!!

Daarbij moet ik ook nog verdomme uitkijken wat ik zoal zeg in mijn steeds maar toenemende ergernis.

Ik ben met zeer grote zekerheid géén racist te noemen maar het begint nu toch echt de spuigaten uit te lopen met steeds meer NO GO ZONES in de grote steden van de HELE EU inmiddels!!!

Ik liet een aantal korte YT filmpjes zien aan een vriend van mij over de “ongeregeldheden” in o.a. Parijs.
Hij geloofde er geen klap van dat dit NU aan de hand was daar en ook de straten in Parijs welke ik hem liet zien geloofde hij NIET. Erg…….nee hoor, DOM!!

Daarbij is de wetteloosheid welke dit tuig hanteert niet meer normaal te noemen en ik weet bij God niet meer hoe dit nog terug te draaien is want dat zal moeten gebeuren willen WIJ met zijn allen nog in ONS eigen land blijven wonen!
Er wordt willens en wetens met 2 maten gemeten en daarvan heb ik keihard bewijs.
Heb een fotokopie van een brief van het Duitse Ministerium NRW waarin deze expliciet te kennen geeft aan de politieburo’s in NRW dat agenten indien een MISDRIJF gepleegd is door een cultuurparel het STRAFVERFAHREN NICHT EINGELEITED WERDEN en moeten ze p.o. einen “VERWEIS erteilen”.

En dan……zou er een strafbaar feit gepleegd zijn tegen iemand met een cultuurparelachtergrond dan moet de politie er alles aan doen om de veiligheid van het slachtoffer almede dat van zijn familie en getuigen te waarborgen……NOG VRAGEN…..

Ik kan met name daarom niet meer erg veel reageren op de diverse forums….heb iets teveel achter mijn kiezen gehad, de vaste mensen hier weten dat inmiddels wel!!

Degene die denkt dat hij/zij nog ooit pensioen krijgt is (volgens mij) ziende blind en horende doof!!

Mensen, geloof me nu maar op mijn woord……bij deze importsnelheid van achterlijk, dom en vooral crimineel (ook daar heb ik bewijs van!!!!) volk uit het m.o. en Afrika is het geen kwestie meer van jaren dat TSHTF (the shit hits the fan) maar eerder van maanden!!!

Dan komt dit addergebroed met machetes door de straten gerend, de ene na de andere, om te plunderen en te verkrachten en uiteindelijk af te slachten en bezit te nemen van ONZE bezittingen……

Nog meer vragen????? Shoot me…..

Hoop niet een laatste groet, moet namelijhk nog redelijk wat doen!!

Bereid u voor allen!!!

Gladiator

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Hey Gladiator,
om kort te zijn: PC kaput geweest op vakantie geweest, moeten sparen voor nieuwe PC en ook even dipje gehad. Omdat PC stuk was ook nog ff afgekickt van dat internet wat maakte dat ik geen zin had om online te komen na aankoop nieuwe PC.. Sorry maat maar had ook mijn down-fall…

Haalt niets uit buiten handvol mensen die je hier begrijpen zal de rest los zo zijn/haar dood te gemoed gaan…
Ik weet niet of ik het hier las van een dame…
Zij sprak over champignons en een omelet bakken wanneer de hell op aarde los barst…
Wel die dame gaf mij rust, in de herfst ga ik alle giftige paddenstoelen plukken die ik maar kan vinden, droog ze en bewaar ze voor gebruik wanneer die hell los barst….
De natuur helpt altijd, ik bak dan zoals die dame zei een omelet met mijn gêplukte champignons en ik verlaat deze hel…. Zo los ik mezelf op!
Zou jij nog eens die code voor je email willen geven, iemand zoals u is het waard om in real te zien.
Sorry voor mijn afwezigheid maar ik heb ook mijn leed in’t leven gehad wat me soms serieus parten speelt!
Dit soort leven en achterlijk domme mensheid op aarde ben ik kotsbeu, het is pijnlijk en moeilijk leven ook omdat mensen o.a jij en ik weten dat die mens ten dode is opgeschreven…. Mensen zoals u en handvol anderen en ik zijn zeldzaam, wij zijn open en eerlijk in een leugen fake wereld waar we alles door hebben de leugens zien maar het niets uit haalt om de mensheid wakker te schudden, HAALT NIETS uit!
Gans die geschiedenis Summerie Egypte waarschuwt ons…. MSM LIEGEN over alles in de geschiedenis

Hoop u nog te spreken
Grtz
M.R

Bataaf
Bataaf
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Eerst zal alle economische waarde, tegoeden etc. worden opgeharkt daarna is het duidelijk wat er gebeurd.
Er zijn echter duidelijke signalen voor de hel werkelijk los barst.

J. Hofmans
J. Hofmans
2 jaren geleden

90% van wat nu in Israël zit is geen echte jood. Fake jews worden ze ook wel genoemd. Zoek maar op.

Raphaël
Raphaël
2 jaren geleden

Ik bekeek deze documentaire:
https://www.youtube.com/watch?v=H7FML0wzJ6A

Hartverscheurende taferelen.

Raphaël
Raphaël
2 jaren geleden

Ik bekeek deze documentaire:
https://www.youtube.com/watch?v=H7FML0wzJ6A
Zoek anders op youtube : Al-Nakba: The Palestinian catastrophe
Hartverscheurende taferelen.

x

Check Also

trump

Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

de jonge

Zo reageert Hugo de Jonge op lastige vragen over de spoedwet: ‘Die vent haat ons volk’

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid deed ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x