Buitenland

Wist je dat Israël ook concentratiekampen had? Dit heb je vast niet geleerd op school

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We kennen allemaal de Duitse concentratiekampen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Maar tijdens de geschiedenisles op school leerde je waarschijnlijk niets over de 22 concentratie- en werkkampen die tussen 1948 en 1955 bestonden in Israël.

Dankzij het werk van de Palestijnse historicus Salman Abu Sitta weten we inmiddels meer over deze kampen, schreef Yazan al-Saadi voor de krant Al-Akhbar English.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Er is een studie over de kampen verschenen in het Journal of Palestine Studies, die zich baseert op informatie die gedurende de oorlog van 1948 is verzameld door het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC).

Enige manier

De informatie van het ICRC is in 1996 vrijgegeven en in 1999 bij toeval ontdekt door één van de auteurs.

Uit de stukken blijkt dat Israël duizenden Palestijnse burgers in concentratiekampen stopte en gebruikte voor dwangarbeid.

De documenten laten zien dat het zionistische leiderschap het verdrijven van de Palestijnse burgerbevolking als enige manier zag om een Joodse staat in Palestina te stichten.

Britse officieren

Het eerste kamp, gelegen op zo’n 13 kilometer van Jaffa, heette Ijlil en bestond grotendeels uit tenten. Het kamp was omgeven door hekken met prikkeldraad, wachttorens en voorzien van een poort met bewakers.

Naast Ijlil waren er nog vier andere ‘officiële’ concentratiekampen, namelijk Atlit, Sarafand, Umm Khalid en Tel Letwinsky, nabij Tel Aviv.

Alle kampen werden geleid door Britse officieren die waren achtergebleven nadat het Britse leger zich in mei 1948 had teruggetrokken uit Palestina.

Terreurorganisaties

De bewakers waren oud-leden van de Irgun en Lehi, twee zionistische paramilitaire organisaties die te boek stonden als terreurorganisaties.

Naast de vijf erkende kampen waren er nog tenminste 17 concentratiekampen die nergens vermeld worden in officiële bronnen en die ontdekt zijn aan de hand van getuigenissen van gevangenen.

Palestijnse burgers werden op grote schaal ontvoerd en vastgezet. Ze moesten in de kampen onder erbarmelijke omstandigheden zien te overleven.

[Al-Akhbar English]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johannes
Johannes
5 jaren geleden

De eerste concentratiekampen waren in Zuid Afrika tijdens de Boerenoorlog. Het “beschaafde” Engeland wilde de boeren dwingen zich over te geven door hun vrouwen en kinderen en grootouders op te sluiten in echte kampen, waar zeer velen omkwamen.
Vergeet ook niet de Amerikaanse en Franse Rheinwiesenlager , die na de oorlog zijn opgericht met grote goedkering van Eisenhower. Er waren geen barakken, Het gegeven voedsel en water was onvoldoende zodat miljoenen burgers en krijgsgevangen omkwamen door ondervoeding ziekte en kou. Zie op you tube de documentaire Hellstorm.

Dolex
Dolex
5 jaren geleden

De M5M heeft vorige week een behoorlijk objectieve docu uitgezonden over die periode.
https://www.npostart.nl/VPWON_1273246

Leo
Leo
5 jaren geleden

Waarom ben ik niet verbaast?
Gaza is trouwens ook een concentratiekamp van het type getto.
Zoals de Duitsers bouwden in Warshaw voor de joden tijdens WW2.

Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Tja, en dan maar blijven janken over hun detentie in de Duitse “Arbeitslagern” tijdens WOII.

Vooral de leugens en bedrog van dit volk wat zich Gods volk durft te noemen komt me langzaamaan als kots mijn keel uit en natuurlijk de diverse overheden van “ONS” welke “Gods Volk” steevast de hand boven het hoofd houden met o.a. het holocaustgebeuren wat NIET ONTKENT mag worden wat natuurlijk kant nog wal raakt en wat onder meer in Duitsland al vele mensen die dit terecht in twijfel trokken in de gevangenis heeft doen belanden.

Daaraan kun je zien wie er in deze achterlijk gemaakte wereld echt de broek aan heeft en wie het slaafje mag spelen!!!

Echter, “we” zijn zo vreselijk verdomd door steeds maar weer te gaan stemmen en te blijven kijken naar de Tell Lie Vision waarbij “ons” dagelijks zoveel zaken worden onthouden, vooral de waarheid, dat dit zaakje zich binnen niet al te lange tijd vanzelf oplost simpel door “ons” om te ruilen in ons eigen land en te laten vervangen door de grote groepen “tandartsen, chirurgen, natuurkundigen en wat dies meer zij aan cultuurparels”!!

Ik kan niets anders concluderen dat we het hier niet anders cq beter verdienen…..

En vergeet 1 ding aub niet……dit hele gezeik met o.a. de omvolking van Europa wordt in zijn geheel aangestuurd door……jaaaaaaaaaaaaaaa, u raad het al, GODS VOLK……

Maar slaap vooral lekker verder, het is m.i. toch al ruimschoots te laat,!!

Het enige wat IK er zelf nog aan zal doen is me HEEL ERG GOED voorbereiden en dat laatste adviseer ik eigenlijk iedereen!!!!!

Gegroet,

Gladiator

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x