Het Complot

Britse overheid stopt verleden in de doofpot. Wat mogen wij niet weten over prinses Diana, Lockerbie en dit MI5-complot?

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna 6000 documenten over onder meer het huwelijk tussen prins Charles en Diana, de Lockerbie-aanslag en de moord op de Ierse advocaat Pat Finucane, zijn door de Britse overheid achter slot en grendel gestopt.

Normaal gesproken zouden de stukken vrijgegeven moeten worden, maar de overheid weigert ze te openbaren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Mensenrechtenadvocaat Pat Finucane werd in 1989 vermoord door paramilitairen. Zijn familie is van mening dat hij erin werd geluisd door MI5.

Samenzwering

Openbaring van de documenten over zijn dood zou de overheid dus ernstig in verlegenheid brengen.

Het Britse Hooggerechtshof overweegt momenteel of er een openbaar onderzoek moet worden ingesteld naar de samenzwering rond Finucane’s moord.

Afgelopen jaar gaf de Britse overheid 74.551 overheidsstukken vrij, maar 5974 bleven geheim. Het jaar ervoor werden er ook al 4290 documenten achtergehouden.

Kritiek

Het achterhouden van de geheime stukken is de overheid op een hoop kritiek komen te staan.

Als reden voor het geheimhouden van de documenten noemt de overheid onder meer ‘internationale relaties’ en ‘risico’s voor de gezondheid of veiligheid van individuen’.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nehemia
Nehemia
5 jaren geleden

Princes Diana is vermoord. 100 procent! In opdracht van Prince Philip en Queen Elizabeth en anderen. Diana wist veel te veel van de gruwelen die er gaande waren bij de Windsors. Er is zoveel info te vinden over allerlei zaken die onweerlegbaar aantonen dat ze om zeep is geholpen door de hoogste echelons.

Hier is een interessant artikel van Earth matters – met de titel – de moord op prinses Diana.

“Een aantal van de details die in de documentaire onthuld worden zijn:

Mysterieus genoeg stonden alle camera’s die toezicht hielden bij de ingang van de Alma tunnel (‘alma’ betekent ‘ziel’ in het Spaans) uit op het moment van het ‘ongeluk’.

Er is mogelijk geknoeid met de gordels op de achterbank van de Mercedes waarin Diana en Dodi reden, zodat ze niet meer werkten.

De paparazzi bevonden zich ver achter de Mercedes van Diana en Dodi op het moment dat zij de Almatunnel inreden. De Mercedes werd in de tunnel echter omringd door vier motoren en een witte Fiat Uno. Een van deze voertuigen (of een van de bestuurders) straalde een zeer felle lichtstraal uit (vergelijkbaar met het licht van een stroboscoop). Daarna raakte de Fiat Uno de Mercedes tegen de zijkant, waardoor deze hard botste tegen een van de pilaren die midden in de tunnel staan.

De Franse arts Jean Marc Martino nam onmiddellijk de leiding over de plaats van het ongeluk en de slachtoffers. Het kostte hem echter 37 minuten om de nog bij bewustzijn zijnde Diana van de achterbank van de auto te halen, ondanks het feit dat de achterzijde van de auto niet beschadigd was en er dus niet veel tijd nodig geweest had moeten zijn om haar uit de auto te halen.

Er verstreken 81 minuten voordat de eerste ambulance van de plaats van het ongeluk vertrok naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

103 minuten na het ongeluk (dus nog eens 22 minuten na vertrek) arriveerde de ambulance bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis (een rit die niet meer dan 5 minuten zou hebben moeten duren).

Tijdens het officiële onderzoek waren experts het met elkaar eens dat Diana’s leven gered had kunnen worden als ze op tijd de juiste medische zorg had ontvangen.

Dokter Pepin en professor LeComte, die bloedmonsters onderzochten van de chauffeur Henri Paul blijken het bloed van iemand anders te hebben gebruikt om aan te tonen dat hij dronken was, terwijl dat niet het geval was. Deze beide artsen waren bij wet verplicht om het wettelijk onderzoek bij te wonen, maar weigerden te verschijnen. Het Franse Ministerie van Justitie beschermde hen, waarbij ze een beroep deden op ‘de openbare orde’ om hun weigering om te verschijnen te verklaren en de officiële reden was ‘de bescherming van staatsgeheimen en de belangen van het land’. Een regering die informatie achterhoud in het belang van de ‘nationale veiligheid’ of ’ter bescherming van staatsgeheimen’ zegt eigenlijk dat zij zich ervan bewust is dat als de informatie bekend zou worden bij het publiek, dit zou kunnen leiden tot grootschalige oproer, of zelfs een revolutie. Kort gezegd, ‘het beschermen van staatsgeheimen’ en ‘nationale veiligheid’ zijn eufemismen voor het beschermen van de ‘elite’ tegen het volk en tegen wat het volk zou kunnen doen als het de waarheid zou weten.

In 2006 bood een team wetenschappers aan om de monsters te onderzoeken om te bepalen van wie deze afkomstig waren. De Franse regering verklaarde echter dat de betreffende bloedmonsters ‘niet langer bestonden’. Er is ook duidelijk bewijs dat de Franse politie alcohol in Pauls appartement heeft neergezet om de bewering dat hij een alcoholist was, te staven.

De Britse geheime dienst had een plan ontwikkeld om een Servische politicus te vermoorden door zijn auto te laten verongelukken door een stroboscopisch licht op de chauffeur te richten.

Vele leden van het Britse establishment, inclusief leden van de rechterlijke macht, de politie en politici, zetten een samenzwering op touw om de waarheid rond het ongeval te verbergen, evenals het feit dat Diana vermoedde dat ze vermoord zou gaan worden.

Het Britse parlementslid Nicholas Soames lijkt een psychopathische vrouwenhater te zijn (een van de vele in het Britse establishment) die een grote hekel had aan Diana. Soames was Minister van Defensie onder de conservatieve premier John Major (1994-1997). Soames dreigde Diana dat ze moest ophouden met haar in de schijnwerpers staande campagne om het gebruik van landmijnen in derdewereldlanden te beëindigen en waarschuwde haar dat ‘een ongeluk in een klein hoekje zit’. Soames is de voorzitter van Aegis Defence Services, een private Britse organisatie die huursoldaten levert en vestigingen heeft in Afghanistan, Bahrein, Irak, Kenia, Nepal en de VS. Uit videobeelden die in 2005 werden vrijgegeven, blijkt dat soldaten van Aegis in het wilde weg op Irakese burgers schoot en hen doodde tijden ‘Operation Iraqi Freedom’.”

Dit is nog slecht één artikel en er valt nog veel meer info te vinden over de moord op Prinses Diana. Informatie die uiteraard verzwegen werd door de mainstreammedia.

Johannes
Johannes
5 jaren geleden

Oorlog is Misleiding en Bedrog is de titel van een boek van Fre Morel. Het beschrijft erg goed de geschiedenis van de Boerenoorlogen in Zuid Afrika en de oorzaken en de achterliggende motivatie van diverse regeringen om deel te nemen aan de oorlog. Hij gaat ook in op de manipulatie van de het volk door de pers om het volk bereidwillig te maken om oorlog te voeren.
Te verkrijgen bij drukkerij de Blauwe Tijger.
Echt een geweldig boek om mensen de informatie te verschaffen die nodig is om de huidige toestand in de wereld te begrijpen.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x