Financieel

Nieuwe pensioenwet gekraakt: ‘Wanneer zoiets in een derdewereldland zou gebeuren, zouden de rapen gaar zijn’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Binnenkort stemt de Eerste Kamer over de nieuwe pensioenwet. Het wetenschappelijk bureau van het CDA luidt de noodklok over deze wet. De overstap naar een nieuw pensioenstelsel is volgens de denktank veel te riskant.

De denktank noemt de pensioenwet ‘een enorme gok op de toekomst’. “Dit wordt een ramp, de CDA-senatoren moeten deze wet terugsturen,” zei medewerker Arjen Siegmann.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook financieel onderzoeker en adviseur Pieter Lakeman is kritisch. De nieuwe pensioenwet is volgens hem een ‘onrechtmatige daad van de staat’ en ‘een juridisch wangedrocht’.

Ontnomen

“Wie heeft voordeel van de nieuwe wet? Het antwoord is: financiële adviseurs en commerciële pensioenverzekeraars, de vrienden- en relatiekring van premier Rutte. Wanneer zoiets in een derdewereldland zou gebeuren, zouden de rapen gaar zijn,” schrijft Lakeman in een bericht op LinkedIn.

Doordat de pensioenfondsen de afgelopen 15 jaar vrijwel geen indexatie mochten toepassen, zijn er enorme geheime reserves opgebouwd die met een rekentruc in pensioenvoorzieningen zijn veranderd en daarmee onzichtbaar geworden, merkt Lakeman op.

Door het gebruik van een lage rekenrente die door de EU verboden was, ontstonden geheime reserves van 400 miljard euro. Die zijn nu eigendom van pensioengerechtigden, maar door de nieuwe wet worden die honderden miljarden hen ontnomen.

Misdrijf

Dat is niet alleen onrechtmatig van de Staat jegens haar burgers, maar ook in strijd met de Grondwet, benadrukt Lakeman.

Wanneer de wet door de Eerste Kamer wordt aangenomen en koning Willem-Alexander zijn handtekening eronder zet, zou de Staat jegens miljoenen burgers met deze onteigening zonder schadeloosstelling niet alleen onrechtmatig zijn geweest, maar wellicht ook aan de delictsomschrijving van het misdrijf van oplichting en/of verduistering hebben voldaan, stelt hij.

4.8 263 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Join de Discussion
Join de Discussion
1 jaar geleden

Nu pas allerlei NOODKLOKKEN ???????

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Die Pensioenpotten zijn ze de afgelopen jaren al volkomen aan het leegroven, vandaar dat een beetje flexibiliteit geen kwaad kan. Dan geldt namelijk de regel: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst…Iedere Nederlander moet gewoon een Bottomfeeder worden met een QR-Social-Credit-System-bankpasje en als je niet naar die Demonische Planeetagehouders luistert, dan zetten ze hem gewoon uit en ben je voortaan een Paria…

H.R. van der Veen
H.R. van der Veen
1 jaar geleden

Dus stoppen met die ongein, blijf van ons pensioen af.

Kundalini
Kundalini
1 jaar geleden

Ze beroven ons in alle opzichten. De maffia is er peanuts bij.

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x