Universum

Ex-wetenschapper claimt dat NASA knoeit met foto’s om dingen te verbergen (en hij is niet de enige)

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dr. Norman Bergrun, die onder meer voor het Ames Research Laboratory en Lockheed Martin heeft gewerkt, stelt dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA knoeit met foto’s om bepaalde dingen te verbergen.

Hij zei in een interview dat ‘een zeer betrouwbare bron’ hem verteld had dat het ruimteagentschap onder meer foto’s van de maan bewust donkerder maakt. Bergrun ontdekte naar eigen zeggen dingen op foto’s die de NASA dacht te hebben weggepoetst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vorig jaar liet Rusland weten een onderzoek in te stellen naar de Amerikaanse maanlandingen. Het onderzoek moet onthullen waarom opnames en een steen van de eerste maanlanding in 1969 zijn verdwenen.

Gezicht op Mars

Woordvoerder van de onderzoekscommissie van de Russische regering Vladimir Markin zei dat de Russische autoriteiten de landingen niet in twijfel trekken, maar enkel benieuwd zijn waar bepaalde artefacten zijn die deel uitmaken van de nalatenschap van de mensheid.

De Amerikaanse astronaut Brian O’Leary (1940-2011) zei in een interview dat de beroemde astronoom Carl Sagan de foto van het gezicht op Mars, in 1975 gefotografeerd door ruimtesonde Viking, had bewerkt voordat de afbeelding beschikbaar werd gemaakt voor het publiek.

“Ik was heel erg teleurgesteld,” zei dr. O’Leary. “Niet alleen zat Carl ernaast, hij had ook gegevens gemanipuleerd. Hij publiceerde een foto van het gezicht in Parade Magazine en zei dat het gewoon een natuurlijke formatie was. Maar hij had de foto bewerkt zodat het gezicht minder duidelijk te zien was.”

Doofpot

In mei 1990 publiceerde de astronaut een paper over de mogelijk intelligente herkomst van het gezicht op Mars, dat werd gepubliceerd in het Journal of the British Interplanetary Society.

Dr. O’Leary wees op een rapport van het Brookings Institution uit 1961, waaruit bleek dat Carl Sagan en anderen zeiden dat buitenaards leven, als het de aarde zou bezoeken, moest worden verdoezeld. Sagan en zijn collega’s drongen er bij de overheid op aan om het UFO-fenomeen in de doofpot te stoppen, aldus O’Leary.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dimmer
dimmer
7 jaren geleden

Dit weet iedereen toch.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Dat is met iedere planeet waar we zicht op hebben want ook Mars is belegd met stroken net als Luna de maan. Zelfs Pluto die we te zien kregen heeft het.

Nel Wouters
Nel Wouters
7 jaren geleden

Ieder mens met een beetje verstand weet dat, denken de mensen echt dat de wereld mooi rond is?

Defixiones
Defixiones
7 jaren geleden

Ze poetsen en fotoshoppen omdat de foto’s en animaties gewoon op aarde worden gemaakt. NASA is bedrog, er is nog nooit iets -en zeker niet iemand- voorbij de Van Allen belt gekomen. Miljarden zwendel van de bovenste plank.

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x