Chemtrails

Onthuld: leger besproeide St. Louis jarenlang met radioactieve deeltjes

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse leger heeft jarenlang geheime experimenten uitgevoerd op nietsvermoedende inwoners van St. Louis in Missouri, zo stelt een onderzoeker.

Hoewel bekend was dat de overheid ‘onschadelijke’ zink- en cadmiumsulfide uitsproeide over de bevolking, beweert hoogleraar Lisa Martino-Taylor van St. Louis Community College dat ze vermengd werden met radioactieve stoffen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Ze heeft de hand weten te leggen op gedetailleerde informatie en foto’s van het sproeien, waarbij met name de lage inkomensgroepen en minderheden werden blootgesteld aan radioactieve deeltjes.

Vliegtuigen

“Er was een reden waarom de studie geheim bleef,” zei professor Martino-Taylor tegenover KSDK. “Ze hadden geen vrijwilligers die zich meldden en zeiden: ja, ik adem graag zink- en cadmiumsulfide vermengd met radioactieve deeltjes in.” Het leger wilde chemische wapentechnologieën testen.

Tijdens haar onderzoek (pdf) vond ze foto’s die laten zien hoe de deeltjes tussen 1953-1954 en 1963-1965 werden verspreid. Boven grote delen van Corpus Christi werden de chemicaliën uitgesproeid door vliegtuigen. In St. Louis plaatste het leger chemische sproei-installaties op gebouwen zoals scholen en flats, maar ook in stationwagens die rondreden in het gebied.

Ondanks de omvang van het experiment werden lokale politici niet ingelicht over het project. Inwoners van St. Louis kregen te horen dat het leger rookgordijnen testte om steden te beschermen tegen een Russische aanval.

US Radium Corporation

Martino-Taylor verzamelde honderden vrijgegeven pagina’s die ze online heeft gezet. Ze ontdekte dat het meest werd gesproeid in en rond het woningbouwproject Pruitt-Igoe. Er woonden zo’n 10.000 mensen met een laag inkomen. Ongeveer 70 procent van de inwoners was jonger dan 12 jaar.

Hoogleraar Martino-Taylor raakte geïnteresseerd in het onderwerp nadat er gevallen van kanker werden gemeld in de woonwijken. “Dit experiment was in strijd met de medische ethiek, alle internationale codes en het eigen beleid van het leger destijds,” zei Martino-Taylor.

Het experiment werd uitgevoerd door het bedrijf US Radium Corporation. Eén van de stoffen die werden uitgesproeid over de bevolking was FP2266, ook wel bekend als Radium-226. Dit isotoop heeft een halveringstijd van 1601 jaar. Radium is uiterst radioactief en het vervalproduct radon is een kleur- en geurloos radioactief gas. Doordat radium chemisch veel overeenkomsten vertoont en verwisseld kan worden met calcium, kan het schade aanrichten als het wordt ingebouwd in botten. Radium kan kankerverwekkend zijn.

In 1972 werd het woningbouwproject Pruitt-Igoe met de grond gelijk gemaakt. Beleidsmakers in Missouri hebben het leger na publicatie van het onderzoek gevraagd details van de tests vrij te geven. Senator Roy Blunt noemde de bevindingen ‘schokkend’.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Behalve sproeien hebben ze ook complete dorpen afgezet, onder de mom van dat er in het dorp een enge ziekte heerste, spoot men ligt radioaktief materiaal als geneesmiddel, om even te zien hoe de mens hierop reageerde, en vrouwen kregen radioaktief ijs te eten, om te zien wat dit deed op de ongeboren vrucht.De mietjes!!!!

joene
joene
11 jaren geleden

Dus,ook lekker.zo zie je.we leven 1 groot spelletje.en waar komt dit gedrag vandaan? Het niet snappen dat genoeg, genoeg is.jammer..

Anonimus
Anonimus
11 jaren geleden

Als ze het op 1 plek hebben gedaan,
dan hebben ze het in naam van wetenschap
ook op andere plekken gedaan.

Abel
Abel
11 jaren geleden

En vandaag de dag sproeien ze onder het mom van een eventuele ’terroristische aanval’.

Wat toen de communisten waren zijn nu de terroristen. Het grappige is, beide zijn bedenksels van de zio-nazi’s in de Amerikaanse regering.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x