
Modern graan is een ‘perfect, chronisch gif’, zo stelt cardioloog William Davis, die een boek schreef over ’s werelds meest populaire graan.
Volgens hem is het graan dat we vandaag de dag eten anders dan het graan dat je grootmoeder gebruikte. Het huidige graan is het resultaat van genetisch onderzoek in de zestiger en zeventiger jaren, aldus Davis.
“Deze plant heeft veel nieuwe eigenschappen waar niemand je ooit over heeft verteld,” ging hij verder. “Er zit een nieuw eiwit in dat gliadine heet. Dit gaat niet over gluten. Ik heb het niet tegen mensen die aan glutenovergevoeligheid of coeliakie lijden. Ik heb het tegen de rest omdat iedereen gevoelig is voor het eiwit gliadine, wat een opiaat is. Dit eiwit bindt zich aan opioïde receptoren in de hersenen en stimuleert de eetlust van de meeste mensen zodanig dat we elke dag 440 meer calorieën eten, 365 dagen per jaar.”
Beweging
De landbouwindustrie zou kunnen terugvallen op het graan dat voorheen werd geproduceerd, maar dat is economisch niet haalbaar omdat de opbrengst per hectare dan lager zou zijn. Davis merkte op dat er al een beweging aan het ontstaan is van mensen die graan laten staan en flink afvallen.
“We zien honderdduizenden mensen die tientallen kilo’s afvallen,” zei Davis. “Diabetici hebben niet langer diabetes, mensen met artritis worden verlost van de aandoening, zwelling van de benen verdwijnt, ze hebben niet langer last van prikkelbaredarmsyndroom en ook depressies verdwijnen.”
Echt voedsel
Davis adviseert alle graanproducten te vermijden en ‘echt voedsel’ te eten, zoals avocado’s, olijven, olijfolie, vlees en groenten. “Dergelijk voedsel is waarschijnlijk het minst aangepast door de agro-industrie,” zei hij. “Dat geldt niet voor graanproducten. En wanneer ik graanproducten zeg heb ik het niet over gerst of lijnzaad. Het is echt een kwestie van graan.”
“In de literatuur wordt altijd geadviseerd om over te stappen op minder slechte alternatieven,” legde Davis uit. “Dus stel, ik rook ongefilterde sigaretten en stap vervolgens over op gefilterde sigaretten van Salem. Dat is de logica van voeding, er ligt een foute redenatie aan ten grondslag. Wat als ik een stap verder ga en zeg dat we alle graanproducten moeten uitbannen, wat gebeurt er dan? Dan ga je geen verbetering van gezondheid, maar een transformatie van gezondheid zien.”
Bekijk hier het volledige interview met cardioloog William Davis.
Bron: Cbsnews.com
Gerelateerd:
- Hoe Amerika verslaafd is geraakt aan legale heroïne (video)
- Drie studies linken obesitas aan suikerhoudende dranken
- Experts slaan alarm over transvetten in voedsel
- Zwaarlijvige kinderen hebben meer bisfenol A in urine
- Baanbrekende studie naar genetisch gemodificeerde organismen
Ik kan maar één ding zeggen nu: O my heaven!!
Dat is niet alleen met het graan zo maar ook met vlees en groente en de gezondheid van de burgers komt op de laatste plaats want alles draait om de munten dat is het enigste wat telt. Ja en na 2012 is dat nog steeds zo en vrije energie zoals Saluza dat beloofd ken je ook vergeten een dikke rekening kan je krijgen van je energie leverancier inclusief een verhoging onder het mom van inflatie. Zo welkom terug in de werkelijkheid.
Persoonlijk ondervonden:
Ben een maand gestopt met alle granen, gewoon uit interesse. De eerste dag had ik een constant hongergevoel dat bijna niet te stillen was. Dagen erna minder, maar nog lichte ‘afkickverschijnselen’. Inderdaad ook wat afgevallen. Maar echt gezonder ging ik me niet voelen.
Na een maand weer begonnen en geen negatieve verschijnselen opgemerkt.
Mijns inziens dus een onschuldige verslaving. Zoals vaker bij dit soort berichten weer behoorlijk overdreven. Jammer.
Eet sinds juli geen gluten, geen suiker en geen producten meer met E-nummers, en ik voel me zo goed! Een ware speurtocht is het door voedselland geworden, maar zo fijn, om zo zuiver mogelijk te eten. En absoluut geen honger gevoel meer. En als meevaller….ben 10 kilo kwijt!