Homepagina » Gezondheid » Cardioloog: modern graan bevat verslavend opiaat
Cardioloog: modern graan bevat verslavend opiaat

Cardioloog: modern graan bevat verslavend opiaat

Modern graan is een ‘perfect, chronisch gif’, zo stelt cardioloog William Davis, die een boek schreef over ’s werelds meest populaire graan.

Volgens hem is het graan dat we vandaag de dag eten anders dan het graan dat je grootmoeder gebruikte. Het huidige graan is het resultaat van genetisch onderzoek in de zestiger en zeventiger jaren, aldus Davis.

“Deze plant heeft veel nieuwe eigenschappen waar niemand je ooit over heeft verteld,” ging hij verder. “Er zit een nieuw eiwit in dat gliadine heet. Dit gaat niet over gluten. Ik heb het niet tegen mensen die aan glutenovergevoeligheid of coeliakie lijden. Ik heb het tegen de rest omdat iedereen gevoelig is voor het eiwit gliadine, wat een opiaat is. Dit eiwit bindt zich aan opioïde receptoren in de hersenen en stimuleert de eetlust van de meeste mensen zodanig dat we elke dag 440 meer calorieën eten, 365 dagen per jaar.”

Beweging

De landbouwindustrie zou kunnen terugvallen op het graan dat voorheen werd geproduceerd, maar dat is economisch niet haalbaar omdat de opbrengst per hectare dan lager zou zijn. Davis merkte op dat er al een beweging aan het ontstaan is van mensen die graan laten staan en flink afvallen.

“We zien honderdduizenden mensen die tientallen kilo’s afvallen,” zei Davis. “Diabetici hebben niet langer diabetes, mensen met artritis worden verlost van de aandoening, zwelling van de benen verdwijnt, ze hebben niet langer last van prikkelbaredarmsyndroom en ook depressies verdwijnen.”

Echt voedsel

Davis adviseert alle graanproducten te vermijden en ‘echt voedsel’ te eten, zoals avocado’s, olijven, olijfolie, vlees en groenten. “Dergelijk voedsel is waarschijnlijk het minst aangepast door de agro-industrie,” zei hij. “Dat geldt niet voor graanproducten. En wanneer ik graanproducten zeg heb ik het niet over gerst of lijnzaad. Het is echt een kwestie van graan.”

“In de literatuur wordt altijd geadviseerd om over te stappen op minder slechte alternatieven,” legde Davis uit. “Dus stel, ik rook ongefilterde sigaretten en stap vervolgens over op gefilterde sigaretten van Salem. Dat is de logica van voeding, er ligt een foute redenatie aan ten grondslag. Wat als ik een stap verder ga en zeg dat we alle graanproducten moeten uitbannen, wat gebeurt er dan? Dan ga je geen verbetering van gezondheid, maar een transformatie van gezondheid zien.”

Bekijk hier het volledige interview met cardioloog William Davis.

Bron: Cbsnews.com

Gerelateerd:

 Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Brood, daar zit wat in….

  We wisten het altijd al;)

  2 likes
 2. Ik kan maar één ding zeggen nu: O my heaven!!

  0 likes
 3. Dat is niet alleen met het graan zo maar ook met vlees en groente en de gezondheid van de burgers komt op de laatste plaats want alles draait om de munten dat is het enigste wat telt. Ja en na 2012 is dat nog steeds zo en vrije energie zoals Saluza dat beloofd ken je ook vergeten een dikke rekening kan je krijgen van je energie leverancier inclusief een verhoging onder het mom van inflatie. Zo welkom terug in de werkelijkheid.

  0 likes
 4. Persoonlijk ondervonden:
  Ben een maand gestopt met alle granen, gewoon uit interesse. De eerste dag had ik een constant hongergevoel dat bijna niet te stillen was. Dagen erna minder, maar nog lichte ‘afkickverschijnselen’. Inderdaad ook wat afgevallen. Maar echt gezonder ging ik me niet voelen.

  Na een maand weer begonnen en geen negatieve verschijnselen opgemerkt.
  Mijns inziens dus een onschuldige verslaving. Zoals vaker bij dit soort berichten weer behoorlijk overdreven. Jammer.

  0 likes
 5. Eet sinds juli geen gluten, geen suiker en geen producten meer met E-nummers, en ik voel me zo goed! Een ware speurtocht is het door voedselland geworden, maar zo fijn, om zo zuiver mogelijk te eten. En absoluut geen honger gevoel meer. En als meevaller….ben 10 kilo kwijt!

  0 likes
 6. En ik werd al zo stoned van een boterham met rasechte berensiroop. Hoe kan dat nou en nu heb ik een verklaring. In deze “taalmatrix” zijn verklaringen blijkbaar belangrijk.

  0 likes
 7. [quote name=”Ada Bouman”]Eet sinds juli geen gluten, geen suiker en geen producten meer met E-nummers, en ik voel me zo goed![/quote]

  Gluten maken je darmen poreus, waardoor er ook afvalstoffen direct in je bloedbaan terecht kunnen komen. Met alle gevolgen van dien. Sommige mensen zijn hier gevoelig voor en doen er goed aan gluten te vermijden (alle producten waar tarwe in verwerkt is). Geen wonder dat je je beter voelt na een poos geen gluten te eten.

  Het oer-dieet bestaat uit groenten, fruit en eiwitten (eieren en/of vlees). Eiwitten zorgen voor een voldaan gevoel, zodat je het brood niet eens mist. Bepaalde glutenvrije granen zoals havermout, boekweit en quinoa (verpakt door De Halm met een speciale glutenvrije lijn) passen wel in een glutenvrij dieet.

  Vermijd verder het gif in je voedsel (zoals glucose fructose siroop en alle E-nummers, vooral de smaakversterker E621) en je voelt je stukken beter!

  0 likes
 8. [quote name=”Robert”]Persoonlijk ondervonden:
  Ben een maand gestopt met alle granen, gewoon uit interesse. De eerste dag had ik een constant hongergevoel dat bijna niet te stillen was. Dagen erna minder, maar nog lichte ‘afkickverschijnselen’. Inderdaad ook wat afgevallen. Maar echt gezonder ging ik me niet voelen.

  Na een maand weer begonnen en geen negatieve verschijnselen opgemerkt.
  Mijns inziens dus een onschuldige verslaving. Zoals vaker bij dit soort berichten weer behoorlijk overdreven. Jammer.[/quote]

  Mijn buurvrouw heeft 60 jaar lang 2 pakjes sigaretten gerookt en is wel 90 jaar geworden! Roken is helemaal niet slecht voor je…

  0 likes
 9. Zolang ik me kan herinneren heb ik een relatief bolle buik ten opzichte van mijn verder slanke lichaam. Opgegroeid met Brinta en altijd boterhammen mee naar school. Totdat ik een jaar of 10 geleden een week in een all-inclusive hotel belandde waar er geen fatsoenlijk brood was maar wel heerlijke vruchtensalades en groenteschotels. Na die week was ook mijn buik slank. Sindsdien beter opgelet en ik kon steeds beter verbanden leggen tussen wat ik at en wat het effect daarvan was op mijn lichaam. Dat geldt idd ook voor smaakversterkers (droge mond, hoofdpijn) en suiker (slaap!). Mijn dieet in de loop der jaren aangepast tot een vrijwel graanloos, E-nummerloos en suikerloos eetpatroon en ik voel me er heel goed bij. Enige ‘nadeel’ is dat door deze dingen bijna niet te eten, de reactie als ik het wel eet extra sterk is, dus je lichaam raakt het ook echt ontwend. Vind het wel lastig om mijn drie opgroeiende kinderen op dit punt te beperken. Iemand tips?

  0 likes
 10. Vraag mij werkelijk af waar is onze voedsel en waren autoriteit word dan werkelijk alles op de markt toegelaten? waarom word de burger niet vooraf geïnformeerd.
  Ik verbaas mij over de vele soorten methoden om een kopje koffie te bereiden soms heb je twee plastic cups nodig voor een enkele kop koffie wat een gigantische onnodige verspilling en vervuiling na twintig jaar schijnbaar een milieu bewuste overheid vind ik dit huichelachtig en schandalig!
  Het blijft aanmodderen met onze gespleten overheden.

  0 likes
 11. Vitamine C mensen… min. 3 gr/dg puur dus geen tabletten.

  0 likes
 12. Fijn… mag je tegenwoordig NIKS meer eten ofzo? Volgens jullie moet ik dus mijn dagelijks brood laten staan? Terwijl dat het belangrijkste deel is van de hele dag…

  En als je alle e nummers moet ontwijken – veel plezier bij het verhongeren!

  0 likes
 13. # Robert:Opioïden: Lichaamseigen stoffen: deze stoffen worden door het lichaam zelf aangemaakt, bijvoorbeeld bij inspanning, zoals endorfine.En endorfine is net zo verslavend als Morfine!!Waarom zei ik Oh my heaven??Omdat ik vergeten was, dat er ooit al met granen is geknoeid om de opbrengst te vergroten.Dus Robert er wordt niets overdreven hier!!!Bovendien geloof ik die cardioloog duizend maal eerder met ZIJN kennis.En als je deze reaktie goed hebt gelezen kun je altijd zelf nog even onderzoek doen, of mijn verhaaltje dan een leugen is.O my Holy heaven en natuurlijk is het gepruts met granen al zo ver doorgeworteld, dat er geen graankorrel ter wereld, nog een echte graankorrel is.Ja we zullen ze weer moeten zoeken in de restanten, van de overgebleven oerwouden.Wat walg ik van dit wereldje zo langzamerhand!!De mens: De natuurverkrachters!!!

  0 likes
 14. Sinds wanneer is vlees echt voedsel, het is gestolen en zit vol met schadelijke stoffen en je eet gewoon ellende.

  0 likes
 15. Al vanaf mijn geboorte 25-11-1978 eet en drink ik gemanipuleerd voedsel de mens evolueerd (niet altijd in goede zin)en van die evolutie ben ik een onderdeel,vanaf de eerste cel tot aan wat ik nu ben ik door onze ouders en voorouders zo gemaakt en geregeld! natuurlijk is puur leven een streven,Ben alleen bang dat wij terug evolueren moeilijk is (en wellicht past het niet meer in ons systeem) wij staan erg ver weg van onze pure voorouder! de aanpassingen op ons voedsel kan ook een ”tweak” zijn wij evalueren sneller worden sterker en er vind natuurlijke selectie plaats de zwakkere sterven. misschien is dit wel het hogere doel van de geheime genootschappen en de verborgen agenda’s en misschien volgen we gewoon het pad van onze buitenaardse voorouders, Langzaam veranderen wij in sterrenkinderen

  0 likes
 16. [quote name=”kengai”]Sinds wanneer is vlees echt voedsel, het is gestolen en zit vol met schadelijke stoffen en je eet gewoon ellende.[/quote]
  klopt helemaal

  0 likes
 17. Hij bedoelt wel tarwe hier, er is met de vertaling iets misgegaan.
  Graan is (grains) is een verzamelnaam, waaronder ook gerst valt….zie wiki.
  Wheat echter is tarwe

  0 likes
 18. [quote name=”Robert”]Persoonlijk ondervonden:
  Ben een maand gestopt met alle granen, gewoon uit interesse. De eerste dag had ik een constant hongergevoel dat bijna niet te stillen was. Dagen erna minder, maar nog lichte ‘afkickverschijnselen’. Inderdaad ook wat afgevallen. Maar echt gezonder ging ik me niet voelen.

  Na een maand weer begonnen en geen negatieve verschijnselen opgemerkt.
  Mijns inziens dus een onschuldige verslaving. Zoals vaker bij dit soort berichten weer behoorlijk overdreven. Jammer.[/quote]
  Een onschuldige verslaving, die de halve wereldbevolking, een overgewicht bezorgd vriendelijke vriend!!O wat is ie onschuldig, vooral als je het aantal doden telt, door overgewicht!!

  0 likes
 19. ‘Geef ons heden ons dagelijks brood’
  wordt de slogan van Arie Slobber als het gaat om gereguleerde drugsverstrekking..

  0 likes
 20. [quote name=”Peerd”]Fijn… mag je tegenwoordig NIKS meer eten ofzo? Volgens jullie moet ik dus mijn dagelijks brood laten staan? Terwijl dat het belangrijkste deel is van de hele dag…

  En als je alle e nummers moet ontwijken – veel plezier bij het verhongeren![/quote]
  Je zou je dagelijks brood af kunnen wisselen met andere granen,dus bijv. roggecrackers,havermoutpap,speltbrood e.d. zodat een kleiner gedeelte uit tarwe bestaat.
  Wat betreft E-nummers,als je pure onbewerkte produkten koopt zoals eieren,echte boter en groente/vlees dan heb je helemaal geen last van die E-nummers en ben je goed op weg.Succes!

  0 likes
 21. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Robert”]Persoonlijk ondervonden:
  Ben een maand gestopt met alle granen, gewoon uit interesse. De eerste dag had ik een constant hongergevoel dat bijna niet te stillen was. Dagen erna minder, maar nog lichte ‘afkickverschijnselen’. Inderdaad ook wat afgevallen. Maar echt gezonder ging ik me niet voelen.

  Na een maand weer begonnen en geen negatieve verschijnselen opgemerkt.
  Mijns inziens dus een onschuldige verslaving. Zoals vaker bij dit soort berichten weer behoorlijk overdreven. Jammer.[/quote]
  Een onschuldige verslaving, die de halve wereldbevolking, een overgewicht bezorgd vriendelijke vriend!!O wat is ie onschuldig, vooral als je het aantal doden telt, door overgewicht!![/quote]
  Maar nu heb je wel mooi een excuus naar anderen toe waarom je zo vreselijk dik bent, Hunting Wolf!

  0 likes
 22. dit wist ik eigenlijk al lang. 8 jaar geleden dochter op een zo goed als graan/tarweloos dieet gezet waardoor ze eindelijk doorsliep s’nachts en geen hele nacht aan het doorhalen was. En niet meer zo dwingend om brood dramde.
  Ook lachte ze heel hard in die wakkere nachten, of ze heel erg high was.

  0 likes
 23. [quote name=”Itanimulli”][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Robert”]Persoonlijk ondervonden:
  Ben een maand gestopt met alle granen, gewoon uit interesse. De eerste dag had ik een constant hongergevoel dat bijna niet te stillen was. Dagen erna minder, maar nog lichte ‘afkickverschijnselen’. Inderdaad ook wat afgevallen. Maar echt gezonder ging ik me niet voelen.

  Na een maand weer begonnen en geen negatieve verschijnselen opgemerkt.
  Mijns inziens dus een onschuldige verslaving. Zoals vaker bij dit soort berichten weer behoorlijk overdreven. Jammer.[/quote]
  Een onschuldige verslaving, die de halve wereldbevolking, een overgewicht bezorgd vriendelijke vriend!!O wat is ie onschuldig, vooral als je het aantal doden telt, door overgewicht!![/quote]
  Maar nu heb je wel mooi een excuus naar anderen toe waarom je zo vreselijk dik bent, Hunting Wolf![/quote]
  Hmmmm 74 kilo 1.81cm. Ja dat is echt superdik he??Deze jongen sport voldoende, en eet gezond.

  0 likes
 24. Vleesch.
  Visch.
  En zuivel.

  Ik geloof niks meer alleen mij zelf en ik eet alleen nog wat lekker is en bevalt.
  Van alles wat, maar wel steeds minder.
  Het heeft echt geen nut meer om hier te leven.
  Zo verkankerd is alles al.
  We hebben de natuur verkracht.

  Als je minder graan hebt en daar van minder gaat eten maakt het niet uit.
  Misschien is het maar goed dat al die oogsten behoorlijk mislukken.
  Mensen gaan vanzelf minder eten.

  Als je alles zo leest over de hele voedselketen word je toch bang om nog te eten ?
  Het wordt steeds erger.
  En het ergste is onze gezondheid er inderdaad onderlijdt.
  Ook ben ik nu bijna diabetes vrij.
  Dat komt eerder door de wilskracht en het afvallen. Ben bijna de helft kwijt.
  Ik hou me aan de kaloriën.
  Niks 2500 per dag. Das veels te veel.
  Het probleem met brood is dat het verrijkt is met koolhydraten.
  Maar dat zit in alles.
  Monsanto is het kwaad.

  0 likes
 25. Niburu ,jullie vertalen het artikel verkeerd !! wheat is niet graan ,maar tarwe en hij stelt ook duidelijk dat hij met graan niet boekweit e.d. bedoeld maar tarwe. Tarwe is genetisch gemanipuleerd,maar andere granen niet en jullie nederlandse vertaling suggereert nu dat alle granen onbetrouwbaar zijn. Verander dat ff ajb ..

  0 likes
 26. Ik denk dat je bier en drank gemaakt van tarwe ook niet mag vergeten.En ook alle produkten waarin tarwe is verwerkt

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Onder Rutte zijn de lasten voor hardwerkende Nederlanders ongekend verhoogd. Waarom pikken we het nog?

Onder Rutte zijn de lasten voor hardwerkende Nederlanders ongekend verhoogd. Waarom pikken we het nog?

Je krijgt vaak te horen dat de ...

vliegangst

10 Unieke tips om voorgoed af te rekenen met vliegangst

Op vakantie gaan is een van de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.