Blog

Je geld uitgeven zoals jij dat wil

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met plannen voor de digitale euro kunnen er heel veel dingen gaan veranderen voor een hoop mensen. Hiermee kan het straks zo zijn dat er wordt bepaald waar jij jouw geld aan uitgeeft. Deze plannen zijn nog niet concreet maar de kans dat deze plannen er komen is erg aanwezig.

Voordat dit van start gaat kun je nu nog zelf bepalen waar jij jouw geld aan uitgeeft. Wil je dus een nieuwe rugzak kopen? Dan is dit het ideale moment om dat te doen. In de toekomst kan het zijn dat er wordt gekeken naar jouw CO2 uitstoot.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er kan worden gezien hoeveel vlees jij iedere maand koopt en hoe vaak jij de auto pakt. Aan het einde van de maand kan de overheid dit geld zomaar van jouw rekening halen. Je moet dus 2 keer gaan nadenken over wat jij in de winkel koopt en hoe vaak jij de auto gaat gebruiken.

Geen complottheorie maar werkelijkheid

Hoewel veel mensen ervan overtuigd zijn dat dit slechts een complottheorie is, is de kans dat dit gaat gebeuren wel degelijk reëel. In China zijn ze bijvoorbeeld al bezig met de digitale yuan en zijn er mensen die geen treinkaartjes mogen kopen. Dit is afhankelijk van het inkomen van deze personen.

Hiermee kan je vrijheid dus voor een deel worden ontnomen. Zo kun je niet meer alles kopen wat je wilt zoals je boodschappen, kleding of een telefoontasje om je mobiel altijd veilig bij je te kunnen dragen. Hierdoor kan er veel veranderen voor winkels maar ook voor diverse huishoudens.

Programmeerbaar geld gekoppeld aan je rekening

De plannen zijn om programmeerbaar geld te koppelen aan jouw rekening. Hiermee kan de overheid zelf geld van jouw rekening afhalen zonder pardon en zonder waarschuwing. Ieder persoon krijgt een Co2-budget. Ga je hier overheen? Dan kun je gaan dokken.

Doordat het geld zo van je rekening kan worden geschreven wordt er geen rekening verstuurd maar gaat het direct van je rekening af. Hierdoor moeten veel huishoudens heel goed gaan opletten hoe ze hun leven leiden en waar ze hun geld aan uitgeven. De komende jaren staat dus in het teken van verandering door de komst van de digitale euro en programmeerbaar geld.

Over enkele jaren werkelijkheid in veel landen

In sommige landen wordt er al gewerkt met de digitale euro of crypto zoals Bitcoin. Er zijn mensen die geen paspoorten kunnen krijgen of andere aankopen kunnen doen. De overheid heeft dus letterlijk grip op jouw uitgaven.

Verwacht wordt dat de digitale euro de komende jaren in vrijwel alle landen zal worden ingezet. Doordat er nu wordt geëxperimenteerd in onder andere Canada en Zuid-Afrika kan er worden gekeken hoe dit systeem werkt. Ongeacht waar je woont, na verloop van tijd zal dit de nieuwe toekomst zijn en is de digitale euro niet meer weg te denken uit onze hedendaagse leven.

Aan de ene kant zal dit een impact hebben op veel mensen en aan de andere kant is dit goed voor een beter milieu en zal het zorgen voor een vermindering van Co2 uitstoot.

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
1 jaar geleden

Dit is dan het einde van oa innovatie, welvaart, en vrijheid.
In China hebben ze nu iets moois: De “Let It Rot” beweging.
Jongeren doen niet meer dan nodig.
Ze zitten de hele dag op hun telefoon te gluren, en verder niks.
De overheid daar begint zich zorgen te maken.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x