Gezondheid

‘Verantwoorde’ soja zit vol gevaarlijke chemicaliën

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit Noors onderzoek blijkt dat de gentech-soja van Monsanto nog schadelijker is dan tot nu toe werd aangenomen. Consumenten komen vaak niet rechtstreeks in aanraking met de soja, maar kopen wel producten die ervan worden gemaakt zoals bijvoorbeeld plantaardige oliën. Deze oliën zijn verwerkt in tal van levensmiddelen.

Ook wordt deze soja gevoerd aan koeien en varkens, die vervolgens als biefstuk of hamlapje op tafel belanden. Consumenten krijgen zo indirect en zonder dat ze het weten gentech-bonen binnen.

De sojabonen van Monsanto, die bestand zijn tegen het bestrijdingsmiddel Roundup, bevatten meer resten van chemicaliën dan gewone sojabonen. In alle 10 onderzochte monsters van de gentech-soja werd de schadelijke stof glyfosaat aangetroffen. De waarden waren hoger dan wat Monsanto zelf als ‘extreem’ aanmerkt. Eet smakelijk.

De gentech-bonen bevatten gemiddeld 11,9 ppm glyfosaat, met een maximum van 20,1 ppm. In 1999 gaf Monsanto aan dat de maximum toegestane hoeveelheid niet hoger mag zijn dan 5,6 ppm glyfosaat. Dit niveau werd door de chemiereus als ‘extreem’ bestempeld.

De Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA en de Europese Unie hanteren een maximale waarde van 20 ppm. Uit onderzoek van de Universiteit van Pittsburgh is echter gebleken dat 3 ppm glyfosaat al leidt tot morfologische veranderingen bij kikkers.

Het onderzoek, dat gepubliceerd is in het tijdschrift Food Chemistry, maakt ook duidelijk dat gentech-soja een lagere voedingswaarde heeft dan gewone en biologische soja. De studie verwerpt dan ook de opvatting dat gentech-soja een gelijkwaardig alternatief is voor gewone en biologische soja.

Soja heeft in ons huidige voedselsysteem een centrale plek gekregen. Een kwart van de Amerikaanse landbouwgrond wordt gebruikt voor de teelt van soja. Het overgrote deel van de bonen is genetisch gemanipuleerd (90 procent). Slechts één project van de bonen is biologisch.

Wie liever gezond wil blijven en niet mee wil werken aan de vervuilende gentech-teelt van bedrijven als Monsanto, kan beter kiezen voor biologische producten. Biologische boeren werken gentechvrij en voeren hun dieren geen gentech-soja.

Leestip: Monsanto GM Soy Is Scarier Than You Think

[Bionext]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Klaas
Klaas
8 jaren geleden

Soja blijkt sowieso niet goed te zijn, biologisch of niet.

Lees eens het boekje van Udo Renzenbrink: “De Sojaboon”.

Dit boekje bevat een beschouwing over de sojaboon gezien vanuit een anthroposofisch instituut in Duitsland. Sojabonen staan de laatste jaren in de belangstelling vanwege hun hoge eiwitgehalte. Hierom wordt soja door westerse voedingsdeskundigen regelmatig aanbevolen als vleesvervangend produkt. De anthroposofie echter gaat er vanuit dat men niet slechts de analyse van het produkt een rol moet laten spelen, maar dat ook het wezen van de plant invloed op ons heeft. De auteur beschrijft de groei en bloei van de sojaplant. Hij vertelt over oosterse en westerse sojaprodukten en over de invloed van soja op de psyche van de mens. Tenslotte komt hij tot de conclusie dat het wezen van de soja geen gunstige invloed zal hebben op het geestelijk leven en de denkwijze van de westerse mens. Dit boekje is voornamelijk geschreven voor mensen die al wat weten van anthroposofische voedingsleer.

Justme
Justme
8 jaren geleden

(Zucht)
Vooropgesteld dat ik tegen genetisch gemanipuleerde producten ben………..

V.w.b. het gebruik van soja: ook hier wordt weer uitgegaan van het feit dat ieder mens hetzelfde is.
De “fout”die hierbij (weer) begaan wordt is dat ieder mens hetzelfde reageert op voedingsmiddelen.

Ik heb ruime ervaring in het behandelen van mensen volgens het bloedgroepdieet met fantastische resultaten.
Soja is niet goed voor mensen met Bloedgroep O zij hebben eer behoefte aan dierlijk eiwit.
Voor mensen met bv Bloedgroep A hebben geldt precies het tegenovergestelde…………..

Hiermee verklaar je ook waarom de een wel een bepaalde ziekte krijgt en de ander niet.

bikoning
bikoning
8 jaren geleden

Ongefermenteerde Soja is sowieso troep.
Wederom rotzooi dat vermarkt is tot ‘superfood’.

Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Het Monsanto-verhaal blijft actueel. Kennelijk zijn er toch elders ook mensen/wetenschappers, die twijfelen aan de handelswijze van Monsanto e.a.
Blijft toch mijn vraag; zijn alle werkers bij die Firma’s niet voorgelicht over de voors en tegens van de producten die zij helpen produceren? Of doen die gasten hun ogen dicht, of zijn ze gewoon dom?
Of gaan ze gewoon voor het geld en schakelen zij hun geweten uit ?
Ook in dit verhaal weer ; hebben wij een keuze ? Bio is beter maar als wij de Telegraaf mogen geloven maakt het allemaal geen fluit uit.
Dus wie het weet mag het even roepen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x