Mens en Dier

De’ Medici: rijker dan de Rockefellers, machtiger dan de Tudors

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De invloedrijke Italiaanse familie De’ Medici kan worden gezien als de grondlegger van het huidige internationale bankwezen. Hun invloed was groot. Zo is het familiewapen vaker afgebeeld op de muren in Florence dan het stadswapen.

Grondlegger van het bankiershuis van de familie was Giovanni di Bicci de’ Medici (1360-1429). Hij kreeg in 1410 de opdracht van de paus om diens vermogen te beheren. Zijn zoon, Cosimo de’ Medici, zorgde ervoor dat de bank van de familie enorm groeide. Er kwamen filialen in onder meer Milaan, Pisa, Venetië en zelfs in Avignon, Brugge en Londen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het huis De’ Medici heeft veel bekende namen voortgebracht. Zo werden drie leden paus (Leo X, Clemens VII en Leo XI) en twee werden koningin van Frankrijk (Catharina en Maria). Bovendien bracht de familie verschillende koningen, hertogen en meer dan 50 kardinalen voort.

Catharina de’ Medici bracht veel teweeg tijdens haar bewind. Zij had namelijk opdracht gegeven voor de Bartholomeusnacht, een nacht waarin een massale moordpartij tegen Franse Hugenoten plaatsvond in Parijs.

De’ Medici’s vergaarden met bankieren ongelooflijke rijkdommen. Deze familie had macht die verder ging dan de politiek. De Medici’s hadden een goed ontwikkeld gevoel voor kunst en wetenschap: de prachtige musea in Florence, de Uffizi en het Palazzo Pitti (foto), hangen vol met hun bezittingen. De’ Medici’s hadden drie eeuwen lang alle macht in handen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

De rijken worden rijker en de armen worden steeds armer; je ziet maar weer, er bestaat geen GOD!

Anki
Anki
9 jaren geleden

Helaas, er bestaat wel een Kalki! Waar slaat dit nou weer op; af en toe van die domme kreten die jij hier neerzet.Het zijn de mensen, dus wij, jij en ik en onze medemensen die in allerlei domme zaken verwikkeld worden c.q. raken, net zolang tot wij het doorhebben en anders gaan leven. Een leerplaneet, weet je wel?!

Dussss
Dussss
9 jaren geleden

Nou dat is balen, nou moeten alle alternatieve media theorieën bijgesteld worden omdat blijkt dat er nog een machtigere familie zit achter alle kwaad op aarde. Dan zijn de Rockefellers, Illuminatie en Tudors maar weer watjes…

Want iedereen weet toch dat deze families niet meer bestaan? Dat komt omdat deze families en alles anders op aarde in 2012 weggevaagd zijn door een bruine dwergster die ons zonnestelsel binnenkwam Deze kon alleen gezien kon worden door alternatieve media adepten door foto’s te maken van de ondergaande zon en een speciale NASA telescoop op de Zuidpool!

trackback
De’ Medici: rijker dan de Rockefellers, machtiger dan de Tudors | JDreport.com
9 jaren geleden

[…] Lees verder via NineForNews.nl. […]

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x