Homepagina » Financieel » Jim Rogers: ‘We stevenen af op de ergste financiële crisis van onze tijd’
jim rogers

Jim Rogers: ‘We stevenen af op de ergste financiële crisis van onze tijd’

Wereldwijd proberen overheden de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het virus vormt inmiddels ook een bedreiging voor de wereldeconomie. RT sprak met de succesvolle Amerikaanse investeerder Jim Rogers over de financiële gevolgen van de uitbraak.

Volgens hem zullen veel mensen lijden en zullen de effecten van deze pandemie nog lang voelbaar zijn.

Ergste crisis van onze tijd

“Ik heb eerder tegen RT gezegd dat de volgende financiële crisis de ergste zou zijn,” zei Rogers.

Hij voegde toe dat we lijken af te stevenen op ‘de ergste crisis van onze tijd’.

De investeerder zei verder dat veel industrieën, waaronder de luchtvaart en de reisbranche, harde klappen zullen krijgen.

Niet voorbereid

Met name bedrijven met grote schulden zijn nu kwetsbaar, legde Rogers uit.

“Sommige zullen failliet gaan,” zei hij, toevoegende dat grote lucht- en scheepvaartmaatschappijen waarschijnlijk uitgekocht zullen worden.

Over de onrust op de financiële markten zei Rogers dat de meeste markten niet voorbereid waren op deze wereldwijde crisis.

Nog veel meer dingen

Het is niet alleen het virus dat voor chaos heeft gezorgd op de markten, lichtte hij toe. “Er spelen nog veel meer dingen mee.”

Jim Rogers adviseerde investeerders tot slot om hun geld alleen te investeren ‘in datgene waar ze veel over weten’.

[RT]
1 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
1 jaar geleden

Ja daar kan je wel op rekenen de grootste financieele crisis van nu . Niet alleen bedrijven krijgen nu harde klappen . Maar als we al overleven dan is voor de gewone mensen de financieele klap ook hard . Kortom alles krijgt een enorme financieele dreun te verwerken .
Een soort van financieele reset die maar heel moeilijk te bovenkomen is . Misschien is dit wel de bedoeling geweest . Er zijn zoveel dingen die boven onze hoofden worden gedaan waar we geen notie van hebben . Maarja gezondheid gaat ten alle tijden voor , maar deze situatie daar is het laatste woord nog niet over gezegd en zal flinke gevolgen hebben .

H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Inderdaad de wereldleiders zijn niet meer in staat, om de bevolking onder controle te houden en iedere 10 / 15 jaar stookt men het vuurtje op.

De wereld is een k….e zooi aan het worden.

Rambo
Rambo
1 jaar geleden

En weg is je pensioen.

René
René
Reactie op  Rambo
1 jaar geleden

Nee hoor, ik heb 30 jaar lang zelf pensioen gespaard en die belastingvoordeel lokkertjes al die 30 jaar gelaten voor wat ze zijn en heb altijd afstandsverklaringen getekend tijdens loondienstverbanden.

Dus mijn pensioen staat nog steeds netjes op mijn bankrekening(en).

IIS
IIS
Reactie op  René
1 jaar geleden

@René

Prijs de dag niet voor de avond. Geld is nergens meer veilig en anders maken ‘ze’ het wel waardeloos. Alles is mogelijk en wat heet zeker?

René
René
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

Don’t worry be happy 🙂 Maar in ieder geval heb ik geen last van een NL overheid en pensioenmaatschappijen met al haar regeltjes.

JanB
JanB
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

Als je de dag pas prijs als het avond is, dan heb je niet waarachtig geleefd (maar constant in angst).

Harry
Harry
Reactie op  Rambo
1 jaar geleden

Deze hoax is gecreëerd om trump weg te krijgen, met dank ook aan de hysterische media. Frankrijk en Spanje zijn nu politiestaten. We mogen nu op de blaren zitten.

We hebben in ieder geval 1 verzetsheld, Robert Jensen. Wilders en Baudet zijn flink door de mand gevallen. Als Rutte niet die gekke toespraak op tv gehouden zou hebben, waarin hij toch mee ging doen met de hysterie zou hij het perfect gedaan hebben. En dat zeg ik die geen fan is van Rutte.

edwin
edwin
1 jaar geleden

gewoon een kwestie van plannen, het hele financieel systeem was al kapot, nu kunnen we mooi het gecreëerde virus uit een laboratorium gewoon de schuld geven. Eerst goed reclame maken op televisie dat we moeten gaan beleggen, nu even de boel afromen

René
René
1 jaar geleden

Marktwerking geldt in goede EN in slechte tijden.

Waarom dus bedrijven helpen, kunnen die het niet eens uitzingen tot na de zomer. Laat maar failliet gaan.
Werktijdverkorting (90-100%) is uitstekend, personele kosten worden dan al door belastingbetaler opgehoest.

Help mensen, door een inkomen te garanderen op het sociaal minimum (++). Mensen die meer nodig hebben door hun uitgavepatroon zouden daar ook zelf voor gespaard moeten hebben. Ook deze mensen moeten dat extra dan best een aantal maanden kunnen uitzingen.

Als bedrijven failliet gaan die van nationaal vitaal belang zijn: Nationaliseren zodat de belastingbetaler er ook de vruchten van plukt after de crises. Dat overdreven HOEZEE voor een bedrijvenpakket… Typisch NL.

Geldt ook voor ECB, breng die 750 miljard naar de mensen niet indirect naar obligatiehouders, die hebben het echt niet nodig. Die lopen bewust risico en moeten ervoor zorgen ook genoeg risicoloos spaargeld te hebben, anders: Pech gehad. Sluit je aan bij de mensen op het sociaal minimum (++).

Maar zo zal het niet gaan en wordt het zelfherstellende vermogen van “De Markt” weer teniet gedaan door een stel controlezuchtige machtswellustelingen die er geen hout van begrijpen.

Hoop
Hoop
1 jaar geleden

Bezittingen geeft stress en maakt niet gelukkig. Less is more!

Thomas
Thomas
1 jaar geleden

Hallo mensen

Waarom gooien ze de beurzen niet op slot
tot na de virus crisis kunnen er ook geen gekke dingen gebeuren ,van al die zenuwachtige beleggers die raken veel te snel in paniek.

René
René
Reactie op  Thomas
1 jaar geleden

Never waste a good crises ! Waarom beurzen op slot? Als je met geld belegt wat je niet kunt missen, dan had je moeten sparen. Van mijn part gaat de AEX, DAX, DOW etcetera ook allemaal de MIN in.

We hebben nu eenmaal marktwerking, laat dan het zelfreinigende vermogen ervan ook z’n werk doen.

Laat de overheid het vangnet zijn voor individuele mensen op social minimum (++), verder had (en moet voor de toekomst) iedereen zelf z’n maatregelen nemen.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Thomas
1 jaar geleden

Dat hele beurzen gedoe moet op de schop, want dan hebben ‘politieke relschopper’ en oliegarchen de kans om een gezond bedrijf kapot te maken om het dan voor een habbekrats te kopen. De hele paniek nu is gebasserd op de beursgangen.
Hoeveel bedrijven deden het goed en zakten op de beurs inelkaar? Nu zien we ook dat beurzen door paniek geregeerd worden terwijl men juist nu nuchterheid zou moeten betrachten.

Rob
Rob
1 jaar geleden

De ergste crisis? Sterker nog, het hele huidige systeem staat op instorten, de beurs, banken systeem, economie, alles. Daar zouden we niet rouwig om moeten zijn want het is een slavernij systeem omdat alles op macht is gebaseerd en het alleen maar het kapitalisme heeft verrijkt. Marktwerking is slavernij. De banenmarkt die we altijd hadden is gewoon een vermaatschappelijkte vorm van de slavenmarkt maar het werkt precies hetzelfde. De slaven doen het werk een de slavenhouders steken de winst in hun zak. Het enige verschil is dat in het maatschappelijke systeem de slaven een loon krijgen om hun rekeningen te betalen voor huizen waar ze nooit in zitten omdat ze MOETEN werken om die huizen te kunnen betalen. Huren en koop betekent allebei dat het huis niet van jezelf is. Bij huren is het huis van een eigenaar, bij koop is het huis van de bank omdat je een schuld hebt. Als je dan niet meer kunt afbetalen verkoopt de bank je huis en sta je weer op straat.

Tegen de tijd dat je met pensioen gaat is je leven al voorbij. Je jeugd en jonge jaren zijn de meest energieke jaren die je hebt en die liggen ver achter je als je met pensioen gaat. Pensioen betekent niets anders dan dat je de rest van je tijd tot de dood kunt uitzitten. Je hebt je energie dan gestoken in werk waar aandeelhouders en bestuurders zich door hebben verrijkt. Het onderwijs is in feite ook een afstomping van het leven. Net als in een gevangenis is het luisteren naar autoriteit, bij tijd en wijle luchten (pauze) en onderwijs is daarbij domweg een ‘programmering’ om uiteindelijk alleen maar een functiebeschrijving te worden in één of andere organisatie. Leven doe je dan in feite nooit, ook niet als je met pensioen gaat want je energie is verloren gegaan. En dat is de wereld van de afgelopen decennia sinds na ww2, een ander soort slaven systeem dan eerder slaven systemen. De laatste is meer gebaseerd op schuld-slavernij vanwege het financiële systeem.

Er word wel gezegd dat dit systeem in gaat storten en nooit meer terug komt. Alles is op macht gebaseerd en dat vernietigt het leven. Macht is in wezen wat veel mensen duisternis noemen. Elk vlak van het maatschappelijke systeem maakt deel uit van die macht, alle zogenaamde voorzieningen die het de afgelopen 75 jaar hebben gehad. In het algemeen is de wereld altijd op macht gebaseerd geweest en dat schijnt 100.000den tot zeker 1,5 miljoen jaren terug te gaan. Wij kennen alleen wat we in ons eigen leven meemaken. Maar dat hele machtsgebeuren staat dus op instorten en nooit meer terug te komen. Dus van de huidige systemen zal dan ook niets overblijven want die onderdrukken het leven. Dan blijft straks alleen het leven zelf dus over en daar zouden we naar uit moeten kijken. Het einde van de macht is een nieuw begin voor het leven., niet het einde der tijden of het einde van de mensheid. Maar dan moeten mensen gaan nadenken. Er zijn mensen genoeg die al allerlei ideeën hebben en er schijnt een nieuw financieel systeem al beschikbaar te zijn die straks gebruikt kan worden. Daarbij komt er een bewustzijn dat de mens nog nooit eerder heeft gekend. Dus in plaats van je zorgen te maken om wat er nu gaande is, verheug je op het feit dat zo meteen het leven zelf weer kan gedijen.

GeVanK
GeVanK
9 maanden geleden

The best way to destroy the capitalist system is to debauch the currency.

– Vladimir Lenin

Teresita
Teresita
3 maanden geleden

Terwijl de miljoenen pianisten op aarde blijven doorspelen merken ze niet eens dat het economische schip gaat zinken en onze misleider ‘Don Quichot’achter het fantoom blijft jagen.

x

Check Also

prinses

Prinses Michael van Kent (76) ziek door bloedproppen na coronavaccinatie: ‘Verontrustend’

Prinses Michael van Kent is al een ...

coronadode

Bijna derde van recente coronadoden niet veroorzaakt door virus

Bijna een derde van de coronadoden die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x