BuitenlandCorona

Duitse rechtbank geeft YouTube boete van 100.000 euro wegens verwijderen video over coronaprotest

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een rechtbank in Duitsland heeft YouTube een boete van 100.000 euro opgelegd wegens het onterecht verwijderen van een video over een coronaprotest. Eind januari haalde YouTube een video over lockdownprotesten in Zwitserland offline. Volgens de filmpjessite was de video ‘in strijd met het beleid omtrent medische misinformatie over corona’.

Op 20 april gaf een rechtbank in Dresden YouTube opdracht de video terug te plaatsen, schrijft Die Welt. Google, dat eigenaar is van YouTube, deed dat pas op 14 mei, bijna een maand later. De rechtbank spreekt van een ‘bewuste actie’ en legde een boete van 100.000 euro op.

Met deze historisch hoge boete heeft de rechtbank heel duidelijk gemaakt dat er gehoor moet worden gegeven aan vonnissen, aldus Joachim Steinhöfel, een advocaat die het getroffen kanaal vertegenwoordigde.

Simpel gezegd: censuur

Ook Forum voor Democratie sleept YouTube voor de rechter omdat verschillende video’s van de partij, waaronder een speech van Thierry Baudet in de Tweede Kamer, door het platform zijn verwijderd.

Advocaat Douwe Linders, die Forum bijstaat in het kort geding, zei dat het verwijderen van de video’s een inbreuk is op de vrijheid van meningsuiting. “Simpel gezegd: censuur,” zei Linders. “Het gaat hier om een politicus in de Tweede Kamer die een speech geeft. Het is in een democratische rechtsstaat van het grootste belang dat Kamerleden kritisch kunnen zijn op overheidsbeleid en dat mensen dat ook kunnen horen.”

In opdracht van de overheid

YouTube verwijderde daarnaast het kanaal van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. Dat gebeurde in opdracht van de overheid. Nadat de commissie dreigde met een rechtszaak, werd het kanaal hersteld.

[Big League Politics]

4.8 74 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezond Verstand
Gezond Verstand
10 maanden geleden

+1 voor de vrijheid?

Elvi
Elvi
10 maanden geleden

Dit is goed nieuws. Hoewel ik het bedrag erg laag vind. 100.000 euro is voor youtube wat een een tientje voor ons is. Een nul erachter en Youtube had zich tenminste achter de oren gekrabd.

Ron
Ron
10 maanden geleden

100.000 euro maar… dat is voor youtroep 1 euro manman doe dan gelijk een miljoen ofzo.

marleen
marleen
10 maanden geleden

Wat is nou 100.000 euro boete voor YouTube? Daar lachen ze om. Tien miljoen euro zou beter zijn geweest. Allemaal slapjanussen daar in Duitsland.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

43
0
We lezen graag je reactie!x